Bas' Blog oud
website
deze blog sluit, leve de nieuwe blog
Ik stop op deze plek met bloggen en dus met dubbel bloggen. Bloggen met WordPress (op www.sibbing.com) gaat veel makkelijker en sneller dan met RapidWeaver, waarmee ik deze blog bijhoudt (www.xs4all.nl/~bsibbing/blog/).

Ik ga verder op

www.sibbing.com/blog


Wijzig alle links naar mijn site en blog:

bookmarks c.q. bladwijzers c.q. favorieten

rss feeds in je feed reader of browser.
nieuwe blog
Deze week ben ik een nieuwe blog gestart en heb daarmee www.sibbing.com weer in ere hersteld. De nieuwe blog heb ik gemaakt met het gratis blog systeem WordPress (wordpress.org). WordPress vind ik prettiger omdat het sneller werkt en ik overal waar een computer is met internet, mijn blog kan bijhouden. En nog steeds kan ik mijn blog uitbreiden met extra pagina's met achtergronden e.d.. Dat laatste kan met gratis blogsystemen, zoals blogger.com, meestal niet.

De nieuwe blog is te vinden op www.sibbing.com/blog.
De oude laat ik staan op de huidige locatie www.xs4all.nl/~bsibbing/blog .

Voorlopig schrijf ik op beide plaatsen artikelen, zodat jullie de tijd hebben om over te schakelen naar de nieuwe blog (bladwijzers en RSS-feeds aanpassen).

De nieuwe blog heb ik qua uiterlijk zo veel mogelijk in de stijl van de oude gehouden, zodat de overgang niet te groot is.
Blog continued
rapidweaveropimac
Vandaag de website (en blog-) software verhuisd naar de iMac, zodat Sandra de blog kan bijhouden als ik in het ziekenhuis lig. Want de Powerbook moet mee naar het ziekenhuis om e-mails en blog's te lezen en DVD's te kijken. De blog bijhouden zal ik niet lang volhouden, dus dat kan Sandra beter doen. Dit is het eerste bericht vanaf de iMac
Links
Ik heb een pagina gemaakt met links naar een aantal websites die wij handig en leuk vinden. De kunstlinks pagina heb ik nu maar weggehaald.
1705
Een van de links die al bij de Blog-links stond is de tekenblog van Marcel van Eeden. Iedere dag tekent hij een zwart-wit tekening in de vorm van een zwart-wit foto. Hij tekent allerlei gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden voor zijn geboorte in 1963. De tekeningen van zijn blog worden ook geëxposeerd (zie www.marcelvaneeden.nl).
Voorjaar op de Home page
voorjaar06-lam voorjaar06-tulp1
Het is voorjaar, hoewel je dat niet zou denken bij de buitentemperatuur en de aanblik van de Keukenhof. Toch valt het me op dat deze week 's morgens en 's avonds steeds meer vogels (met name Merels) te horen zijn. Heerlijk om 's morgens vroeg als je wakker wordt de Merels te horen fluiten. En wij hebben toch al een paar keer in de zon gezeten in de achtertuin. Ook kwamen we deze lammetjes tegen in Arnhem. De tulpen staan binnen maar hebben we toegevoegd voor het voorjaarsgevoel. Nu nog even wachten tot de tulpen buiten ook uitkomen. Met deze foto's hebben we nu de home page opgesierd.
Home page
Dit is een detail van een jack (een kledingstuk dus) van stof en knijpers. Gezien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in 2005.
Knijperjack
Een uurtje surfen
fata-morgana-150-dpi
Bij een aantal artikelen heeft de Volkskrant tegenwoordig video's. De krant wil multimedia en vooral in TV. En dat doen ze niet slecht. Vanmorgen kwam ik bij een artikel over Borsele een verwijzing naar een video tegen. Van de krant naar de Mac is twee stappen ("That's one small step for a man, one giant step for mankind"), dus meteen even gekeken. Mooie impressie van Holland op zijn smalst.
Via de video kwam ik op een bewegende foto of was het video. In het ieder geval iets moois met foto's die bewegen in een Flash filmpje: Fata Morgana van Jeroen Kooijmans (let vooral op de kerk rechts in beeld).
thumbnail-craig2
Zo kwam ik in het archief van volkskrant.nl/oog en klikte daar op Robinsonia van Craig Robinson. Een knap in elkaar gezette advertentiepagina voor een nieuw land; komt allen wonen in Robinsonia. Zeker even kijken. Mooier dan Zweden of België. Je zou zo verhuizen.
En van daar klikte ik weer verder naar de site van Craig Robinson (www.flipflopflying.com). En die heb ik nu toegevoegd aan mijn blog links. Het eerste wat ik zag van Craig was Robinsonia en daarna las ik op zijn blog "Introducing Phyllis". Eerst dacht ik dat het over een geslachtsziekte ging, maar Phyllis blijkt te kunnen zingen. En als je dan de muziek luistert, die Craig heeft gemaakt met Phyllis, was mijn eerste gedachte nog niet zo slecht. Daarna heb ik de sonates van Rossini weer aangezet om even bij te komen. De rest van zijn blog en site zitten ook vol flauwe Engelse humor, bijzondere creaties en foto's, zoals in zijn blog-artikel "Shopping photos" (02 February 2006). En daar hou ik wel van.
Wat een uurtje klikken al weer opbrengt. Nog een blog te volgen. Èh nee, nog meer lees- en kijkplezier. En ook voor jou.
Home page
Nieuwe foto.
hp-what-looks-goed
RSS feed probleem opgelost
De RSS feed van mijn blog bevatte wat fouten (de links in de feed klopte niet en in Safari op de Mac werkte de RSS knop in de adresbalk niet). Nu kun je je afvragen wat je aan een RSS feed hebt, maar daarover straks meer. Vanavond had ik zo'n avond dat ik in de stemming was om de support pagina's van het sotware pakket te lezen en vond de oplossingen. Dus nu moet het weer c.q. beter werken.

Wat heb je aan een RSS feed. Vooral dat je op de hoogte wordt gehouden van wijzigingen in een blog, bijvoorbeeld mijn blog. De details hoef ik gelukkig niet zelf uit te leggen. Op de volgende site wordt dat o.a. gedaan: http://www.flabber.nl/rss/. Daar vindt je ook een paar RSS-programma's. In een programma, waar je dan de RSS feeds wilt bijhouden vul je voor mijn blog het volgende adres is: http://www.xs4all.nl/~bsibbing/blog/files/bas-blog-feed.xml
Home page
Genoeg puzzelstukjes gezien. Eindelijk compleet. Goh, wat een verrassing.
Pimmie totaal
Home page
De Poema van de Veluwe is nu gesignaleerd in nationaal park de Utrechtse Heuvelrug.
pimmie5-ogen
Home page
Vandaag zijn de vogels in het nieuws en daar hebben we een passende home page foto bij. Dit is een recente creatie van Sandra.
Hierna gaan we weer verder met de puzzel van Pimmie.
Bird
Home page
Het werd tijd voor een paar oren van Pimmie.
Pimmie's oren
Home page
Die snuit was wel om op te vreten. Nu even iets anders.
Pimmie snor
Home page
De drie koningen konden er wel weer vanaf. Nu is het de beurt aan Pimmie.
Pimmie snuit
Home page
Het is vandaag Drie Koningen en daar willen we wel een passende foto bij.
driekoningen
Reparaties
Even wat kleine reparaties uitgevoerd aan de oude website. Sommige links deden niet wat ik wilde. Toch weer met DreamWeaver bezig geweest. Ik kan het nog. De twee home buttons verwijzen nu respectievelijk naar de home page van de nieuwe en de oude site. Dat maakt het navigeren binnen de oude site wat makkelijker. Het Zuid-Amerika dagboek heb ik verwijderd. Dat is inmiddels zo uit de tijd; dat kon niet meer.
Home page
Het vuurwerk op de Home page was weer even leuk voor twee dagen. Nu zie je daar de deur van een oude bollenschuur in De Zilk.
vuurwerk3bergen2005-kl
Home page
De Afrikaanse beeldjes op de Home page zijn vervangen door vuurwerk. Doet het altijd goed bij een nieuwjaarsgroet..
afribeeldjes-kl
Home page
Bij een kerstgroet horen Moose. Deze vilten Moose staan in de keuken.
moose-kl
Weblog
Een weblog. Ik heb me lange tijd afgevraagd waarom eigenlijk. Een keer vertelde iemand dat ze een weblog had omdat ze geen tijd had om met haar vrienden te bellen en op deze manier toch contact onderhield met haar vrienden. Maar als haar vrienden het ook zo druk hebben en daarom een weblog bijhouden, hebben ze geen van allen tijd om de weblog's van de anderen te lezen. Dus dat lijkt me niet echt zinvol. Maar toch ook weer wel. Toen ik in 2003 voor de Ziekte van Kahler werd behandeld wilde ik ook via internet mijn vrienden op de hoogte houden via mijn website. Ik was niet fit genoeg om zoiets te maken en weblog's waren in 2003 nog geen algemeen goed. Destijds hebben we de vrienden geïnformeerd met e-mails.
Nu zit ik weer thuis vanwege mijn ziekte en word ik binnenkort weer behandeld. Nu weer behoefte om iedereen te informeren en dus het oude idee weer opgepakt. Nu heet dat een weblog.
De Volkskrant belt iedere week lezers over hun weblog (Volkskrant Magazine): www.volkskrant.com/weblog. En links naar weblog's van vrienden ga ik ook bijhouden.
Nieuwe website in ontwikkeling
Gisteren de website, die ik met RapidWeaver (www.realmacsoftware.com) heb gemaakt, op www.xs4all.nl/~bsibbing geïnstalleerd. Gewoon testen in de live omgeving, zoals professionals dat ook doen. Nu nog aan de inhoud van de site werken. De lay-out ga ik ook nog aanpassen. Deze lay-out is een standaard, die bij het pakket wordt geleverd. RapidWeaver werkt zoals ik me had voorgesteld: iets wijzigen of een event toevoegen aan de blog, op publish klikken en je ziet het op de site. Super eenvoudig.
De links om comments te schrijven heb ik via Haloscan toegevoegd. Daar werkt RapidWeaver mee samen en was snel aan elkaar gekoppeld. Nog niet eerder zo snel een website gemaakt.
Nog wel even met DreamWeaver aan het werk geweest om de oude site erbij te zetten voor het sentiment (http://www.xs4all.nl/~bsibbing/oud). Die site hebben we in 2001 gemaakt en daarna vrijwel niet meer gewijzigd. Een link van nieuw naar oud en weer terug gemaakt en wat tekst op de oude site aangepast.
Ik ga ook eens op zoek of ik de site van daarvoor nog ergens heb. Grappig om de ontwikkeling in de tijd te zien.
Nieuwe website
Met het programma Rapidweaver heb ik een nieuwe site gemaakt. Dat is een stuk simpeler dan met Macromedia Dreamweaver. Voor een goedwillende hobbyist zoals ik heeft Dreamweaver veel te veel opties en mogelijkheden. Was leuk voor een keer, maar nu houden we het op de inhoud en geen ge-freek met html.
Over mij