Bas' Blog oud
skūtsjesilen
skūtsjes voor de start
Een paar maanden geleden hadden we afgesproken met vrienden op 25 juli een dagje te gaan varen bij Terherne in Friesland. Een paar weken geleden kwamen we erachter dat op 25 juli het skūtsjesilen werd gezeild op het Snekermeer bij Terherne. En afgelopen woensdag (25 juli) bleek ook nog de enige mooie dag van de week te zijn. We hebben dan ook volop kunnen genieten van het skūtsjesilen en veel foto's gemaakt. Lekker relaxed in een sloepje rondjes om het wedstrijdveld gevaren. Genoten van de bootjes, de Hollandse lucht en de goede catering aan boord.
Het was een spannende wedstrijd, maar de echte spannende momenten zagen we pas 's avonds op Omroep Friesland. Die waren met veel camera's op het water en zelfs in de lucht. Met enige kennis van het zeilen en wat we gezien hadden op het water konden we het Friese commentaar een beetje volgen. En de beelden van aanvaringen en het omgeslagen skūtsje van Leeuwarden spraken voor zich. Sneek heeft gewonnen op het Snekermeer. Mooier kan niet.

We hadden twee avonden een kamer in een stiltehotel/B&B. Een prachtige tot Bed & Breakfast omgebouwde Friese boerderij in Terherne. Helaas werd de stilte 's avonds tot half twee doorbroken door de muziek uit de feesttent in een naburig weiland. Speciaal voor het skūtsjesilen. Voorheen was het skūtsjesilen-feest op het dorpsplein en dat hoorde je niet in de boerderij. Wel moeten we zeggen dat het na half twee inderdaad heel stil was. Woensdagmorgen op het terras ontbeten; ook in alle rust. Heel aangenaam.

Officiėle site: www.skutsjesilen.nl
Wedstrijdverslag: Dossier Skutsjesilen
Omroep Friesland: www.omropfryslan.nl
avondlucht
Je kunt veel zeggen over het weer de laatste tijd (eigenlijk praten we in Nederland altijd over het weer), maar de luchten zijn prachtig. Zo ook vanavond.
Avondlucht
Avondlucht
Avondlucht
Avondlucht
bereikbaarheid
werktraaiij-tekening
werktraaiij-bord

Dit is geen kunstwerk. Dat dacht ik namelijk toen ik het bord met deze tekening zag staan langs de weg. Ik dacht dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug aandacht had besteed aan kunst in de openbare ruimte.
werktraaij-legenda

werktraaij-rood

werktraaiij-blauw

Niet dus. Het is een tekening die de bereikbaarheid moet verklaren van de Traaij in Driebergen tijdens de werkzaamheden aan deze weg. Onder de Traaij komt nieuwe riolering. Dan moet de hele weg open en daardoor zijn bepaalde delen van het dorp moeilijk bereikbaar. Maar wat je aan dit bord hebt begrijp ik niet. Dat het informeert over de bereikbaarheid moet ik opmaken uit een soortgelijke tekst naast de legenda. In de legenda worden de kleuren op de tekening verklaart. Het blijken fases van het werk te zijn. Niet dat je daar veel aan hebt, want je kunt niet zien in welk tijdvak welke fase wordt uitgevoerd. Dus wanneer welk adres op de Traaij wel of niet bereikbaar is weet je nog niet. Je kunt natuurlijk de Traaij oprijden en kijken waar je vastloopt. Dan terugrijden naar het bord (dat zo'n 500 meter van de Traaij is geplaatst) en daar zien in welke fase het werk verkeerd. Handig? Nee.

Mogelijk hebben mensen geklaagd bij de gemeente of het projectbureau over de bereikbaarbeid. En zou een medewerker van het projectbureau daarop opdracht hebben gekregen de bereikbaarheid te verklaren aan bewoners en passanten. Daarvoor heeft de medewerker duidelijk gebruik gemaakt van een werktekening van het project. Hij of zij heeft wat gekleurd met Ecoline (lekker watervast, maar het geeft wel een artistiek effect in de buitenlucht) en heeft de kleuren verklaard. Vervolgens, als de medewerker zelf denkt het te begrijpen, hangt hij of zij het geheel op in een niet waterdichte kast op een plaats ver van het werk verwijderd, maar wel aan een weg richting de Traaij. En dan is het aan de burger om er wijs uit te worden.

Of zou het toch voor de werkmensen zijn. Maar waarom hangt het dan op zo'n onlogische plek. Nee, die krijgen toch hun eigen werktekeningen.

Wie het begrijpt mag het zeggen.

Maar de foto's geven leuk wat kleur aan mijn blog. Dat dan weer wel.
hindersteyn
Symmetrie in de tuin van Hyndersteyn
Gisteren waren de tuin en het park van de Ridderhofstad Hindersteyn open. De ridderhofstad ligt vlak bij Langbroek en is een van de prachtige landhuizen/ buitenplaatsen aan de Langbroeker Wetering. Hindersteyn is van middeleeuwse oorsprong wat nog te zien is aan de woontoren. De tuin is heel indrukwekkend. De tuin en het park zijn 1 september ook nog een dag open.

Meer informatie en activiteiten: www.hindersteyn.nl

Onze foto's: foto's Hindersteyn
Over mij