Bas' Blog oud
cocon
cocon
Zelfs als ik thuis zit en weinig kan doen gebeurt er iets interessants, waar ik bij betrokken ben. Nu is dat laatste een beetje overtrokken. Ik figureer namelijk een paar seconden in een filmpje van kunstenares Anna van Suchtelen ("Cocon de geschiedenis van een tuin"). Eind vorige jaar ben ik naar de Kunstuitleeen Utrecht geweest om te kijken naar een installatie van deze kunstenares in en rond de kas in de achtertuin van de villa van de Kunstuitleen aan de Maliebaan (zie artikel e Kas">De Kas. Ze was toen zelf aanwezig en ze vroeg mij evenals vele andere bezoekers om op een velletje speciaal geschept papier iets te schrijven (in mijn geval over onze tuin), dat velletje opgerold in een ballon te stoppen en de ballon op te blazen. En bij het ballonblazen ben ik even te zien in de film.
De film vertelt het verhaal van de geschiedenis van de grond waar later de villa op is gebouwd. De grond was begin 19e eeuw namelijk in gebruik als moerbeiboomgaard en er stond een kas waarin zijderupsen werden gekweekt. Je ziet de grond en het verhaal over de zijderupsen samen met Anna's interpretatie met briefjes en ballonnen. En hoe de twee dan samenkomen. Heel mooi weergegeven.
De film en achtergrond is te vinden op de site van meerTV.nl: Uitzending 214, MEERtv.
inhaalslag
Waterdruppels op hostablad
Een paar lezers hebben mij er al op gewezen. Het is al weer 3 weken geleden dat ik het laatste bericht op mijn blog heb geschreven. Ten eerste omdat ik een paar weken heel erg moe ben geweest en ten tweede omdat ik niet veel had om over te schrijven.

Ik ben nu over de ergste vermoeidheid heen. Ik voel me weer even moe als 6-7 weken geleden, dus nog steeds moe. Dat houdt in dat ik nu alleen nog 's middags 2 uur op bed lig en de rest van de dag op ben. Ik lees weer de krant en soms een boek en klus weer wat in huis. Hoewel ik dat laatste niet moet overdrijven, want dan lig ik de volgende 2 dagen gestrekt (duizelig en misselijk). Afgelopen vrijdag en zaterdag bezig geweest met klein schilderwerk; 's ochtends en 's middags een uurtje. De zaterdag daarvoor was een vriend hier om ons met de tuin te helpen en ging ik weer lekker meehelpen. De zon- en maandagen daarna (vandaag dus ook) verplichte rust. Achter de computer zitten moet ik ook beperken. Ik gebruik daarvoor een anti-RSI programmaatje om iedere 4 minuten een minipauze af te dwingen en ieder half uur een langere pauze af te dwingen. Dat helpt.

Waterdruppels op Hostablad
En veel om over te schrijven heb ik niet. Om na ieder bezoek aan de arts te schrijven over hoe het medisch gezien met mij gaat vind ik een beetje blog-armoede. Dan maar liever niet schrijven. De afgelopen bezoeken aan de poli maken duidelijk dat ik de behandeling goed doorsta. Geen vreemde afwijkingen in mijn bloed. Mijn bloed bestaat inmiddels (vrijwel) geheel uit donorbloed. De volgende keer laat de arts de bloedgroep weer eens testen om te zien of we daarmee ook kunnen zien dat ik donorbloed (B-) heb. De verschijnselen van de graft versus host disease (afstoting in mijn huid) zijn verdwenen. Het kan even makkelijk ook weer opduiken. Maar als het dat niet doet, dan zou ik over 3 weken de Neoral kunnen afbouwen. En dat zou een hele opluchting zijn. Ik heb wel last van de Neoral. Het geeft mij stijve spieren en trillende handen (schrijven levert niet veel leesbaars op en typen levert woorden op als: 'leevert', 'nie', 'zittten', 'veeel', 'eeen' en 'meeer'). En als ik 's morgens Neoral heb geslikt voel ik me niet lekker en heb ik last van mijn maag. Dus van dat medicijn wil ik wel af.

Opstekers van de afgelopen weken zijn dat ik weer een aantal keer gefietst heb (inmiddels een ODO van 20 Km!) en Sandra en ik een keer op een terras hebben gezeten. Je gaat van hele kleine dingen genieten als je niet veel kan. Zoals ook de mooie dingen in de tuin.
Over mij