Bas' Blog oud
Get a Mac heeft een vervolg
adwork20060612
In mei schreef ik over de 'Get a Mac' campagne van Apple. Vandaag zie ik ineens weer nieuwe filmpjes. Ze zijn weer erg geestig.
Get a Mac
indextop20060501
Dat ik een gelukkige gebruiker van de Apple Macintosh ben zal de vaste lezers niet zijn ontgaan, maar ik ben niet zo'n Macfundamentalist die al zijn lezers aan de Mac wil helpen. Toch moeten jullie echt even de net gestarte reclame campagne van Apple in de US zien. Ik vindt de filmpjes erg grappig. www.apple.com/getamac/ads/.
Mac Expo
Gistermiddag met vriend Ruud naar de Mac Expo in de RAI geweest. Vorig jaar lukte het ons niet. Dat was maar goed ook want vorig jaar was het helemaal niet zo interessant werd ons verteld. Nu ook al niet zo en zeker niet voor eenvoudige consumenten als wij. Wij gebruiken onze Mac, naast Internet, Mail en Word, vooral voor foto en videobewerking. De Mac Expo is vooral gericht op bedrijven en professionals. Dus op de stands met iets over foto of video zagen we meteen hele professionele camera's en scanners ver buiten ons budget. De andere stands waren niet echt interessant. Wel leuk was de demonstratie van een gitarist, die liet zien en horen hoe je je eigen gitaarspel kunt gebruiken in Garageband. En welke effecten je aan het geluid kunt geven. Het klonk heel goed.
Maar het was toch gezellig om bij te praten. En toen ik thuis kwam voelde ik me niet eens helemaal uitgeteld. Dat viel mee.
Laptop
promokeynote20060110
Vandaag via internet gekeken naar de Keynote speech van Steve Jobs, die hij gisteren gaf op de Macworld. Weer veel nieuwe producten. Een add-on met een FM-ontvanger voor de iPod, nieuwe iMacs en MacBooks met Intel-processor, nieuwe versie van iLife, waarmee je nog meer nog mooiere creaties kunt maken (www.apple.com). Allemaal leuke dingen om naar uit te kijken.
We hebben een foto uit de Volkskrant ingelijst en opgehangen. De foto was net als een paar anderen te koop bij de Volkskrant, maar dat vond ik een beetje veel geld voor een foto. De originele afdruk is natuurlijk veel mooier dan een krantenpagina, maar het gaat me om het beeld.
Laptop2005
iMac in de kast
imacindekamer
Vorige week via TweedehandsMac.nl een Airport kaartje gekocht voor onze iMac. Helemaal uit België. Even in de iMac geklikt en de iMac kan draadloos netwerken (lekker makkelijk bij zo'n Mac). En dan kan hij in de woonkamer staan. Want daar was het om te doen. Daar staat ie veel beter en mooier dan een laptop op een houten kastje. De iMac heeft iets huiselijks. Een laptop is toch meer voor de studeerkamer. Deze kast hadden we tijdens de verbouwing 6 jaar geleden bedacht en stukje bij beetje vorm gegeven inclusief de aanpassingen die we bedachten toen ik ziek thuis was in 2003. Het enige dat nog ontbrak was een mooie computer.
schijding-wit
Over mij