Bas' Blog oud
Home page
Nieuwe foto.
hp-what-looks-goed
RSS feed probleem opgelost
De RSS feed van mijn blog bevatte wat fouten (de links in de feed klopte niet en in Safari op de Mac werkte de RSS knop in de adresbalk niet). Nu kun je je afvragen wat je aan een RSS feed hebt, maar daarover straks meer. Vanavond had ik zo'n avond dat ik in de stemming was om de support pagina's van het sotware pakket te lezen en vond de oplossingen. Dus nu moet het weer c.q. beter werken.

Wat heb je aan een RSS feed. Vooral dat je op de hoogte wordt gehouden van wijzigingen in een blog, bijvoorbeeld mijn blog. De details hoef ik gelukkig niet zelf uit te leggen. Op de volgende site wordt dat o.a. gedaan: http://www.flabber.nl/rss/. Daar vindt je ook een paar RSS-programma's. In een programma, waar je dan de RSS feeds wilt bijhouden vul je voor mijn blog het volgende adres is: http://www.xs4all.nl/~bsibbing/blog/files/bas-blog-feed.xml
Toch even in de duinen
Koepelduinen uit fototoestel van Bibian
Gisteren lag ik ook weer veel in bed. De verkoudheid heeft mij behoorlijk plat gelegd. 's Middags ging Sandra in het bos wandelen met een vriendin. Gelukkig kon ik even van de Koepelduinen (tussen Noordwijk en Katwijk) genieten via de telefoon terwijl ik met mijn zus Bibian belde. De zeewind was duidelijk te horen en haar beschrijving van hoge duinen en uitzicht van Hoofddorp tot zee en van Noordwijk tot Katwijk klonk goed. Toen ik daarna via MMS een paar foto's kreeg was mijn beeld van de Koepelduinen compleet. Je hoeft je bed niet meer uit om even in de natuur te zijn.
Vandaag ben ik iets minder slap.
scheiding-wit
Home page
Genoeg puzzelstukjes gezien. Eindelijk compleet. Goh, wat een verrassing.
Pimmie totaal
Kuur 2, dag 11
Gisteren weer de laatste dag van kuur 2 in het ziekenhuis. Nu nog een week rust en kuur 2 zit er weer op. Jammer dat ik nu verkouden ben met bijbehorende vermoeidheid. Gisteravond begon het al. Gelukkig wel goed geslapen, maar vandaag was het niet veel. Hele dag op bed. Lig nu op bed mijn blog bij te werken met Mozart op de TV(het is namelijk Mozartjaar, voor wie dat was ontgaan en daar hoort een website bij www.mozartjaar.nl). Via de website van Nederland Een volg ik wat hun Mozartprogramma vandaag is. De techniek staat weer voor niets.
Gisteren in het ziekenhuis iemand gesproken, die ik al een paar keer eerder had gesproken aldaar. Ongeveer dezelfde leeftijd. Een andere ziekte, maar over alle ellende eromheen hadden we veel overeenkomsten. Het ging niet lekker met 'm. Hij was verkouden, zoals velen. En vertelde dat hij nog probeerde te werken. Hij is financieel directeur bij een beleggingsbedrijf. En hij kende CODA (www.coda.nl) niet eens. Hij gebruikt nu Exact. Heb hem meteen bijgepraat. Ik was er toch. Heb hem ook mijn visitekaartje gegeven. Heren sales: hij zal niet direct met CODA bellen voor een offerte, want hij maakte de indruk dat hij eerst een paar weken rust nodig had. En ik ook.
Kuur 2, dag 8
Ik was het bijna vergeten te schrijven, maar ik was gisteren weer in het ziekenhuis voor dag 8 van de tweede kuur (cyclus). Alleen Velcade gekregen. Geen bijzonderheden. Wel een beetje moe nog steeds. Vooral aan het eind van de dag.
Aanhoudende kou drijft Poema woning binnen
Vandaag is de Heuvelrugse Poema een woning binnengedrongen op zoek naar voedsel. Ook de Poema blijkt niet voldoende voedsel meer te kunnen vinden in de natuur en gaat net als de vogels op zoek naar alternatieven. De geschrokken bewoner vertelde: "Ik wist niet wat ik zag toen ik de keuken inliep. Een enorm katachtig beest. Mijn vrouw, die op het geschreeuw afkwam, herkende direct de Poema". De bewoners waren gelukkig nog zo allert om een foto te maken toen de Poema zich uit de voeten maakte. De politie van district Utrechtse Heuvelrug stelt een onderzoek in. De bewoners zijn opgevangen door slachtofferhulp. Hun eigen poes is sinds het voorval niet meer gezien. Zou de Poema ...
Poema in huis
Home page
De Poema van de Veluwe is nu gesignaleerd in nationaal park de Utrechtse Heuvelrug.
pimmie5-ogen
Duits op wintersport
Voor wie nog op wintersport gaat, hierbij een gedichtje van Lévi Weemoedt, een meester in nonsensrijm.


DUITS OP WINTERSPORT

Hals und Beinbruch, Alpenkreuzer!
Servus! Bergheil! Wiedersehn!

Tschüs! Gröss Gott! Auf Wienerschnitzel!
Danke Schön. Auf Winterpehn!

Kuur 2, dag 4
Gisteren weer in het ziekenhuis geweest voor kuur 2 (of cyclus 2) van de behandeling. Voor de tweede keer tijdens de behandeling chemo (Doxil) gekregen. Vandaag ben ik wel weer moe. Het lijkt wel aan de chemo te liggen. Even een paar dagen rustig aan doen. Vandaag een paar uur in bed gelegen. Heb ik weer tijd om naar muziek te luisteren. Gisterochtend meteen de pillen tegen de misselijkheid genomen en gelukkig ook nog niet misselijk. Dat is al een hele winst.
Vogels in het nieuws
goudvink-v-k Goudvink-m-k

Sinds eergisteren hebben we Goudvinken in de tuin. En die hadden we nog niet eerder gezien en al helemaal niet in onze tuin. Het is een in Nederland voorkomende vogel, maar je ziet ze niet veel. Gewone Vinken wel. Eerst zagen we twee vrouwtjes (linker foto) en na lang kijken in ons vogelboek bleek het de Goudvink te zijn. Later zagen we twee mannetjes (rechter zelfgemaakte foto) en dachten dat de buurman de volière open had laten staan. Mannetjes hebben zo'n knal rode borst dat je denkt dat het een tropische vogel is.
Na wat Googlen (staat dat werkwoord al in de Van Dale?) kwamen we op www.waarneming.nl. Daar hebben we meteen onze waarneming van de Goudvink vastgelegd. En dat hadden meerdere mensen gedaan. We hadden ook gehoord dat de Goudvink in de omgeving van Zeist was waargenomen en dat bleek ook op waarneming.nl. Ook kwamen we op de site plompdigitalvideo.nl met prachtige foto's van vogels in Nederland.
Home page
Vandaag zijn de vogels in het nieuws en daar hebben we een passende home page foto bij. Dit is een recente creatie van Sandra.
Hierna gaan we weer verder met de puzzel van Pimmie.
Bird
Best wel actief
Sinds vorige week woensdag of donderdag voel ik me wel goed en ben best wel actief. Waar het vandaan komt is mij een raadsel. De verpleegkundige had vanmorgen ook niet echt een antwoord. Iedere middag ben ik wel moe en ga ik meestal ook even ontspannen of slapen. Maar een algehele vermoeidheid, zoals de weken daarvoor voel ik niet.
Vorige week naar het museum. Maandag naar fitness. 15 minuten intervalloop op de lopende band en alle apparaten met gewichten gedaan. Ging heel goed. Vanmiddag na het ziekenhuis nog even naar Utrecht geweest voor wat spullen die we in Driebergen niet kunnen krijgen. In de tussentijd blijf ik natuurlijk wel bezig met patiënt zijn. Voldoende water drinken de hele dag, van alles noteren voor het onderzoek en vooral de medicijnen niet vergeten. Maar al me al valt het tot nu toe erg mee. Maar zien hoe kuur 2 gaat verlopen.
Kuur 2, dag 1
Vandaag is kuur 2 begonnen. Vanmorgen Velcade gekregen. Vandaag nog geen last van de Velcade.
Home page
Het werd tijd voor een paar oren van Pimmie.
Pimmie's oren
Rectificatie
Uit het vorige item moet ik even iets rectificeren: Sandra vindt fotografie namelijk "niet haar kunst" i.p.v. "geen kunst" en ze had gisteren "andere dingen te doen" i.p.v. "geen zin". Dat moest ik even aan de blog en de lezers vertellen.
Museum
Rieneke-Dijkstra-Portretten

fotos-smcs-voorbeeld

Nu eens wat anders. Ik ben gisteren naar het Stedelijk Museum in Amsterdam geweest. 's Morgens bedacht en 's middags was ik in het museum. Handig als je toch niets te doen hebt. Ik voelde me goed. Ik wil al heel lang de tentoonstelling van Rineke Dijkstra zien in het Stedelijk. Sandra had geen zin ("fotografie is geen kunst"; een vriendin liet dat ook nog even weten via de telefoon). En ik weet niet of het mij in de komende maand nog gaat lukken. Ik ben blij dat ik ben gegaan. Op televisie en in de krant had ik al een aantal foto's gezien, maar op het formaat 1,5x1 meter is haar werk heel indrukwekkend. Vooral de foto's waar de modellen van top tot teen op staan, zoals de strandfoto's. De belichting en scherpte-diepte is heel bijzonder. Alsof de modellen voor de lijst staan. Ook een video van Dijkstra bekeken over discobezoekers in Engeland en in Nederland. Opgenomen in een aparte studio in de disco. Tegen een witte wand staan jongeren alleen, onhandig te staan, roken wat of gaan dansen op de muziek. Getoond op twee schermen naast elkaar met keiharde dance (UK) en house (NL) muziek (stukjes van de video zie je in de impressievideo van de tentoonstelling op de site van SMCS). Heel typerend. De Engelsen waren heel herkenbaar (dronken en slecht gekleed) uit de tijd dat ik voor CODA wel eens naar Harrogate ging en daar 's avonds in de nachtpub belande met collega's. Rineke Dijkstra - Portretten VERLENGD! (nog tot 26 februari www.stedelijkmuseum.nl). En voor kinderen heeft het SMCS nu workshops door Nederlandse fotografen, zoals Rineke Dijkstra. Als ik 14 was wist ik het wel; dan ging ik daar leren fotograferen. Maar helaas ik word niet toegelaten, dus heb ik mijn geluk buiten het SMCS beproeft (zie fotopagina).
Ook in het Stedelijk nog een andere fototentoonstelling gezien. En een maffe film gezien, die Nederland heeft getoond op de Biënnale in 2005: Mandarin Ducks (De Rijke / De Rooij - Mandarin Ducks (Nederlands Paviljoen Biënnale 2005).
Het was leuk en inspirerend om weer in Amsterdam te zijn.

Laptop
promokeynote20060110
Vandaag via internet gekeken naar de Keynote speech van Steve Jobs, die hij gisteren gaf op de Macworld. Weer veel nieuwe producten. Een add-on met een FM-ontvanger voor de iPod, nieuwe iMacs en MacBooks met Intel-processor, nieuwe versie van iLife, waarmee je nog meer nog mooiere creaties kunt maken (www.apple.com). Allemaal leuke dingen om naar uit te kijken.
We hebben een foto uit de Volkskrant ingelijst en opgehangen. De foto was net als een paar anderen te koop bij de Volkskrant, maar dat vond ik een beetje veel geld voor een foto. De originele afdruk is natuurlijk veel mooier dan een krantenpagina, maar het gaat me om het beeld.
Laptop2005
Fitness
Gisteren ben ik nog naar de fitness geweest. Toch proberen de conditie en spierkracht op peil te houden. Hardlopen op de lopende band heb ik maar niet gedaan, maar alle spieroefeningen wel in een rustig tempo. Het viel niet tegen. Volgende week maandag, net voor kuur 2, hopelijk weer.
Alle dagen nog steeds moe. Meer dan voor de start van de kuur. Maar ik kan toch nog wel wat doen. We proberen iedere dag een half uur te wandelen.
Home page
Die snuit was wel om op te vreten. Nu even iets anders.
Pimmie snor
Home page
De drie koningen konden er wel weer vanaf. Nu is het de beurt aan Pimmie.
Pimmie snuit
Heel moe
Vandaag ben ik heel moe. Vanmorgen voelde ik nog de kruidenslaappil van gisteravond, maar het werd de rest van de dag niet beter. Wel lekker geslapen gisteravond. Vanmiddag kwam Peep nog op de thee. Heel gezellig. Verder niet veel gedaan vandaag.
iMac in de kast
imacindekamer
Vorige week via TweedehandsMac.nl een Airport kaartje gekocht voor onze iMac. Helemaal uit België. Even in de iMac geklikt en de iMac kan draadloos netwerken (lekker makkelijk bij zo'n Mac). En dan kan hij in de woonkamer staan. Want daar was het om te doen. Daar staat ie veel beter en mooier dan een laptop op een houten kastje. De iMac heeft iets huiselijks. Een laptop is toch meer voor de studeerkamer. Deze kast hadden we tijdens de verbouwing 6 jaar geleden bedacht en stukje bij beetje vorm gegeven inclusief de aanpassingen die we bedachten toen ik ziek thuis was in 2003. Het enige dat nog ontbrak was een mooie computer.
schijding-wit
Kuur 1, dag 11
De laatste dag van de eerste kuur. Vandaag in het ziekenhuis geweest voor Velcade.
Het valt me tot nu toe niet tegen. Geen bijwerkingen gehad en niet ziek gevoeld. Vermoeidheid valt mee.
Nu een week rust en daarna de tweede kuur.
Home page
Het is vandaag Drie Koningen en daar willen we wel een passende foto bij.
driekoningen
Reparaties
Even wat kleine reparaties uitgevoerd aan de oude website. Sommige links deden niet wat ik wilde. Toch weer met DreamWeaver bezig geweest. Ik kan het nog. De twee home buttons verwijzen nu respectievelijk naar de home page van de nieuwe en de oude site. Dat maakt het navigeren binnen de oude site wat makkelijker. Het Zuid-Amerika dagboek heb ik verwijderd. Dat is inmiddels zo uit de tijd; dat kon niet meer.
Beesten in het nieuws
JapanseMakaak
In De Volkskrant stond een paar weken geleden deze Japanse Makaak in het nieuws. We vinden de foto zo leuk dat we jullie ook wilden laten meegenieten.
Deze Makaak ontvlucht in de warmwaterbron van Jigokudani-Onsen de winterse kou. Dit voor apen misschien wonderlijke gedrag werd voor het eerst in 1963 waargenomen. Een vrouwelijk makaak sprong in het warme water om enig voedsel veilig te stellen. In plaats van op het droge te klimmen, bleef de aap in het water. Haar gedrag werd door de rest van de groep gekopieerd. Alleen deze makakensoort ontvlucht zo de kou.
Jonathan Ive
Apple's chief designer, Jonathan Ive, kreeg afgelopen week de koninklijke onderscheiding BCE van de Britse koningin. BCO staat voor Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Een terechte onderscheiding vinden wij. Hij heeft prachtige producten ontworpen met groot bedieningsgemak. Hij is de ontwerper van veel Apple producten zoals de iMacs, iBooks, Powerbooks en de iPods.
Producten:
www.apple.nl.
Biografie:
Jonathan Ive, Apple - Designer Biography (Design Museum, London)
Website:
Jonathan Ive
Kuur 1, dag 8
Vandaag de derde dag van de kuur (Kuur 1, dag 8). Vanmorgen anderhalf uur in het ziekehuis geweest. Velcade gekregen. Geen bijzonderheden.
Kunstlink pagina toegevoegd
Websites over kunst en cultuur en websites van kunstenaar. Niet de websites van grote musea, die kent iedereen wel.
Sommige kunst websites zijn kunstwerken op zich. Je hoef niet eens de deur uit om kunst te kijken.
[Klik hier]
Dierenvoer
Er is voor mij en mijn collega Evert ook buiten de IT nog en toekomst zo te zien in de dierenwinkel (foto vandaag ontvangen van een zeer attente collega).
bas-evert-dierenvoer
Nieuwjaarswandeling
Gisterochtend gewandeld. Heel rustig. Nog net voordat heel Nederland zijn roes ging wegwandelen.
In het begin waren wij ook niet zo helder.
bos-nieuwjaar
Later werd het beter.
bos-nieuwjaar2
Kerstboom opgeruimd
Vandaag de kerstboom al weer opgeruimd. We hadden er geen zin meer in.
dennenaalden2
Home page
Het vuurwerk op de Home page was weer even leuk voor twee dagen. Nu zie je daar de deur van een oude bollenschuur in De Zilk.
vuurwerk3bergen2005-kl
Amsterdam Klezmer Band
Vandaag deze band gezien op TV bij de Joods Omroep. Leuke mix van joodse muziek met balkan invloed en moderne invloeden als jazz, hip hop, R&B, e.d. Bestaande liedjes en eigen composities. De ene keer heel vrolijk, dan weer treurig. Prachtige muziek. Zie www.joodseomroep.nl.
Gemeente Utrechtse Heuvelrug
heuvelrug-3bergen
Driebergen is vanaf vandaag een deel van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug (www.heuvelrug.nl).
Home page
De Afrikaanse beeldjes op de Home page zijn vervangen door vuurwerk. Doet het altijd goed bij een nieuwjaarsgroet..
afribeeldjes-kl
Over mij