Bas' Blog oud
Jean Tinguely
kunsthaltinguely
Gisteren zijn we naar een lezing geweest over de kunstenaar Jean Tinguely (1925-1991) naar aanleiding van de tentoonstelling over zijn werk in de Kunsthal in Rotterdam. De lezing was bij de Kunstkring Doorn en omstreken. Meestal vallen de berichten van deze kunstkring in onze plaatselijke krant ons niet snel op, maar bij de naam Tinguely werden we wel enthousiast. We zouden al naar de tentoonstelling zijn geweest als er niet iets was tussengekomen. En eind vorig jaar wilde ik even weg en dacht eraan om naar Basel te gaan om o.a. het Jean Tinguely Museum te bezoeken. Dat ging helaas niet door, maar gelukkig is veel van zijn werk nu in Rotterdam te zien. Dat is overigens vrij uniek want als je zijn kunstwerken ziet, begrijp je dat het niet zomaar gedemonteerd, vervoerd en weer gemonteerd wordt.

Jean Tinguely heeft namelijk vooral grote indrukwekkende bewegende kunstwerken gemaakt van schroot en afval. De tentoonstelling in de Kunsthal heet dan ook "Alles beweegt!". De kunstwerken zijn ook allemaal bewegend te zien. Dat geeft de mensen van de Kunsthal dan ook nogal wat kopzorgen. Iedere dag moeten ze de kunstwerken nalopen; of de raderen, wielen, banden en v-snaren nog goed zitten. En ze moeten veel lampen vernieuwen. Een groot deel van de voordracht in Doorn ging over het leven van Tinguely en dat was heel interessant. Hij heeft vooral veel gekke dingen gedaan en dingen die niet mochten. En dat levert altijd mooie anekdotes op. Veel foto's erbij en een heel interessant verhaal. De lezing heeft voor mij bevestigd dat ik zeker naar de tentoonstelling wil.

Jean Tinguely op Wikipedia
Kunsthal - Jean Tinguely
filmpje
page8-1015-thumb

Klik op het plaatje of kijk op de filmpagina.
in de snackbar
Een familie (vader, moeder en volwassen zoon met vriendin) komen de snackbar wat schuchter binnen. De hele week op de boerderij en dan ineens in de bewoonde wereld.

Vader vraagt zoon: "Wat wil jij?." "Maakt niet uit", zegt de zoon met een zwaar lokaal accent. Vader loopt naar de balie. Blijft besluiteloos staan en keert weer terug naar zijn zoon. Moeder staat er wat afwezig bij. Zij wordt blijkbaar niet geraadpleegd als het om de keuze van snackbarvoer gaat. De vriendin kijkt het allemaal rustig aan. Misschien is dit de eerste keer dat ze met de familie mee uit eten mag. Of ze is al vaker mee geweest en denkt: "Het gaat iedere keer zo. Ik wacht wel af."

Vader vraagt weer wat zijn zoon wil hebben. "Doe maar wat. Een frietje of zo. En een frikandel." En dan: moeder ook een friet? "Ja." Vriendin ook? "Ja". Zo, vader kan bestellen. Ze gaan aan een tafeltje zitten. De zoon komt naar ons toe en vraagt in ABN of hij een stoel mag dat bij ons tafeltje staat.


Sandra dacht dat we hier keken naar ouders met dochter en vriend c.q. schoonzoon. Dan zou ik het nog gênanter vinden.
weekendje weg
Afgelopen weekend even naar Dalfsen geweest. Bij vrienden op bezoek geweest en twee nachten in een Bed & Breakfast overnacht. Daardoor hadden we wat meer tijd om samen iets te doen, dan wanneer we op een dag heen en weer rijden.

Op zondag zijn we naar het kasteel Het Nijenhuis bij Heino geweest. Daar waren we een paar jaar geleden ook, maar toen was het kasteel nog niet open. Nu is het kasteel een museum (een locatie van Museum De Fundatie in Zwolle) en was er een mooie tentoonstelling met beelden van Charlotte van Pallandt en schilderijen van Kees Verwey. Erg mooie beelden en schilderijen gezien. We hebben geen foto's van de tentoonstelling, want binnen mocht niet gefotografeerd worden. Maar we hebben wel foto's van buiten, zoals de beeldentuin. Het kasteel is ook heel indrukwekkend van binnen. N.b. dit kasteel is ooit gebruikt als locatie in de film "The Discovery of Heaven" van Jeroen Krabbé.

Museum De Fundatie: www.museumdefundatie.nl
Museum locatie Het Nijenhuis: Het Nijenhuis
top 2000 aftrap
top2000

Komende zondag is de aftrap voor de Top2000 van 2007 op radio 2 en TV. Vanaf maandag 12 november kun je weer stemmen met je favoriete lijst van gouwe ouwe.

Zie ook radio2 site: Top 2000 trapt dit weekeinde af!
Tosca Niterink is terug
Deze week las ik op de blog van Hanneke Groenteman dat Tosca Niterink terug is Tosca is vooral bekend van Creatief met Kurk en andere TV-programma's met Arjen Ederveen. Nu heeft ze reisprogramma's gemaakt. Volgens mij alleen te bekijken via internet en DVD. Ik heb een deel van het programma op de site gekeken (www.peperenzouttv.nl). Het commentaar van Tosca en de manier van filmen maakt het erg geestig. Zie ook de beschrijving op de blog van Hanneke Groenteman. Een directe link naar het item (werkte vandaag niet): Tosca is terug .
goed bloed
Vanmorgen bij de hematoloog geweest voor de bekende controle. Eerste vraag was of ik al iets gemerkt had van de T-cellen van 2 weken geleden. Maar nee, ik merk er nog niets van.

De chimerismetest (zie blog: donor versus eigen) van mijn bloed geeft aan dat ik volledig donorbloed heb. En het Hb is nu 8,6 (de minimumwaarde voor gezonde mannen). Dat is goed nieuws. De chimerismetest van mijn beenmerg is niet gelukt, omdat niet voldoende van een bepaald soort cellen was afgenomen uit mijn beenmerg (voor zover ik begreep). Die test wordt in januari nog eens overgedaan.

Het was lekker rustig in het ziekenhuis, zodat het minder vermoeiend was en we weer redelijk op tijd thuis waren. Kon ik nog even bladeren bijeenharken. De meeste bomen zijn nu wel leeg gewaaid.
buddycontact
Vandaag ben ik op bezoek geweest bij Kahlerbuddie Sander. We kennen elkaar van onze blogs. Dat is mooi van internet. We zijn niet erg mobiel door onze ziekte en toch ontmoeten we lotgenoten. Na wat blog en e-mailcontact wilden wij elkaar eens in levende lijve zien. Over van alles gesproken en als ik niet heel moe was geworden, zaten we nu nog te praten. Sander heeft er een mooi stuk over geschreven op zijn blog (Mijn leven in de wacht). Daar hoef ik niets aan toe te voegen. Lotgenotencontact vindt ik heel prettig, zoals ook deze keer. Ook als het nauwelijks over onze ziekte gaat.
vallende bladeren
Het valt niet mee om vallende bladeren te fotograferen. Vooral als je even snel wilt fotograferen en niet de tijd hebt om je camera in te stellen.

DSCF0932

Heel mooi als je in een windvlaag ineens een hele regen van blaadjes naar beneden ziet komen.

DSCF0934
Over mij