Bas' Blog oud
deze blog sluit, leve de nieuwe blog
Ik stop op deze plek met bloggen en dus met dubbel bloggen. Bloggen met WordPress (op www.sibbing.com) gaat veel makkelijker en sneller dan met RapidWeaver, waarmee ik deze blog bijhoudt (www.xs4all.nl/~bsibbing/blog/).

Ik ga verder op

www.sibbing.com/blog


Wijzig alle links naar mijn site en blog:

bookmarks c.q. bladwijzers c.q. favorieten

rss feeds in je feed reader of browser.
tuin weer
Nadat ik vanmorgen de uitzending over de afdeling hematologie van het VU MC had gekeken, had ik sterk de behoefte aan frisse lucht. 's Middags ben ik de tweede bolacacia gaan snoeien. De eerste had ik zondag al onder handen genomen. Het was heel aangenaam in de tuin en het snoeien van de bolacacia vind ik wel ontspannend. Er kan niet veel mee mis dacht ik. Tot ik net op tuinkrant.com het volgende artikel zag: "Het snoeiuurtje deel 2: snoeien van bolacacia, verknoei het niet!" Vooral die toevoeging baart mij zorgen. Ik ga de instructievideo maar eens bekijken, voor ik de andere twee bolacacia's ga snoeien.

snoeien-bolacacia

Ook heb ik de eerste Hommel van dit jaar gespot. Ook wel weer heel vroeg. Nog even en ze blijven het hele jaar door buiten vliegen.

snoeien-hommel
hematologie in beeld
Voor wie eens wil zien en horen hoe de behandeling van hematologie-patiënten verloopt kan de uitzending van EO Intensive Care via onderstaande link bekijken. Deze aflevering gaat over de afdeling Hematologie van het VU Medisch Centrum.

Afbeelding 2

EO Intensive Care - VU Hematologie

fietsweer
icoon-fiets
Een mooie dag om te fietsen vandaag. En aangezien ik toch nog kaartjes van een theatervoorstelling moest ophalen in Zeist, ben ik dat gaan doen op de fiets. Bij het theater (annex hotel, bioscoop, etc) aangekomen gaf ik het opgeschreven (ik vertrouw niet meer zo op mijn geheugen) reserveringsnummer aan de receptioniste. Bij het reserveren was ons verteld dat je dat nummer nodig had om de kaarten te halen. Maar dat was niet genoeg. Ze moest ook de voorstelling weten. En daar liet mijn geheugen het even afweten. Ik wist het niet meer. Gelukkig kwam ik daar wel achter met behulp van de theateragenda en ging ik toch nog met kaartjes naar huis.

Niet direct naar huis, want ik wilde de fietsroute naar het UMC eens proberen en was nu al een eind op weg. Die route heb ik een stuk door Zeist heen gefietst tot aan de snelweg en weilanden en vandaar weer terug naar huis. Nu weet ik hoe ik moet fietsen en heb ik een idee van de reistijd op de fiets. Dat zal ongeveer 40 minuten zijn. Dat is goed te doen. Als ik dan straks iedere week naar het UMC moet voor controle maak ik er nog wat nuttigs van door te fietsen.
de eerste pruimenbloesem
De eerste bloesem zit al weer in de pruimenboom. Het wordt steeds vroeger. Vorig jaar was dat op 5 maart en nu al op 22 februari.

bloesem-pruim08
30 jaar De Krakeling
Het Jeugdtheater De Krakeling bestaat 30 jaar. Leuk, maar wat heb ik daar mee. Ik heb daar 2 keer gespeeld in een toneelvoorstelling. Een docent van de Heao (Pim Batema) regisseerde een toneelgroep. Ik ben mee gaan spelen en later nog een paar Heao-ers. De uitvoeringen waren in theater De Krakeling (aan de overkant van het toenmalige hoofdgebouw van de HES Amsterdam).

Hierbij nog een foto van "Alles voor de tuin" (Everything in the garden) van Edward Albee, dat we in 1987 of 1988 hebben gespeeld in De Krakeling.

toneel-heao-krakeling

Op de Volkskrant site staat in het kader van dit 30 jarig bestaan onderstaand filmverslag van De Krakeling.



Zie ook: Artisjok bij jeugdtheater De Krakeling en vk.tv/artisjok
nieuwe blog
Deze week ben ik een nieuwe blog gestart en heb daarmee www.sibbing.com weer in ere hersteld. De nieuwe blog heb ik gemaakt met het gratis blog systeem WordPress (wordpress.org). WordPress vind ik prettiger omdat het sneller werkt en ik overal waar een computer is met internet, mijn blog kan bijhouden. En nog steeds kan ik mijn blog uitbreiden met extra pagina's met achtergronden e.d.. Dat laatste kan met gratis blogsystemen, zoals blogger.com, meestal niet.

De nieuwe blog is te vinden op www.sibbing.com/blog.
De oude laat ik staan op de huidige locatie www.xs4all.nl/~bsibbing/blog .

Voorlopig schrijf ik op beide plaatsen artikelen, zodat jullie de tijd hebben om over te schakelen naar de nieuwe blog (bladwijzers en RSS-feeds aanpassen).

De nieuwe blog heb ik qua uiterlijk zo veel mogelijk in de stijl van de oude gehouden, zodat de overgang niet te groot is.
nieuwe planning
icoon-dokter
Niets zo onvoorspelbaar als een behandeling van de ziekte van Kahler. De geplande start van de vervolgbehandeling wordt een week uitgesteld (van 29 februari naar 6 maart). De reden is dat de dendritische cellen dan een week langer kunnen uitrijpen. Ze zijn de 29e ook goed te gebruiken, maar de laborant en de hematoloog hebben het vermoeden dat de 'dendrieten' beter hun werk doen als ze verder uitgerijpt zijn. Het maakt mij niet zo veel uit wanneer we beginnen, dus laat de cellen nog maar even rijpen.

Vreemde gedachte, dat nu in het laboratorium mijn cellen, die een jaar geleden zijn geoogst uit mijn lichaam, worden bewerkt. Straks zijn mijn cellen omgevormd tot dendrieten, die de T-cellen van de donor gaan helpen bij het bestrijden van de Kahler-cellen. Geeft niet als jullie het niet begrijpen. Ik weet het af en toe ook niet meer.

Vorige week nog vergeten te vermelden dat ik in het ziekenhuis was voor een skeletstatus. Dat is een hele reeks röntgen-foto's, waar je hele skelet opstaat. De uitdaging voor de medewerkers van radiologie is dan om met zo min mogelijk foto's (dus tegen zo laag mogelijk kosten) mijn hele skelet erop te krijgen. Iedere keer weer een heel gepuzzel. Op 6 maart hoop ik te horen hoe mijn skelet er aan toe is. En vooral of het enigszins herstelt is van de schade die het tot en met 2003 had opgelopen.
kijkshock
Afbeelding 1

Vorige week zijn we naar het theater geweest in Utrecht; in Vredenburg Leeuwenbergh, een tijdelijke vestiging van theater Vredenburg. Dat alleen al was heel indrukwekkend. Een heel mooi gebouw aan de rand van de binnenstad bij de Maliebaan. Je komt binnen in een prachtige kelder met grote gewelven. Voor de voorstelling ga je naar boven waar twee grote zalen zijn, gescheiden door pilaren. Het gebouw heeft allerlei functies gehad en het is duidelijk te zien dat het gebouw ook een tijd dienst heeft gedaan als kerkgebouw.

We waren daar om Kijkshock 2 1/2 te zien. Een voorstelling van animatiefilms met live muziek. '2 1/2' houdt in dat er twee eerdere voorstellingen zijn geweest, die we gemist hebben. Daarvan werden gelukkig films vertoond. En van de derde Kijkshock kregen we een voorproefje. Maar de voorstelling was er vooral omdat de makers hun boek en DVD wilden presenteren.

De animatiefilms waren erg leuk, vreemd en met een heel eigen stijl. Veel van de vreemde gedachtenspinsels van de makers kon ik goed volgen; wat meer zegt over mijn vreemde geest. Live muziek bij de films is wel heel bijzonder. In dit geval geen Hollywood-muziek van een groot orkest, maar meer jazz-achtige herrie van vijf muzikanten. Soms wat te veel herrie, maar wel functioneel.

Vooral de film 'Activity Center', waarvan bovenstaande still, was erg goed. Het begint met eenvoudige bewegingen en geluiden binnen hetzelfde plaatje, maar na verloop van tijd raak je gedesoriënteerd door de vreemde dingen die er gebeuren. De tekenstijl hier doet sterk denken aan de 'klare lijn' van Kuifje. De term 'klare lijn' is bedacht door Joost Swarte en deze stijl kom je ook tegen in zijn werk.

De DVD en het prachtig vormgegeven boekje kon ik niet laten liggen. Dus nu kan ik thuis nog even nagenieten.
Het boekje is overigens uitgegeven door de uitgeverij Oog & Blik, een uitgeverij van stripboeken, die mede door Joost Swarte is opgericht. Dus een link tussen Vinex Productions en Joost Swarte is er blijkbaar.

Website van de makers: www.vinexproductions.nl
Yes we can - Will.i.am (Obama video)
De verkiezingen in de VS. Het blijft me bezighouden. Zou er wat gaan veranderen. Vandaag hierover weer een artikel in de krant. Het verhaal ging deze keer, over wat de onderstaande video heeft losgemaakt in Amerika. Het nummer is geschreven door will.i.am van The Black Eyed Peas (Amerikaanse hiphop band) en de video is geproduceerd door Jesse Dylan (de zoon van Bob). Geïnspireerd op de speach van Barack Obama na zijn verlies in New Hampshire (zie tekst onderaan). Niet geschreven in opdracht van de Obama-campagne, maar geschreven omdat will.i.am (eindelijk) geïnspireerd raakte door een presidentskandidaat.

Dus ik even de video bekijken. Impressed...

Op YouTube door miljoenen (jonge) Amerikanen bekeken. Daar kan geen campagne tegenop. De video wordt nu ook op verkiezingsbijeenkomsten van Obama gedraaid. Helemaal gratis. En dat in de VS.



Lees ook het verhaal achter de video van will.i.am op www.yeswecansong.com
Interview met will.i.am en Jess Dylan op YouTube: Interview with Will.i.am about celeb-filled music Yes We Can
En nog veel meer op YouTube.


Speach/tekst

It was a creed written into the founding documents that declared the destiny of a nation. Yes we can.
It was whispered by slaves and abolitionists as they blazed a trail toward freedom.
Yes we can.
It was sung by immigrants as they struck out from distant shores and pioneers who pushed westward against an unforgiving wilderness. Yes we can.
It was the call of workers who organized; women who reached for the ballot; a President who chose the moon as our new frontier; and a King who took us to the mountain-top and pointed the way to the Promised Land.
Yes we can to justice and equality. (yes we can)
Yes we can to opportunity and prosperity.
Yes we can to opportunity and prosperity.
Yes we can to opportunity and prosperity.
Yes we can heal this nation.
Yes we can repair this world.
Yes we can. Si Se Puede.
We know the battle ahead will be long, but always remember that no matter what obstacles stand in our way, nothing can stand in the way of the power of millions of voices calling for change.
We want change!
We have been told we cannot do this by a chorus of cynics who will only grow louder and more dissonant. We've been asked to pause for a reality check. We've been warned against offering the people of this nation false hope.
But in the unlikely story that is America, there has never been anything false about hope.
We want change! I want Change.
The hopes of the little girl who goes to a crumbling school in Dillon are the same as the dreams of the boy who learns on the streets of LA; we will remember that there is something happening in America; that we are not as divided as our politics suggests; that we are one people; we are one nation; and together, we will begin the next great chapter in America's story with three words that will ring from coast to coast; from sea to shining sea - Yes. We. Can.
het houdt niet op
Een uur geleden (14.15 uur) maakte ik deze foto; op ons terras in de zon en uit de wind. Inmiddels is het alweer 4 graden kouder.

DSCF1587

We hebben ook in de zon en uit de wind geluncht bij het restaurant van Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Helemaal geweldig.
voorjaar?
DSCF1577

DSCF1582

DSCF1393
Over mij