Bas' Blog oud
roman
roman-romein roman-boek


roma flaptekst

Gisteren was de laatste dag om het kunstproject Roman te bekijken. Het is een combinatie van kunst en cultuurhistorie. Roman is opgezet op de plek waar in de Romeinse tijd de Romeinse nederzetting Fectio was (zie ook de beschrijving hiernaast; klik erop voor een vergroting). Op deze plek, vlak naast Fort bij Vechten bij Bunnik, ligt nu een boomgaard.

Het bleek dat bekijken niet zo zeer de hoofdactiviteit was bij deze kunst. Het werd vooral zoeken in het bijna doolhof van appel- en perenbomen (lekkere sappige appels overigens). Op verschillende plaatsten in de boomgaard waren opgravingen gesymboliseerd met rood-witte linten. Op sommige plaatsen stonden of lagen plastic objecten en daarbij vond je dan een hoofdstuk uit de roman. Erg grappig; vooral als je twee even enthousiaste speurders tegenkomt, die net dat hoofdstuk hadden dat wij niet hadden gevonden en andersom. Het leek meer op een adventure game dan op een kunstproject. Hoewel je wel een creatieve geest moet hebben om dit te bedenken.

Daarna hebben we in Fort Vechten een kopje thee gedronken met fortkoek. Het Fort is erg mooi gerestaureerd, maar na een uur boomgaard hadden we geen energie meer om het fort te bekijken.

Foto's
CBK Utrecht over Roman
scheiding-wit
Over mij