Bas' Blog oud
De Kas
De filmstudio van Anna in De Kas
In de tuin van de Kunstuitleen in Utrecht staat De Kas, die om beurten door kunstenaars wordt gebruikt als atelierruimte. Nu wordt De Kas gebruikt door Anna van Suchtelen, die in De Kas een filmstudio heeft ingericht. En dat wilde ik wel eens zien.

Voor haar project in De Kas heeft Anna de historie van het huis aan de Maliebaan, waar de Kunstuitleen gevestigd is, uitgeplozen. En vooral over de periode voor de bouw van het huis gaat haar filmproject. De grond was begin 19e eeuw namelijk in gebruik als moerbeiboomgaard en er stond een kas waarin zijderupsen werden gekweekt. Bezoekers (ik dus ook) mogen iets opschrijven over een zelfgekozen tuinervaring. Het velletje papier gaat in een ballon en de ballon moet je opblazen. Dat alles wordt gefilmd. Alle ballonnen hangen aan het plafond van De Kas (zie foto). Al deze cocons worden straks (19 november begreep ik) gebruikt om de grond uit 1839 te voeden.
Van alles wat Anna op video in De Kas heeft vastgelegd maakt ze een film die een keer wordt vertoond. Wanneer dat is, zal binnenkort wel in LucasX te lezen zijn.

Informatie over Lusthof Utrecht De Kas (CBK-Utrecht)
Over mij