Bas' Blog oud
Behandeling
Gisteren zijn we bij de hematoloog geweest. We zijn meteen overgedragen aan een andere hematoloog. Het is een jonge gedreven vrouwelijke arts, waar we wel vertrouwen in hebben. Ze heeft de behandeling nogmaals met ons doorgenomen en deed dat zeer gestructureerd. Dat vonden wij erg prettig. De afdeling Hematologie is verhuisd naar een nieuwe plek en dat zag er fantastisch uit. Een plek waar je je thuis kunt voelen.

Op dit moment heeft het UMC bloed ontvangen van 3 donoren en van een vierde komt het nog. Daarmee kunnen ze zelf vaststellen welke donor het beste matcht. De verwachting is dat de stamceltransplantatie in december zal plaatsvinden.

We hebben voor de behandeling nog 1 afspraak met de hematoloog. De behandeling heb ik al beschreven; zie artikel Fase 3. Wat nu o.a. duidelijk is geworden voor ons, is dat mijn weerstand de eerste maanden na de transplantatie heel laag is. Daarvoor krijg ik dan antibiotica. Daarna blijft de weerstand nog 1 à 2 jaar laag. Dus dat wordt straks goed de handen wassen voor ons en iedereen in onze omgeving (overigens altijd verstandig om te doen; ook om de verkoudheid minder te verspreiden).

Het jaar 2007 wordt een spannend jaar voor ons. Wanneer en de mate waarin afstotingsverschijnselen zich gaan voordoen is onvoorspelbaar. Evenzo of je er chronische klachten aan overhoudt. En pas na lange tijd weet je of de behandeling echt is aangeslagen. Dus nog meer leven bij het moment.
Over mij