Bas' Blog oud
Hoe is 't
images
't is best. Alles heel rustig aan en dat is ook het beste met dit warme weer. Gedurende de siësta binnenblijven en ontspannen.
Donderdag was ik voor het eerst weer eens bij Albert Hein voor de boodschappen. Dat vindt Sandra helemaal niks en ik vindt het wel leuk bij AH. Dus hopelijk kan ik dat vanaf komende week van haar overnemen. Vrijdag voor het eerst weer eens het gras gemaaid. Niet mijn favoriete bezigheid, maar wel mooi dat het me weer is gelukt.

designdimensions20060228hho_desktopfOpstellingOnder_album
De afgelopen dagen heb ik ook geprobeerd om een tante van mij te adviseren over een PC voor Internet en e-mail. Ik vindt het ontzettend leuk dat ze op haar leeftijd geïnteresseerd is in Internet. Maar wat voor een computer adviseer je je tante van 74 met vrijwel geen computerkennis en hoe leg je de mogelijkheden uit, zonder dat ze na 10 seconden afhaakt vanwege de terminologie. Een beetje makkelijk om te zeggen: "Koop maar een goedkope Windows bak bij MediaMarkt". Ik heb drie voorbeelden genomen: de simPC, de Windows PC en de Macintosh. De simPC ken ik niet, maar lijkt me een mooi systeem voor haar. Windows en Macintosh ken ik heel goed, maar wat heeft ze aan al die mogelijkheden van die systemen. Dus ik heb wat voor- en nadelen voor haar opgeschreven. Dat valt niet mee, want het is net als bij auto's weer veel emotie. (Mensen maken rationele beslissingen om emotionele redenen). Toch geprobeerd om objectief te zijn. Ik heb alles op papier gezet en wat afdrukken van Internet erbij. Morgen doe ik het op de bus en dan maandag even bellen om haar verder te helpen. Ik hoop ten minste dat het helpt. Volgens mij is de simPC het mooiste voor een dame van haar leeftijd. Als ze tenminste het geld er voor overheeft. Hoewel echt duur is het niet vergeleken bij een A-merk PC met een legale Windows erop of een Mac Mini met toetsenbord en muis erbij.
Over mij