Bas' Blog oud
roodhuid
Mijn huid is vorige week rood geworden. Dinsdag begon het op het bovenlijf. Woensdag het gezicht. Donderdag armen en benen. Woensdag was een vriend op bezoek en die vroeg of ik op de zonnebank had gelegen.

Volgens mijn arts lijkt het erg op Graft versus host disease (GvH). Ze maakte helemaal een blije indruk toen ze de rode huid zag. Wij zijn ook wel blij omdat met de GvH ook de Graft versus myeloom optreedt (de donor T-cellen vallen de Kahler aan). En daar is het met de allogene SCT allemaal om te doen. We zijn iets minder blij met de rode huid. Maar zolang het alleen maar zichtbaar is en niet voelbaar vind ik het wel best.

Of het echt GvH is moet eerst onderzocht worden. Dezelfde ochtend konden we naar een (assistent) dermatoloog voor een biopsie. Hij sneed een stukje huid (het biopt) uit mijn buik voor onderzoek. Gelukkig had hij de huid verdoofd. Hopelijk horen we komende donderdag de uitslag al. Normaal duurt zo'n onderzoek langer dan een week, maar dit onderzoek zou vermoedelijk met spoed worden uitgevoerd.

Ik voel me nu hetzelfde als wanneer ik griep heb, maar dan zonder koorts. Het is alsof mijn lichaam in een zwaar gevecht is gewikkeld met vreemde indringers. Heel moe; ik lig nog meer in bed. Mijn gezicht gloeit, zoals ik bij griep en bij koorts heb. Maar het is vol te houden als je bedenkt dat het voor het goede doel is.
Over mij