Bas' Blog oud
in de dip, uit de dip
oranjevlaggetjes
Vanmorgen in het ziekenhuis geweest voor de eerste controle sinds ik weer thuis ben. Goed nieuws. Ik heb turbo-stamcellen. Na drie jaar rust in de diepvries hebben ze niets aan kracht ingeboet. Mijn leukocyten waren nu al 2,3 (de verpleegkundige keek heel verbaasd toen hij mijn status opvroeg). Zo'n hoge waarde hadden we woensdag of vrijdag pas verwacht (vorige week donderdag waren de Leuko's nog 0,1 en de referentiewaarden zijn 3,5-8,2). Bij 1 of hoger mag je uit isolatie, dus ik ben uit isolatie ontslagen. De eerstvolgende controle is bij de hematoloog over een of twee weken. De HB en trombocyten waren ook goed hersteld. Nu kunnen we het kiemvrije leven langzaam loslaten en dat is best prettig.
Ik ben nu wel officieel 'uit de dip' (leukocytendip), zoals ze in het ziekenhuis zeggen, maar geestelijk en mentaal nog niet helemaal. Afgelopen zaterdagavond voelde ik botpijn opkomen als gevolg van de
Neupogen, die ik gebruikte om de bloedcellen sneller te laten aanmaken (en het heeft gewerkt). De kennis van deze pijn heb ik van 3 jaar geleden. Dus ik ben meteen met de Neupogen gestopt. Gelukkig had ik deze keer geen Morfiene nodig en volstond een hoge dosis paracetamol. De pijn stopt ook niet zomaar en daardoor zaterdag slecht geslapen en zondag slecht gevoeld. Zondagavond was de pijn eindelijk weg. Vandaag moesten we om 8 uur in het ziekenhuis zijn, veel te vroeg voor zieke mensen en dat vond mijn lichaam dus ook niet fijn. Toch voel ik me vandaag beter dan gisteren (sinds vorig weekend gaat het iedere dag iets beter). De aanwezigheid van de vele leukocyten in mijn lichaam merk ik nu al. Geweldig gevoel dat het lichaam goed werkt. Maar ook doordat de erge pijn in de keel, sinds vanmorgen steeds verder afneemt. Het enige dat me niet lekker zit is dat mijn smaak iets minder is vandaag, maar dat gaat ook weer over.
En, inderdaad, ik schrijf weer zelf de blog. Dat is naast het ziekenhuisbezoek ook het enige dat ik doe vandaag. Misschien schrijft Sandra ook nog wel eens een stukje, want ze vond het leuk om te doen.
Over mij