Bas' Blog oud
rondje fietsen
Vanmorgen was het mooi weer hier op de Utrechtse Heuvelrug, dus we zijn eens een stukje gaan fietsen.

Reiger doet een Aalscholver na
Het eerste dat we tegenkwamen was deze Reiger in een voor ons zeer vreemde pose. Het lijkt wel of hij een Aalscholver nadoet. Aalscholvers zitten vaak met hun vleugels wijd om ze te laten drogen na een duik in het water. Maar een Reiger heeft juist een lange nek om niet te hoeven duiken. En een nest om te beschermen had hij ook niet. Dat zou ook vreemd zijn in deze tijd van het jaar. Misschien dat de echte vogelaars onder de lezers een verklaring kunnen geven.

roofvogel

Daarna zijn we weer neergestreken op ons vertrouwde terras "De Pleisterplaats" aan de Langbroeker Wetering bij Driebergen. Wat een oase van rust en landelijkheid. Ik kan me voorstellen dat de toeristen voor dit soort plekjes naar de Heuvelrug komen. Boven het terras zweefde twee roofvogels. Te hoog om te zien wat voor een soort het waren.

Oude schuur
Veel mensen die terugkomen van vakantie in het buitenland hebben wel foto's van vergane deuren, schuren of huizen. Daarvoor hoef je echt het land niet uit. Dat hebben wij hier in de buurt ook.

Nog even bij de Biologisch Dynamische zorgboerderij De Hondspol wat boodschappen gehaald en een lekker ijsje.

Schapen
Tot slot een foto van twee grazende schapen. Het witte schaap had even daarvoor een paar keer op zijn achterpoten blaadjes staan eten uit de boom. Heb ik een schaap nog nooit zien doen. Mooi om te fotograferen. Maar toen ik mijn camera eindelijk te pakken had vertoonde het schaap het trucje niet meer. Het wordt dus hoog tijd voor een goede cameratas, waaruit ik snel mijn camera kan pakken.
Over mij