Bas' Blog oud
Behandelschema
Uit vragen van vrienden en blog-lezers merken we dat het behandelschema nogal verwarrend is. Ik zet het hier op een rij voor jullie.

A. De eerste maanden krijg ik een zogenaamde 'milde' kuur (mild is een ziekenhuisterm en nogal betrekkelijk).
B. Daarna een hele zware kuur en autologe stamceltransplantatie (stamcellen van mijzelf, zoals in 2003).
C. Een paar maanden na deze stamceltransplantatie volgt nu ook nog eens de allogene stamceltransplantatie (donor stamcellen).

Ad A.
De milde kuur, waar ik inmiddels mee gestart ben, is een andere behandeling dan die in 2003. Na gesprekken met de specialist hebben we namelijk gekozen voor de Doxil-MMY-3001 studie. Binnen deze studie heb ik geloot voor Velcade (een medicijn) in combinatie met Doxil (chemo). Deze behandeling bestaat uit (in principe) 8 kuren. Allemaal poliklinisch. Iedere kuur duur 21 dagen. Binnen die 21 dagen wordt het medicijn en de chemo toegediend volgens onderstaand schema. Daarna volgt een rustweek.
Dag 1 (dinsdag): Velcade (zoals afgelopen dinsdag)
Dag 4 (vrijdag): Velcade en Doxil (zoals vandaag)
Dag 8 (dinsdag): Velcade
Dag 11 (vrijdag): Velcade

De Velcade-Doxil kuur duurt dus in principe een half jaar. De behandeling kan korter of langer uitvallen, afhankelijk van hoe ik reageer en wat de specialist beslist (zo kan de rust van een kuur verlengt worden met een week). Na zo'n milde behandeling van een paar maanden volgt meestal een maand rust.

Ad. B.
Daarna de zware kuur gevolgd door de stamceltransplantatie met mijn eigen stamcellen (autologe transplantatie). Daarvoor lig ik dan 3 tot 5 weken in het ziekenhuis.

Ad. C.
Twee of drie maanden daarna (ongeveer oktober, november) volgt dan de allogene stamceltransplantatie (met stamcellen van een donor). Daarna volgt een periode van een half jaar met veel medicijnen, waarin ik niet heel actief zal zijn. Hoe dat er uit ziet en hoe lang het duurt weten we nog niet.

Bij elkaar ben ik wel anderhalf jaar zoet met alle behandelingen.
Over mij