Bas' Blog oud
Landgoed Heidestein - De mooiste plek van Nederland
heidestein
Gisteren was het een mooie dag voor een wandeling. En een van onze lievelingplekken daarvoor is landgoed Heidestein en met name de schaapskooi (op de grens van Driebergen en Zeist). Wel heel kort gewandeld want het was heel koud. En dat is voor gezonde mensen niet fijn, maar voor zieke mensen al helemaal niet. Maar het was wel de moeite waard. Zie onze impressie van de wandeling op de filmpagina.
Landgoed Heidestein strijdt mee in De verkiezing van de mooiste plek van Nederland. En Heidestein moet wat ons betreft ook gaan winnen. Met het hoofdprijs kunnen de historische waterlopen (sprengen) op Heidestein hersteld worden, waardoor de bosvijver verbonden wordt met het heideven en weer iets hersteld wordt van het oude landgoed.
Iedere plek in de verkiezing heeft een ambassadeur en voor Heidestein is dat Henk van Limpt. En toen we ons gingen opwarmen in de schaapskooi spraken we hem nog even. Een hele enthousiaste man, die alles inzet om Heidestein de verkiezing te laten winnen. De ambassadeurs krijgen allemaal opdrachten (nu nog drie te gaan tot 15 april) en voor zondagmiddag was de opdracht een yell van maximaal 7 woorden. Voor Heidestein is de yell "Schapen Scheppen Schoonheid". Voor 17 maart op zijn weblog (www.demooisteplek.nl/) te zien in een videoverslag. De videoverslagen op zijn weblog zijn erg mooi. Bovenstaande foto heb ik gepikt van Henk's weblog.
Van 7 tot 15 april moeten er 200 verkiezingsposters van Heidestein hangen. We gaan Henk helpen met het verspreiden van 10 posters.
Op 15 april (17.05 Ned. 1) is Henk van Limpt op TV om Heidestein te promoten en dan is er een televote. Vanaf die uitzending kan ook weer via de website worden gestemd. Dan moeten jullie allemaal ons en Henk helpen en voor Heidestein stemmen.
Je moet ook zeker een keer gaan wandelen op Heidestein. Langs de ijskelder, het oude theehuis of door de tunnel. De schaapskooi is elke zondag open van 13.30-16.00 uur. Je kunt er warme chocolademelk, fris en glühwein kopen en informatie krijgen. Bij de schaapskooi lopen 81 Drentse heideschapen rond (zie ons filmpje). Zie ook www.utrechtslandschap.nl/.
Over mij