Bas' Blog oud
Centraal Museum en Nicolaïkerk
Dick bruna, zwart/wit tekeningen

Gisteren zijn we naar het Centraal Museum Utrecht gegaan in de hoop daar enige verkoeling en inspiratie te vinden. Wat betreft de verkoeling viel het nogal tegen, want niet alle ruimten zijn gekoeld. De eerste twee exposities in ieder geval niet. De Hema ontwerpwedstrijd en De Penselen 2006 (de prijs voor het best/mooist geïllustreerde kinderboek). De ontwerpen voor de ontwerpwedstrijd zijn leuk om te zien, maar met de hitte hebben we daar niet lang bij stil gestaan. Bij De Penselen 2006 hangen de originele tekeningen van de prijswinnende boeken. Heel bijzonder om de originelen te zien. Ook daar zijn we snel doorheen gelopen. Bij de vaste Dick Bruna tentoonstelling hebben we even verkoeling gezocht (wel airco). Iedere keer valt het weer op hoe knap het is wat Bruna met een paar lijnen kan overbrengen. Vooral bij de zwart-wit tekeningen (zie foto). Voor de lunch hadden we verwacht in restaurant refter (ingericht door Richard Hutten) te kunnen eten, maar die is alleen nog voor feesten en partijen. Boven de receptie is nu een soort snackbar met biologisch eten en drinken. Ingericht met Rietveld meubelen. Dat dan weer wel. En het brood met brie en sla was heel lekker.
De volgende expositie die we bekeken was wel gekoeld. Een hele kleine expositie met een paar ontwerpen van Droog Design. Leuk om een aantal ontwerpen van Hella Jongerius te zien, die ze voor Droog Design maakte. Als laatste hebben we een nieuwe aanwinst van het museum bekeken; een jurk uit de collectie najaar/winter 2006 van Viktor en Rolf. Een hele bijzondere jurk.
Kaart van de Nicolaïkerk

Hierna waren we heel moe en hebben we rust gezocht in de Nicolaï- (Klaas-) kerk naast het museum. De foto hiernaast kregen we bij het verlaten van de kerk van de vrijwilligers. Iedere kerk in Utrecht geeft de bezoekers nu een kaart als aandenken. Erg mooie foto. Om de hoek bij de kerk zagen we onderstaand gedicht over Klaas op de muur van een huis.
Nicolaïkerk, Utrecht klaasgedicht
Over mij