Bas' Blog oud
Kunst in Nieuwegein
Sandra had een keer een boek meegenomen over een kunstroute in Nieuwegein. Kunst in Nieuwegein? Ja dat is er. In de openbare ruimte, zoals dat officieel heet. We zijn nu eindelijk maar eens gaan kijken. Op de foto's in het boek zien de kunstwerken er heel indrukwekkend uit, maar in het echt viel het wat tegen. Het eerste zijn we gaan kijken naar de zeven bronzen beelden van Anne-Marie van Sprang in de vijvers van stadspark Galecop. We hebben ze niet alle zeven gezien. Ze waren erg klein voor zulke grote vijvers. Met onze camera waren de beelden niet goed te fotograferen. Het zijn beelden, die met gevoel voor humor zijn gemaakt. Telkens wordt de suggestie gewekt van een lichaam onder water, waarvan wel hoofd, handen en/of benen boven het water uit komen.
Van Sprang - Gekanteld Hoofd Van Sprang - Gekanteld Hoofd, Close

Theater van Kees Buckens

Theater van Kees Buckens in het plantsoen Lohengrinhof (je komt nog eens ergens als je kunst zoekt) bestaat uit vijf granieten blokken in verschillende vormen die een theater uitbeelden (toneelspeler, bühne, stoelen en een bank). In het echt ook niet zo interessant. En jammer dat en geen bordje bij staat met de titel. Als je de titel weet ga je er heel anders naar kijken vind ik.

Marinus Boezum, De Dialoog

De laatste kunstwerk voor ons was De Dialoog van Marinus Boezum in park Oude Gein (zijde Parkhout). Een aantal stenen kolommen tegen een heuvel aan. Op een aantal staat iets gegraveerd. We vonden het van onderaf gezien erg mooi.
Over mij