Bas' Blog oud
Olympische spelen
Vandaag dus een pak watten in mijn hoofd. Toch even boodschappen gedaan. Even snel bij de natuurwinkel wat spullen gehaald voor het weekend. Gelukkig is de diepvries nog goed gevuld, dus veel hoefde ik niet te halen. Zag Paul Rosenmöller weer rondlopen in de natuurwinkel. Had ik net vanmorgen op de radio een interview met Frans Bromet gehoord, waarin hij vertelde dat Rosenmöller hem een keer had "Kalt gesteld" in Den Haag tijdens een serie interviews over lijsttrekkers, door in Den Haag iedereen te vertellen dat je moest oppassen voor Bromet. Stond ik naast Rosenmöller bij de kaas en brood en had ik toch heel even zin om hem te vragen waarom. Maar ja, toch niet zo'n zinvol gesprek denk ik. Het valt me op dat Paul Rosenmöller een echte Groenen-man is. Hij woont hiet iets verderop in het dorp en ik heb hem nog nooit in een auto gezien. Wel fietsend en hardlopend en bij de natuurwinkel. Maar wel meestal met een telefoon aan zijn oor. Een druk man nog steeds.
Zoals ik al eerder schreef voel ik net zo lekker om Olympische Spelen te kijken op TV en half op internet (NOS of www.torino2006.org/). Vandaag hele mooie sporten van echte bikkels; Noordse Nummers ('s morgens schansspringen en 's middags langlaufen) en de biathlon voor mannen. Vooral voor de biathlon atleten heb ik veel respect. Langlaufen en dan na ieder rondje even schieten op vijf schijfjes van 4 cm. En ieder keer als je mist krijg je een minuut bij je tijd. Beren van kerels, die ondanks de inspanning nog kunnen schieten en over de finish gestrekt in de sneeuw liggen van uitputting. Geen flauwekul met pootje haken of duwen, maar pure kracht en tactiek. Prachtig.
Straks komen de Nederlanders in beeld bij het schaatsen (5 km heren).
Gisteren heb ik nog een groot deel van de opening van de spelen gezien. Hebben de Italianen mooi gedaan. Heel stijlvol. Ik vond het prettig om naar te kijken. Nadat ik Sofia Loren had gezien met de Olympische vlag kon de TV uit. Toen waren alle Italiaanse toppers wel in beeld geweest; Ferrari, Ducatti, Sofia Loren en nog wat). En nu in de herhaling, zie ik de langlaufer van Etipoië voorbij komen. Nooit geweten dat ze daar sneeuw hadden. Prachtig spectakel.
Over mij