Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:12:24.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

woensdag, 16 juni 2004

Yorin FM wordt niks

Misschien ben ik te vroeg met mijn oordeel, maar ik vrees het echt: het nieuwe Yorin FM wordt niks. Eergisteren was de relaunch. De eerste uren klonken super. Rob Stenders, radiopersoonlijkheid en muziekliefhebber, heeft de vrije hand weten te krijgen in de muziekkeus. Hij begon met Janis Joplin: Don't you know that you're nothing more than a one night stand. Subliem!

Maar ik vraag me wel af: was dit een verborgen boodschap naar de directie? Na Stenders vroeg op nemen de mindere goden het over, aan de hand genomen door de muziekcomputer.

"Wat een pràchtige plaat was dit zeg, echt te gek, vind je niet?" klinkt Timur Perlin hijgerig. De arme jongen voert zijn geacteerde enthousiasme verder op, zijn stem slaat bijna over in de doodse HMG-studio. "Dit is het station van Stenders en Jensen en straks ìs Jensen er weer!!! Je kan nu sms'en."

Dodelijk vind ik dat, als je zo hoorbaar bedonderd wordt. Goede radio kan een gevoel van verbondenheid oproepen, die persoonlijkheden aan de andere kant worden een soort van vrienden, hun muziekvoorkeuren deels de jouwe. Maar met mensen die me voorliegen kan ik die verbondenheid niet voelen. Dj's die de voorkeur van de muziekcomputer adverteren, maar doen alsof ze een persoonlijke passie met me willen delen... Mensen ook die om een onwaarschijnlijk lullige flauwigheid bùlderen alsof ze voor het eerst naar Fawlty Towers kijken. Lachsalvo na lachsalvo om niks. Hoeveel luisteraars houden dat vol?

(p.s.: de eerste uren Stenders van maandag heb ik opgenomen. Radiofreaks die interesse hebben in het mp3-bestand, kunnen me mailen)
8:31:30 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: