Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:11:29.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 11 mei 2004

Gemist

De Publieke Omroep heeft in elk geval een deel van het belastinggeld dat het in de schoot geworpen krijgt goed aangewend. Uitzendinggemist.nl is een uitstekende service. Kopspijkers gemist? Of Het Geluk van Nederland? Of de Donderdag Documentaire? Het is allemaal op de computer terug te zien. Heerlijk :)

Nu ben ik ook een fervent radioluisteraar. En helaas, dàt is niet goed geregeld. Stel, ik klik op Luister radio terug want ik wil De Ochtenden terughoren van vanochtend. Een collega heeft me getipt (is nog waar ook) over een leuk item over de chaostheorie. Het was tussen elf en twaalf, ook dat weet ik. Kan ik dat in deze lijst terugvinden? Nee. En al helemaal niet als het vorige week dinsdag zou zijn geweest.

Eigenlijk een schande vind ik. Dat met die buitenproportionele hoeveelheden belastinggeld de puntjes niet op de i worden gezet. Terwijl dat toch echt een projectje van niks is (zorgen dat alles en niet zoals nu een deel wordt gearchiveerd en zorgen dat dat op verschillende manieren kan worden teruggevonden).

Mijn volgende wens is helemaal te veel gevraagd. Ik merk aan mezelf dat ik wel video via de computer wil bekijken. Maar praatradio (zoals op Radio 1) beluister ik toch het liefst in de auto of als ik een flink stuk op de fiets zit of wandel. Ik wil dus programma's kunnen downloaden. Dan kan ik ze afspelen op mijn iPod, de mp3-speler die mijn dagelijkse metgezel is, of op een autoradio die een mp3-cd kan lezen.

De BBC is inmiddels al een stap verder, daar begint een interne proef met het downloaden van tv-programma's, meldt the Independent:

"Later this month, the BBC will launch a pilot project that could lead to all television programmes being made available on the internet. Viewers will be able to scan an online guide and download any show. Programmes would be viewed on a computer screen or could be burned to a DVD and watched on a television set. Alternatively, programmes could be downloaded to a Personal Digital Assistant (PDA) ... By launching iMP, the BBC hopes to avoid being left at the mercy of a software giant such as Microsoft, which could try to control the gateway to online television."

Intussen gebruik ik omwegen (WireTap) om programma's die ik niet live kan horen, op mijn iPod te krijgen. Deze week luister ik in de auto op mijn gemak alle vijftien uur van de Brabantse Nachten terug, die mijn computer dit weekend volautomatisch heeft opgenomen.
11:45:20 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: