Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:11:04.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 22 april 2004

De Democratische Partij Nederland

Maurice de Hond voorspelt het einde van de democratie. De veenbrand woekert sinds Pim Fortuyn voort, maar media en politici weigeren het gevaar te zien, zegt hij in Vrij Nederland:

  • Volksvertegenwoordigers beroepen zich op een mandaat dat zij eens in de vier jaar krijgen. Vervolgens kunnen ze hun gang gaan.
  • We mogen in Nederland niet onze regeringsleider kiezen, we mogen geen uitspraak doen over de regeringscombinatie en we worden niet tussentijds geraadpleegd bij belangrijke beslissingen.
  • De verschillende politieke partijen in ons land kun je zien als facties binnen één grote partij: de DPN. De Democratische Partij Nederland. De DPN heeft de absolute macht. Evenals in communistische landen zijn de "verkiezingen" een rechtvaardiging om het systeem in stand te houden.
  • De media en politici zitten allebei onder een kaasstolp en daar wordt het klimaat kunstmatig gelijk gehouden. Ze hebben elkaar nodig en kijken nog steeds niet verder dan hun eigen kring. Het wachten is op een moment waarop de veenbrand ineens uitslaat, zoals in 2002.
De Hond laat het niet bij deze observaties. Hij doet interessante voorstellen in Naar een slagvaardige democratie in de 21ste eeuw, dat online te lezen is. Die slagvaardige democratie kent een districtenstelsel. Een gekozen premier. Stemmen gaat via internet of telefoon, maar wie dat wil mag ook nog naar de stembus. En als een regeringsvoorstel in de Kamer strandt, dan kan de kiezer om een oordeel worden gevraagd. Op een forum wordt gediscussieerd over zijn ideeën.
7:22:27 PM     |



 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: