Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:09:43.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

vrijdag, 27 februari 2004

Knuffeltank

Op weg naar Rotterdam was het op de A15 vanmiddag soms even angstig. Als het echt heel hard sneeuwde, heel erg glad werd en ik in mijn achteruitkijkspiegel een vrachtwagen te hard op me af zag komen. Zou die vrachtwagen op tijd remmen en niet doorschieten?.. Harder durfde ik echt niet, links van me was het nog gladder. Het ging goed gelukkig.

Soms was ik stil van bewondering. Het was dan rustig. Onschuldige sneeuwvlokjes dansten naar beneden. Prachtig was ook hoe de wind kunstige vormen blies van dunne stuifsneeuw, pirouettjes over het asfalt. En links en rechts van de snelweg was het zóó mooi...

Ik had geen haast. Ik hing veilig achter een tankwagen en genoot. Prachtige muziek koos ik bij deze filmische beelden. Loreena McKennitt. Chopin. En dat heerlijke hobo-concert van Mozart. Voelde ik nou Geluk?

'Kemira' las ik op de tankwagen voor me. Die gaat richting Botlek dacht ik toen het woord 'kunstmest' in me opkwam, direct gevolgd door 'chloor' en 'ammoniak'. Associaties uit berichten waarmee Kemira ooit in het nieuws kwam.

Toch voelde ik me veilig achter deze goedmoedige ijsbeer. Ik dacht er niet aan om in te halen. Ik voelde dat, àls hij zou kantelen, de knuffeltank hooguit limonadesiroop zou bloeden.
10:29:03 PM     |


Achternaam

Wat een leuke site! Op familienaam.nl kan je zien waar je familieleden - of in elk geval achternaamgenoten - hebt wonen. Vooral als je een weinig voorkomende achternaam hebt is dat leuk. De resultaten zijn wel tien jaar oud, je ziet hoeveel mensen er in 1993 met jouw achternaam in de telefoonboeken stonden. De naam Volder kwam 34 keer voor, vooral in Amsterdam en Rotterdam. Maar er waren ook plukjes in Arnhem en Rheden, in Geertruidenberg en in Tilburg. Als ik het goed zie, want het vergt wel wat getuur op het kaartje.

Ook erg leuk om namen van anderen in te tikken. 'Bartol' bijvoorbeeld levert 26 vermeldingen op. In Rotterdam, in Gorkum en in Groningen en Drenthe.
(via)
10:28:02 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: