Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:09:16.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 12 februari 2004

Webloggen

Ja, ik loop wel erg in de optocht mee, met mijn weblog. Ongetwijfeld zal het woord weblog in de volgende uitgave van de Dikke van Dale niet meer ontbreken, schrijft het Brabants Dagblad. Die overigens spreekt over 'digitaal exhibitionisme'. Een collega geeft op zijn log toe dat dat exhibitionistische een beetje klopt. Fijn zo'n weblog: "Prettig als je het gevoel hebt dat je de wereld wat te vertellen hebt, maar dat niemand echt luistert. Op je blog kun je het dan nog kwijt."

Toch heb ik niet het gevoel dat ik hier aan exhibitionisme doe. Dit is geen lifelog, zoals collega Peer die heeft. Ik schrijf hier wel over dingen die ik in een gesprek met een kennis of collega niet zomaar even aan zou aansnijden. En het leuke is, daar komen mensen dan in real life soms op terug.

Ik beleef ook plezier aan het lezen van de logs van anderen, al is het maar om me te verbazen. Over het gescheld van Rob op weer een andere logger bijvoorbeeld. Ik volg ook met veel plezier de weblog die Jan Marijnissen kort geleden is begonnen. Erg leuk. "Gegarandeerd dat voor de volgende verkiezingsstrijd meer Nederlandse politici de weblog in zullen zetten als campagnemiddel," schrijft het Brabants Dagblad. Hmm, ik vraag me af wat er gebeurt als campagne-strategen zich er inderdaad mee gaan bemoeien. Ik denk dat een politicus die een log 'gebruikt' genadeloos door de mand valt. Maar we zullen zien.

De commercie is de politiek trouwens al voor. De marktingjongens van Unilever zagen hoe snel nieuws zich soms verspreidt via weblogs. En ze 'bedachten' een weblogger. Met een amateuristisch ogende vet coole site. Om vervolgens ontmaskerd te worden door Geenstijl.nl. Een genante vertoning... Geenstijl research'te door, wat vanmiddag leidde tot nog meer details. De nepsite is inmiddels offline, maar Geenstijl heeft een mirror geplaatst.
7:29:13 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: