Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:08:50.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

vrijdag, 30 januari 2004

Weeralarm

Alarm: het gaat sneeuwen! Het KNMI en de politie waarschuwden dat we moeten uitkijken, oppassen en binnen blijven. Niemand riep: ga sleeën, maak een sneeuwpop, geniet!

"De moderne mens probeert zich tegen alles in te dekken, ook tegen de natuur," vindt cultuursocioloog Paling. "Omdat alles is gericht op mobiliteit en haast, kunnen we ook niet of nauwelijks nog genieten van de mooie dingen van de natuur. De houding is: het moet eigenlijk verboden worden."
2:02:35 PM     |


Journaal met violen

Omroep-bobo's hebben besloten dat de samenstelling van de redacties van Netwerk en 2Vandaag gaat veranderen. De Avro gaat van Netwerk naar 2Vandaag. En de EO volgt de omgekeerde route. Niet leuk voor de redacties. Wennen voor de kijkers. Maar ach, geen grote ramp. En al zeker geen journalistieke aderlating.

Het is duidelijk dat de Dames en Heren Journalisten bij Netwerk zich ver verheven voelen boven die knoeiers bij 2Vandaag. Het Mannetje meldt dat vijf Avro-medewerkers zich nu ziek hebben gemeld. En de kijkers zijn meer dan eens lastiggevallen met het ongenoegen bij Netwerk.

Natuurlijk weet ik dat veranderingen op het werk gepaard gaan met emoties en energie. Zeker als die veranderingen zijn opgelegd. Maar als je integer met je werk omgaat zadel je je kijkers daar niet mee op. Dat doen de mensen van Netwerk wel. En dat komt, zo is mijn indruk, doordat ze te kampen hebben met een gruwelijke zelfoverschatting. Alsof Netwerk de Waakhond van de Democratie is. Alsof dit de plek is waar Hogere Journalistiek wordt bedreven. Was het maar waar. Kijk ik naar Zembla, zoals gisteravond over de 'industrie' rond illegalen, dan word ik werkelijk iets wijzer. Netwerk volgt vooral de agenda en de andere media. Een kwestie van inlezen, draaien, plakken. En wat muziek eronder. 'Journaal met violen' wordt Netwerk door collega's ook wel genoemd.
11:45:43 AM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: