Grand Slam
Honkbal Verslagen Holland Series
25 september 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Zondag 25 september
Neptunus brengt Series in balans met shutout. (25 september)


Neptunus brengt Series in balans met shutout
English
BUSSUM - DOOR Neptunus bracht de best-of-five Holland Series zondag in evenwicht met een 7-0 shutout vs. Mr. Cocker HCAW. Game Three wordt aanstaande donderdag in Rotterdam gespeeld en begint om 19:45 uur. Van dat duel zal ook dan weer een Live Play-by-Play beschikbaar zijn.

Winnende werper Diegomar Markwell stond het gehele duel op de heuvel en gooide een 3-hit shutout. De linkshander had 109 worpen nodig om het duel uit te gooien en had er slechts 89 na acht innings.
De 3-hitter van Markwell was de beste 'low-hitting complete game' optreden van een werper sinds HCAW-werper Jurriaan Lobbezoo een 9-inning, 2-hitter gooide in een 4-0 shutout op 26 september 1999 vs. Neptunus. Vorig jaar kreeg Eelco Jansen (Neptunus) slechts één honkslag tegen vs. HCAW, maar gooide geen complete wedstrijd, want hij werd na 8 1/3 inning vervangen.
De 9-inning shutout van Markwell is pas de zesde in de 71 gespeelde wedstrijden in de Holland Series-geschiedenis.

Markwell had slechts twee strikeouts en gooide viermaal vier wijd, maar kwam geen moment in de problemen, want geen enkele HCAW-loper bereikte het tweede honk!
Markwell kreeg steun van een goede verdediging, die drie dubbelspelen draaide. Maar ook HCAW had een aantal fraaie defensieve momenten en evenaarde vanmiddag een record met vijf dubbelspelen. Op 21 september 2003 kwam Neptunus ook tot vijf dubbels vs. HCAW. De acht dubbelspelen zijn een Holland Series-record voor een enkele wedstrijd. Het vorige record was zes, eveneens gevestigd door HCAW en Neptunus, die dit tweemaal presteerden. Beide draaiden er drie op 27 september 1998. Op 21 september 2003 voegde HCAW er nog één toe aan de vijf die Neptunus toen maakte.

Neptunus kwam tot 13 honkslagen op vier verschillende werpers, die niet in staat bleken de Rotterdamse aanval te stoppen. Maikel Benner sloeg 3-uit-4.

Neptunus opende de score met twee runs in de tweede inning.
Met lopers op één en twee kreeg HCAW-starter Jos de Jong een RBI-double tegen van Roel Koolen en werd vervangen door Jeroen Hubert, die een 'geërfde' loper zag scoren op een grounder, maar zelf geen punten tegen kreeg in de vier innings die hij gooide.

In de zesde inning werd Nick Stuifbergen HCAW's derde werper, maar de rechtshander werd hard geraakt. Stuifbergen kreeg een lead-off double tegen van Evert-Jan 't Hoen, een one-out RBI-double van Maikel Benner en een RBI-single van Melfried Comenencia, voordat hij werd opgevolgd door Loek van Mil.
Met lopers op één en twee moest Van Mil het opnemen tegen Dirk van 't Klooster, die een RBI-single sloeg in het rechtsveld, maar toen rechtsvelder Bas de Jong de bal onder zijn handschoen liet glippen en zag doorrollen naar het outfield-hek kon iedereen scoren, inclusief Van 't Klooster zelf en werd de stand verhoogd naar 7-0.
In deze inning scoorde Jeroen Sluijter het 700e punt in de Holland Series-geschiedenis.
Line Score & Box Score
Complete Play-by-Play Game Two HCAW vs. Neptunus
(25 september)

Game One. (24 september)
Game Three. (29 september)
Game Four. (1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 25 september 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.