Grand Slam
Honkbal Verslagen Holland Series
1 oktober 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 1 oktober
Neptunus wint 7e titel op rij! (1 oktober)


Neptunus wint 7e titel op rij!
English
BUSSUM - Met een 3-0 shutout versloeg DOOR Neptunus Mr. Cocker HCAW zaterdag en won de best-of-five Holland Series met 3-1 om zo voor de zevende keer op rij en elfde keer 'overall' landskampioen te worden. Met de zevende opeenvolgende titel verlengde Neptunus het eigen record. Vorig jaar vestigden de Rotterdammers een record met hun zesde titel op rij. Voor HCAW was dit de vijfde Holland Series op rij die werd verloren en ook dat is een record.

De beslissende punten werden gelijk in de eerste inning gescoord toen Percy Isenia een 3-run homerun sloeg. ,,Het was een fastball en ik had gelijk een goed gevoel'', zei Isenia na afloop. ,,De drie punten bleken genoeg te zijn'', vervolgde hij. ,,HCAW leek nog even terug te komen in de zevende inning, maar toen maakte Jeroen twee prima plays'', doelde Isenia op derde honkman Jeroen Sluijter, die een 'diving stop' maakte op een line drive van Nick Fridsma met een loper op het eerste honk, waarna hij opnieuw een fraaie actie had met twee uit op een grounder van Dimitri Leon om de inning af te sluiten.

LHP Diegomar Markwell gooide acht innings en won zijn tweede wedstrijd van de Series. De voormalige prof werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Series. ,,Bedankt'', reageerde Markwell. ,,We hebben hier als team hard voor gewerkt dit seizoen.''

Geen enkele HCAW-loper was in staat het derde honk te bereiken. In de achtste inning kwam Ronald Jaarsma het dichtste in de buurt. Nadat hij opende met een double langs de linksveld-lijn probeerde hij op te schuiven toen volgende slagman Gino Henson een grounder naar kort sloeg, maar hij werd op drie uitgegooid. Een strikeout en een grounder maakten toen een einde aan de mogelijke scoringskans.

In de negende inning kreeg HCAW nog twee lopers op de honken op closer Robin van Doornspeek. Met één uit kreeg Rodney Michel vier wijd en met twee uit kreeg ook Martijn Meeuwis een vrije loop. Veteraan Roy Berrevoets, die voor het 'post-season' aan de coachingstaf was toegevoegd, werd toen ingezet als pinch-hitter, maar sloeg een pop-out naar eerste honkman Percy Isenia om een einde aan de wedstrijd te maken. Dit was Berrevoets' eerste Holland Series-optreden sinds 3 oktober 1999. Hij nam afscheid na afloop van dat seizoen.

Neptunus' 25 Holland Series HRs
4Percy Isenia (1999 (2), 2003, 2005)
Marcel Buurman (1989, 1994 (2), 1995)
3Adonis Kemp (1995)
2Wim Martinus (1989, 1990)
Dirk van 't Klooster (2000, 2001)
1Haime Wiersma (1987), Jim Wasem (1989),
Marlon Fluonia (1991), Bob van Aalen (1993),
Johnny Balentina (1994), Jeroen Sluijter (1998),
Ken Brauckmiller (1998), Eddie Dix (1999),
Ron Agterberg (1999), Marcel Kruyt (1999)
Copyright © 2005
Grand Slam * Stats & News/MS
HCAW-starter Cliff Foster kreeg vier hits, waaronder de homerun, tegen in de eerste inning, maar herstelde zich daarna en stond nog slechts drie honkslagen toe in het restant van de wedstrijd. In de tweede en derde inning werd hij gesteund met een dubbelspel. In de zesde maakte HCAW twee fouten en kreeg Neptunus lopers op één en drie met twee uit, maar een grounder voorkwam meer tegenpunten. Foster kreeg slechts één honkslag tegen in de laatste zes innings!

Behalve de twee achtergebleven lopers in de negende inning zag HCAW ook twee lopers stranden in de tweede en vierde inning. In de zevende opende Rodney Michel met een honkslag, maar toen kreeg werper Diegomar Markwell prima steun van zijn derde honkman Jeroen Sluijter.

In de eerste inning bereikte Dirk van 't Klooster het honk na een infield-hit met één uit, waarna Harvey Monte een honkslag sloeg met twee uit. Hierna sloeg Percy Isenia een 3 wijd-1 slag pitch over het linksveldhek voor een 3-run homerun en bezorgde Neptunus een snelle 3-0 voorsprong. Het was de 25e homerun voor Neptunus in de Hollans Series-geschiedenis. Op 20 september 2003 was Isenia ook de laatste speler die homerde in een Holland Series. Die homerun werd ook geslagen vs. HCAW. Isenia heeft nu vier Holland Series-homeruns en komt op gelijke hoogte met Marcel Buurman, die de meeste had geslagen als Neptunus-speler. Het 'all-time career' Holland Series-record is vijf, gerealiseerd door Clive Mendes (HCAW).

Het was voor het eerst sinds 1992 dat een ploeg de openingswedstrijd verloor, maar daarna driemaal op rij won om de titel te pakken. In 1992, de enige andere keer dat dit gebeurde, verloor ADO de opener van Kinheim, maar won de volgende drie wedstrijd om kampioen te worden.
Line Score & Box Score
Complete Play-by-Play Game Four HCAW vs. Neptunus
(1 oktober)

Game One. (24 september)
Game Two. (25 september)
Game Three. (29 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 1 oktober 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.