Grand Slam
Honkbal Verslagen Holland Series
24 september 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 24 september
HCAW opent Series met 1-0 shutout. (24 september)


HCAW opent Series met 1-0 shutout
English
ROTTERDAM - Mr. Cocker HCAW is de 18e Holland Series zaterdag begonnen met een 1-0 shutout bij regerend landskampioen DOOR Neptunus.
Neptunus speelde de wedstrijd onder protest, omdat men het niet eens is met de Commissie van Beroep, dat besloot tot opschorting van een schorsing voor Ralph Milliard. De HCAW korte stop werd donderdag van zijn schorsing op de hoogte gebracht en ging in beroep. Vrijdagavond besloot de Commissie van Beroep de schorsing op te schorten, waardoor Milliard gewoon kon spelen. Binnenkort zal een hoorzitting plaatsvinden.

Het enige punt van de wedstrijd werd gescoord in de tweede inning.
Openingsslagman Bas de Jong bereikte het honk na een fout van korte stop Raily Legito en Jurjan Koenen volgde met een honkslag.
Hierna werd een OSS van Ronald Jaarsma gefield door werper Rob Cordemans, maar die maakte geen 'play', zodat alle honken bezet raakten.
Nick Fridsma raakte hierna de bal verkeerd, maar de bal rolde richting derde honk-lijn en bleef op goed gebied liggen, waardoor De Jong kon scoren. Een vangbal en een dubbelspel maakten een einde aan de slagbeurt, maar HCAW had een 1-0 voorsprong genomen en dat zou het enige punt in de wedstrijd blijken.

HCAW kreeg nog een kans tot scoren te komen in de zesde inning toen Bas de Jong en Jurjan Koenen een honkslag sloegen met één uit. Echter, De Jong werd op het derde honk uitgegooid toen hij trachtte op te schuiven na een mislukte pick-off van de catcher. Tweede honkman Evert-Jan 't Hoen kreeg de bal weer onder controle en gooide De Jong op drie uit. Een grounder sloot de inning hierna af.
In de achtste had HCAW lopers op één en twee met één uit, maar opnieuw kon geen extra punt worden gescoord.

HCAW-starter Cliff Foster domineerde. De rechsthandige Amerikaan kwam tot tien strikeouts en kreeg slechts zes hits tegen. Hij stond de eerste Neptuniaan tot het derde honk pas toe in de negende inning! Foster werd gesteund door een solide en foutloze verdediging.
Neptunus kreeg de eerste slagman op het honk in de vierde en vijfde inning, maar beide keren volgden drie snelle nullen.
In de zevende inning sloeg Roel Koolen (3-uit-4) een double, maar hierna eindigde een line drive van Maikel Benner in een dubbelspel.

In de negende inning leek Neptunus het duel alsnog naar zich toe te trekken.
Pinch-hitter Brian Larmonie kreeg vier wijd, waarna zijn pinch-runner Adrian Anthony opschoof toen Harvey Monte volgde met een push-bunt honkslag over de derde honkman.
Volgende slagman Percy Isenia slaagde er niet in de twee lopers door te stoten en kreeg drie slag, maar de honken kwamen vol toen Roel Koolen een honkslag sloeg.
Het betekende het einde voor Foster, die werd afgelost door Nick Stuifbergen.
Maikel Benner sloeg hierna de bal richting eerste honk-lijn en iedereen leek safe te zijn, maar werper Stuifbergen slaagde erin Anthony gedwongen op thuis uit te schakelen. Met de honken nog altijd allemaal bezet kwam er een einde aan de wedstrijd toen Jeroen Sluijter de bal terugsloeg naar Stuifbergen, die zelf de laatste nul maakte.

Dit was de 14e shutout in de Holland Series-geschiedenis, maar slechts de derde die in 1-0 eindigde. De laatste werd geregistreerd op 30 september 1995 toen Neptunus met 1-0 won vs. Kinheim.
Het was pas de vijfde shutout-nederlaag voor Neptunus in een Holland Series-wedstrijd. De laatste keer was op 27 september 2003 toen HCAW met 2-0 won.
Dit was de eerste openingszege in een Holland Series voor HCÃW sinds het met 10-0 won van Neptunus in 1998 toen de ploeg ook voor het laatst landskampioen werd.

Game Two wordt gespeeld op zodag 25 september in Bussum.
Uiteraard zal er ook dan weer een Live Play-by-Play op deze site beschikbaar zijn.
Line Score & Box Score
Complete Play-by-Play Game One Neptunus vs. HCAW
(24 september)

Game Two. (25 september)
Game Three. (29 september)
Game Four. (1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 24 september 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.