Voedingsonderzoek levert de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsclaims.
Zoals voor
vetzuren uit visolie. Als de vetzuren zich niet van
nature in het product bevinden, is dat voor de levensmiddelenindustrie geen probleem.
Unilever voegt tegenwoordig
omega-3 (alfa-linoleenzuur) en
omega-6 (linolzuur)
toe aan Becel Dieet en maakt hiervoor ook reclame. Deze onverzadigde vetzuren,
die het lichaam niet zelf kan aanmaken en dus via de voeding moeten worden ingenomen,
zouden goed zijn voor hart en bloedvaten. Verrijkte voeding is natuurlijk niet nodig.
Want een visje op z'n tijd en gewone zuivelproducten leveren de gezonde vetzuren ook.
De biologische sector ziet zich gedwongen mee te gaan met de gezondheidshype.
Dat biologisch melkvet 64 procent meer omega-vetzuren bevat - volgens onderzoek van
het Britse onderzoeksinstituut IGER - komt de sector daarom goed uit.
© De Vuurberg / A. van Roekel
Lees het artikel: Biomelk levert betere borstvoeding op >>