Grand Slam
Honkbal Verslagen Promotie/Degradatie
24 september 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 24 september
Almere shuts out RCH-Pinguïns. (24 september)


Almere shuts out RCH-Pinguïns
English
HEEMSTEDE - Instant Holland Almere '90 is de best-of-five Play-Offs vs. Eerste Klasse-kampioen RCH-Pinguïns zaterdag begonnen met een overtuigende 11-0 shutout. Wanneer Almere de series wint blijft de ploeg in de Hoofdklase. Wanneer RCH-Pinguïns wint, promoveert het en zal Almere in dat geval degraderen.

Almere kwam tot tien honkslagen, waaronder zeven op de Mexicaanse starter Al Morales Gomez, die werd vervangen in de vierde inning.
Kenny Berkenbosch, die dit seizoen professioneel speelde in de States en onlangs weer huiswaarts keerde, had drie honkslagen, waaronder een double. Jurriaan Korff (3 RBI's) en Niels de Lugt hadden elk twee honkslagen.
Ivanon Coffie, die driemaal scoorde, sloeg een solo-homerun in de zesde inning en verhoogde de voorsprong daarmee van 10-0 naar 11-0.

Met een 2-0 voorsprong besliste Almere het duel met een 5-run rally in de derde inning.
Met één uit stonden Bart Gabriëls (fout), Ivanon Coffie (vier wijd) en Kenny Berkenbosch (honkslag) op de honken toen Jurriaan Korff een 2-run double sloeg.
Nadat Berkenbosch scoorde op een wilde worp sloeg Giovanni Samboe een RBI-triple en scoorde zelf op een honkslag van Frank van Leeuwen, waardoor de stand op 7-0 kwam in het voordeel van Almere.

Almere-starter Patrick de Lange gooide zes innings en kwam daarin tot zes strikeouts. Hij stond slechts twee honkslagen toe, die beide werden geslagen door Alex Vogel, de negende slagman in de volgorde van RCH-Pinguïns.
Veteraan René Rijst gooide de zevende en laatste inning.
Game Two wordt gespeeld op zondag in Almere.
Line Score & Box Score
(24 september)

Game Two. (25 september)
Game Three. (1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 24 september 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.