Grand Slam
Honkbal Verslagen Promotie/Degradatie
1 oktober 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 1 oktober
Almere blijft in Hoofdklasse. (1 oktober)


Almere blijft in Hoofdklasse
English
HEEMSTEDE - Instant Holland Almere '90 verzekerde zich van een plaats in de Hoofdklasse van volgend seizoen door zaterdag met 4-2 te winnen vs. Eerste Klasse-kampioen RCH-Pinguïns en een 3-0 sweep te completeren. De Hoofdklasse zal daardoor volgend jaar uit dezelfde acht ploegen bestaan als dit seizoen.

Almere nam een 2-0 voorsprong in de tweede inning, maar verzuimde toen meer punten te scoren. Ricardo Miranda en Giovanni Samboe openden met honkslagen en Frank van Leeuwen zorgde met geraakt werper voor volle honken. Miranda scoorde vervolgens het openingspunt toen RCH-werper Al Morales Gomez vier wijd gooide op Daniël Zijdeveld. Hierna ging Samboe gedwongen op thuis uit na een grounder van Jeffrey de Vrieze, maar Van Leeuwen kon even later scoren op een grounder van Wesley Bernardus. De honken kwamen opnieuw vol toen Niels de Lugt vier wijd kreeg, maar Almere liet de drie lopers achter toen Bart Gabriëls drie slag kreeg.

In de derde inning werd een punt toegevoegd. Jurriaan Korff opende met een honkslag en schoof op naar drie na een double van Ricardo Miranda. Met één uit werd een foute aangooi gemaakt op een grounder van Frank van Leeuwen, waardoor Korff kon scoren.

In de 2e5 kwam RCH-Pinguïns plotseling terug en verkleinde de achterstand tot 3-2. Met twee uit kreeg Almere-starter Patrick de Lange een tweehonkslag tegen van Derrick Francisca, die daarna drie stal en scoorde op een foute aangooi. De Lange gooide vervolgens vier wijd op Maarten Hordijk, die twee stal en scoorde op een double van Robbert Vogel. Een honkslag van Ramses Meering volgde, maar De Lange maakte toen een einde aan de inning met een strikeout voor Maarten Bos.

Almere voegde een 'insurance run' toe in de zesde toen Wesley Bernardus vier wijd kreeg en zou scoren op een 2-out single van Ricardo Miranda, die 3-uit-5 sloeg.
RCH kwam niet meer tot scoren. In de zevende nam Kevin Roovers het werpen over van Patrick de Lange met lopers op één en twee en twee uit en schakelde zeven slagmensen op rij uit. Michiel van Kampen gooide de laatste inning, kreeg twee hits tegen met twee uit, maar sloot de wedstrijd daarna af met een strikout.
Line Score & Box Score
(1 oktober)

Game One. (24 september)
Game Two. (25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 1 oktober 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.