Welkom bij de Andere van Duin Pagina



Wie van de 3



Oktober 2010
André van Duin is twee keer gast-panellid bij het programma Wie van de 3
Deze worden op Oudejaarsavond en nieuwjaarsdag uitgezonden.

Vrijdag 31 December 2010 en Zaterdag 1 Januari 2011 om 19.30 uur bij Omroep MAX op Nederland 1.



Spelverloop
Het programma begon met drie vrouwen of mannen die zich voorstellen. mijn naan is Truus de Mier, mijn naam is Truus de Mier, mijn naam is Truus de Mier.
De spelleider herhaalde (bijvoorbeeld): "Mijn naam is Truus de Mier. Ik ben treinconducteur. Was getekend Truus de Mier." Daarna gingen onder het bekende muziekje de kandidaten van een trap af naar de stoelen tegenover de panelleden. Elk panellid had een minuut de tijd om vragen te stellen aan de kandidaten. Vervolgens moesten de panelleden raden welke van de drie de echte treinconducteur was, door een bordje met het cijfer 1, 2 of 3 te tonen. Daarna vroeg de spelleider: "Wil de echte treinconducteur nu opstaan?" Er was steeds een beloning van 1000 euro te winnen.Voor elk panellid dat goed raadde werd er 250 euro afgetrokken. Het was dus zaak het panel zo veel mogelijk te misleiden.
Na deze ronde werd er nog een ronde gespeld met nieuwe kandidaten en moest het panel weer raden wie de echt was.


Geschiedenis van Wie van de drie
Wie van de Drie was de Nederlandse versie van de Amerikaanse televisiequiz "To Tell the Truth"; het werd uitgezonden door de AVRO van 1963 tot 1983 en in de jaren 90 door o.a. RTL in 1991 en 1994.

Het televisieprogramma startte op 26 oktober 1963 en werkte met een panel van vier bekende Nederlanders. Aan het begin van elke aflevering presenteerde zich drie personen, die allen beweerden dezelfde persoon te zijn: 'Mijn naam is ...'. Bedoeling was dat het panel raadde wie de echte persoon in kwestie was. Dat deed het panel door 'slimme' vragen te stellen over het beroep van de kandidaat. De bekendste presentator was Herman Emmink, die de show 11 jaar presenteerde. Ook in de jaren negentig heeft bij RTL 4 nog een programma gelopen met de titel Wie is wie? dat gepresenteerd werd door Caroline Tensen. Dit programma had weliswaar een andere titel, maar was een afgeleide van Wie van de Drie.

Ron Brandsteder zal tien afleveringen van ‘Wie van de drie’ gaan presenteren. Het nieuwe Wie van de Drie zal tussen Kerst en Oud en Nieuw worden uitgezonden bij MAX. Vanaf 2010 wordt Wie van de Drie uitgezonden door Omroep Max. Het panel bestaat elke aflevering uit vier personen. Vaste panelleden zijn:

Arjan Ederveen
Ernst Daniël Smid
Martine Bijl
De plaats van het vierde panellid wordt afwisselend ingenomen door:

André van Duin
Karin Bloemen
Jamai Loman
Anita Witzier
Erica Terpstra



De kijkcijfer van "Wie van de Drie" op vrijdag 31 december 2010 met als gast André van Duin waren: 863.000 kijkers (kdh 5,7 % - madl: 17,7)

De kijkcijfer van "Wie van de Drie" op zaterdag(nieuwsjaardag) met als gast André van Duin waren: 1.191.000 kijkers (kdh 7,9 % - madl: 18,5)



Wie van de info

Wie van de 2010

Wie van de 2011

Wie van de 2012