Bieren gebrouwen door Humulus lupulus
1991A Hopperdepop Jonathan Trippeltrappeltripeltroebeltroep Vlierbier Hl-light Lam Verjaardagsbier Hieperdepiep Cognus ergo bibo Augustijn lustrumbier Kopkluiver
Het motto van ons dispuut is niet alleen het consumeren maar vooral ook het brouwen van bier. De afgelopen jaren zijn al heel wat biertjes door ons op deze aardkloot gezet, dit ging niet geheel van een leien dakje. Voorafgaand aan ieder biertje zijn heel wat discussies en brainstorm sessies gevoerd over het brouwproces. Deze heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een bijna professionele productielijn. Hoewel, er valt nog steeds het één en ander te verbeteren, zoals bij volgende brouwsel weer wordt ervaren.

Humulus lupulus 1991A
 
  • De Humulus lupulus 1991A. Onze eerste trots, gebrouwen in Huize véélste ver. Nog met zéér primitieve middelen en eindeloze discussies. Er was in die tijd nog geen brouwmeester aangewezen, dus dat waren we allemaal een beetje.
  • Botteld datum: 29 september 1991
  • Etiketopschrift:
    HUMULUS LUPULUS bestaat uit: John, Leon, Mark, Natasja, Pieter, Remy, Roger

Hopperdepop, 2e Humulus lupulus bier
 
  • Hopperdepop is in mei 1993 gebrouwen in Huize véélste ver, te Stadspolders. Het waren 120 flesjes van 33cl en de naam verwijst naar de zeer hoppige smaak van het biertje. Deze overmaat aan hop werd veroorzaakt door een berekeningsfout: massa hopblaadjes nodig is ongelijk aan massa hopextract.
  • Naast Hopperdepop, is er ook Fopperdefop in het zelfde flesje gemaakt, van Dordts stadswater en ranja. Deze vier flesjes zijn in de sociëteit gezet en naar het verhaal doet luiden zeer vies bevonden.
  • Botteld datum: 29 mei 1993
  • Etiketopschrift:
    dispuut van de algemene studenten vereniging Augustijn
    doelstelling: Door produceren en consumeren van bier, de filosofie achter de wolf in schaapskleren ontdekken.
    leden: arjan, christian, john, mark, martin, natasja, olav, pascal, pieter, remondo, rémy, roger.
    Hopperdepop is een door Humulus lupulus gebrouwen bier. Deze is uniek in zijn soort door de vollere hop aroma dat het best tot zijn recht komt als het uitgeschonken wordt in een bol glas.
    Het is een dubbelbier met nagisting op de fles, men dient dan ook het bier met uiterste voorzichtigheid uit te schenken en het bezinksel in de fles te laten. Hopperdepop moet op een donkere plaats bewaard worden.

Jonathan
 
  • Het biertje JONATHAN is het bewijs van het feit dat Humulus lupulus ook menselijk kan zijn. Dit biertje is de eerste mislukking, het was zúúr bij bottelen. De met zeer veel zorg in september 1994 te Stadspolders gebrouwen edeldrank, is tijdens DIES (van asv Augustijn op 30 oktober) officiëel geschonken aan het dispuut JONATHAN (weggeven is nog altijd beter dan door het toilet te spoelen).
  • Botteldatum: 6 augustus 1994
  • Etiketopschrift:
    Het dispuut JONATHAN is de oudste van a.s.v. AUGUSTIJN. Dit grensverleggend dispuut heeft een diepgewortelde invloed achter gelaten en de vereniging de vorm gegeven zoals deze tot op de dag van vandaag nog gehandhaaft blijft. Ter ere van dit feit heeft Humulus lupulus een bier naar dit dispuut genoemd.

    JONATHAN is het derde bier dat door Humulus lupulus is gebrouwen. Ook deze is weer uniek in zijn soort.

    De lichte tinteling op de tong in combinatie met een verrukkelijk aromatische afdronk zorgen ervoor dat dat dit bier zijn naam waarmaakt.

    Dit bier, met hergisting op de fles, moet tenminste 1 dag rusten alvorens verbruikt te worden. Zeer zacht uitschenken teneinde te beletten dat het bezinksel zou meekomen.

Trippeltrappeltripeltroebelbier
 
  • Trippeltrappeltripeltroebeltroep is in mei 1995 gebrouwen in Walhalla. Het is een tripel, maar volgens experts (de Koningshoeve) zelfs een quadrupel. Het verhaal gaat zelfs dat deze vroegere trappistenbrouwerij het recept van dit bier wilde hebben.
  • Botteldatum: 1 juni 1995
  • Etiketopschrijft:
    TRIPPELTRAPPELTRIPELTROEBELTROEP

    Trippeltrappeltripeltroebeltroep is het eerste seizoensbier van Humulus lupulus en is met uiterste zorg gebrouwen.

    Dit bier dankt zijn naam aan een aantal facetten:

    Trippeltrappel is afgeleid van het seizoenkarakter. Wanneer u niet in de Goed Heilig Man gelooft, kunt u het bier ook voor of na 5 december nuttigen.
    Tripel beschrijft het "soort" bier en geeft tevens het maximaal te drinken aantal aan.
    Troebel verwijst naar het wort/water mengsel, dat voor de gisting ondoorzichtig was. Deze troebeling is echter op een zeer ingenieuze manier (hopverwijderende gist ejaculatie) van het bier afscheiden). Het afgescheiden hop is overigens nog te bezichtigen in huize "Walhalla".
    Troep slaat tenslotte op het gene wat u onder in de fles vindt. Echte fijnproevers schenken dit bezinksel mee in het glas, maar u kunt het natuurlijk in de fles achter laten.

    Aanbevolen drinktemperatuur: Lauw, zodat het aroma tot zijn recht kan komen, bent u een pilsdrinker drink het bier dan zo koud mogelijk (of drink het geheel niet).

    Met hoppige groet,

    De leden der Humulus lupulus: Natasja, Heike, Anita, Adri, Rémy, Sander, Roger, Pieter, Remondo, Mark, Arjan, Olav, Marcel, Peter, Pascal, Christian, Martin, John.

    Uritica urens der Humulus lupulus: Peter, Eelke

Vlierbier (Humulus lupulus vruchtenbier)
 
  • Vlierbier is in de maand september 1995 gebrouwen in Walhalla. Het was een experiment voor het brouwen van een vruchtenbiertje. Hiervoor werd Roosvicee vruchtenmix gebruikt als extra ingrediënt. Dit experiment slaagde deels. Als jong biertje was de smaak hiervan erg bitter, maar na verloop van tijd vervlakte de bittere smaak en ontpopte zich een heuse vruchtenbier. De schuimkraag was opvallend roze.
  • Botteldatum: 7 oktober 1995
  • Etiketopschrift:

    VlierBier

    Humulus lupulus Vruchtenbier

HLlight
 
  • HL-light is tegelijkertijd met Vlierbier gebrouwen. HL-light was een experiment voor het brouwen van een Geuzebier en is tevens het eerste HL-bier dat in de sociëteit gratis op tap verkrijgbaar was. De term light is achteraf gezien een foute benaming. Dit biertje was alles behalve light. Toen we dit biertje van de tap dronken bleek dat het suiker niet goed was opgelost, zodat je het bier kon kauwen. Na verloop van tijd was het merendeel van de suiker uitgeschonken en deden we ons tegoed aan een echt overheerlijk tapbier dat in de verste verte niet op een Geuzebier leek.
  • Botteldatum: 7 oktober 1995
  • Etiketopschrift:
    Dispuut van algemene studentenvereniging AUGUSTIJN

    Doelstelling: Door produceren en consumeren van bier, de filosofie achter de wolf in schaapskleren ontdekken.

    HL-light

    Het eerste Geuzebier van: Humulus lupulus

LAM
 
  • LAM is gebrouwen in oktober 1995 te Walhalla
  • Botteld datum: 12 november 1995
  • Etiketopschrift:
    Op een avond zat de grote boze Wolf te drinken in een café tussen de schapen en de LAMmetjes, hij had een zware week achter de rug en wilde weer eens LAM worden. Zo gezegd is zo gezegd en na een biertje of tig, begaf hij zich compleet LAM naar buiten. Daar werd hij door de kou verrast en plots onwel. Hij was LAM, maar zijn maag van streek, hij keek rond en zag, LAM als zijn was, het belangrijkste markeringspunt van Dordrecht. Met een LAMme glimlach liep hij op het oude gebouw af en dacht aan mosselen. Een minuut later kwam LAMkapje langs, ze ging naar oma en kwam langs de Grote Kerk waar de de grote boze Wolf zag staan. "oh Wolf"zei LAMkapje "Wat heeft u grote oren en oh wat heeft u een grote tanden en oh wat heeft u een grote ogen en oh.." LAMkapje werd door de wolf onderbroken "ROT OP TRUT ik sta te kotsen!!"

    LAM-bier werd gebrouwen naar het zeer geheime recept van ons Trippeltrappeltripeltroebelbier.

Hieperdepiep (Lumstrumbier)
 
  • Hieperdepiep Lustrumbier, is gebrouwen in de maand december 1995 te Walhalla. Speciaal voor het vijf jarig bestaan van Humulus lupulus.
  • Botteldatum: 16 januari 1996 WALHALLA
  • Etiketopschrift:
    Lang zullen we leven. Lang zullen we leven. Lang zullen we leven. Lang zullen we leven in de gloria. In de gloria. In de gloria.

    Hieperdepiep Hoera!
    Hieperdepiep Hoera!

    Oh wat zijn we blij. Oh wat zijn we blij. Niet omdat we jarig zijn maar om de zuiperij.

    Het eerste lustrumbier van Humulus lupulus.

Lumstrumbier (voor asv Augustijn)
 
  • Bottledatum (op fust en fles): 1 April 1996
  • Geen etiket

Cognus ergo bibo
 
  • Cognus ergo bibo ofwel "Ik denk, dus ik drink". Dit bier is op de Prinsenstraat gebrouwen tijdens het asv Augustijn introductie kamp. Het etiket is gestolen van een Joop Klepzeiker strip (Eric Schreurs), omdat Rémy (onze etiket ontwerper en tekenaar) 6 maanden op vakantie was.
  • Bottledatum: ?? ????? 1996
  • Etiket bijschrift:
    Dit bier is gebrouwen tijdens het introductiekamp 1996.

Verjaardagsbier
 
  • Verjaardagsbier is gebrouwen in juni 1997 te Vrankensteyn. Het is een simpel biertje met alleen pilsmout en hop. Wel leuk om bij stilte staan zijn de 192 speciaal voor dit biertje in Frankrijk leeg gedronken franse Kronenbourgh 25cl flesjes met draaidop.
  • Bottledatum: 30 Juli 1997
  • Etiket bijschrift:
    Verjaardagsbier is een speciaal biertje, dat speciaal is gebrouwen voor speciale jarige HL-leden. Om dit speciale feit te vieren is een speciaal recept gebruikt, met speciale ingredienten en in een speciaal hiervoor leeggedronken flesje met een speciale schroefdop. Schenk het bier op speciale wijze uit in een speciaal bierglas op speciale momenten.

Kopkluiver
 
  • ?????
  • Bottledatum: ?? ?????? 1998 (?)
  • Etiket bijschrift:
    Kopkluiver is het neusje van de zalm uit de reeks Humulus lupulus bieren. Dit met zorg gebrouwen bier is uit het oog springend door zijn uitstraling en zal bij ieder van u iets losmaken om deze maar snel te koppen.
    Nou, uw avond kan niet meer stuk:
    "Als dat geen neuken wordt"
Copyright © 1991 - Humulus lupulus
All Rights Reserved
Imeel de webmeester