Grand Slam
Honkbal Verslagen Play-Offs
20 september 2005
Compiled and Copyright © 1997-2005 by Marco Stoovelaar

Dinsdag 20 september
HCAW tweede finalist. (20 september)


HCAW tweede finalist
English
HOOFDDORP - Mr. Cocker HCAW versloeg Konica Minolta Pioniers dinsdagavond met 5-2 in Game Five om hun best-of-five Play-Off te winnen en weer terug te keren naar de allesbeslissende Holland Series tegen regerend kampioen DOOR Neptunus. De Holland Series gaat aanstaande zaterdag in Rotterdam van start. Alle wedstrijden van de Holland Series zijn via deze site te volgen, omdat Live Play-by-Plays beschikbaar zullen zijn.

Pioniers verzuimde een vroege 2-1 voorsprong vast te houden, want HCAW kwam langszij in de vijfde, nam de leiding in de zevende en besliste het duel in de achtste inning.
In de eerste inning opende HCAW de score toen Ralph Milliard begon met een stootslag-honkslag, opschoof na een foute aangooi, drie bereikte na een grounder en scoorde op een grounder van Sidney de Jong.
Pioniers antwoordde met twee runs in de 2e1 op starter Jurjen van Zijl, die in deze beurt vier hits tegen kreeg. Nadat Michael Duursma en Mark Duursma openden met een honkslag en opschoven na een doorgeschoten bal kreeg Dè Flanegin opzettelijk vier wijd. HCAW leek uit de inning te komen toen Glenn Romney met een line drive een dubbelspel veroorzaakte, maar RBI-singles van Glennsig Polonius en Edwin de Graaf bezorgden Pioniers een 2-1 voorsprong.

HCAW kwam langszij in de vijfde toen Rodney Michel (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out single van Ralph Milliard.
Pionier-starter Richard Orman herstelde zich toen en gooide vier strikeouts op rij, maar gaf een vrije loop weg aan lead-off hitter Ronald Jaarsma in de zevende. Nadat Jaarsma opschoof na een OSS werd Orman vervangen door David Bergman, wiens eerste pitch een wilde worp was, waardoor Jaarsma het derde honk kon bereiken. Vervolgens sloeg Rodney Michel een opofferingsslag en gaf HCAW een 3-2 voorsprong.

In de achtste inning waren Pioniers' drie Oranje-werpers niet in staat HCAW's comeback te stoppen.
Bergman kreeg een one-out single tegen van Gino Henson en werd afgelost door Roger Kops, die werd begroet met een honkslag van Sidney de Jong en vervolgens een RBI-single tegen kreeg van Bas de Jong.
Kops werd vervangen door Dave Draijer, die Jurjan Koenen in een 'force play' zag slaan, maar hierop werd wel weer een nieuw punt gescoord.
In de negende inning dreigde HCAW opnieuw te scoren, maar met alle honken bezet werd een gedwongen nul op thuis gemaakt en bleven uiteindelijk drie lopers achter.

Pioniers kwam niet meer tot scoren na de twee runs in de eerste slagbeurt.
HCAW-starter Jurjen van Zijl schakelde tussen de eerste en vijfde inning elf van de twaalf slagmensen uit en kreeg verdedigende steun in de zesde inning.
Hij raakte toen openingsslagman Dè Flanegin met een worp, die gedwongen uit ging op een velderskeus-grounder van Glenn Romney, maar de honken kwamen daarna vol na een double van Glennsig Polonius en een opzettelijke vrije loop voor Edwin de Graaf.
Van Zijl werd vervangen door Jeroen Hubert, die voormalig HCAW-speler Lars Koehorst in een 5-2-3 dubbelspel zag slaan op zijn vierde worp. Dat was alles wat Hubert gooide, maar hij werd wel de winnende werper, omdat zijn teamgenoten even later de 2-2 stand doorbraken.
Nick Stuifbergen gooide de laatste drie innings voor HCAW, kreeg slechts één honkslag tegen en verdiende een save.
Line Score & Box Score
Complete Play-by-Play Game Five Pioniers vs. HCAW
(20 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 20 september 2005
Copyright © 1997-2005 Marco Stoovelaar.