culinaire
zaken
.nl
Erwtensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
400
200
1
2
24
2
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
knol
stuks
sneetje
stuks
stuks
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
erwt (split-,groen)
varkenskrabbetjes
spek (mager)
spek (ontbijt-)
selderij (knol-)ingrediënt info
worst (rook-)
brood (rogge-)ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
prei
ui ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snij de knolselderij aan dobbelsteentjes (TIP: snij hem eerst in plakken en haal dan pas de schil eraf).
Snij de aardappelen aan blokjes.
Snij het selderijblad fijn (bewaar een handjevol).
Snij de prei fijn (bewaar een handjevol).
Berei-
ding
Neem een hele grote pan. Doe daarin 1 pond spliterwten (hoef je niet te weken of te wassen van tevoren), de krabbetjes en het spek, een lepel zout (niet te veel, kan altijd achteraf nog) en 2 liter water breng dit aan de kook en laat het twee uur sudderen.
Haal het vlees uit de pan. Snij alle vlees in kleine stukjes. Roer de erwten in de pan tot moes. Gooi het vlees terug in de pan. Voeg de groenten toe aan de soep. Voeg rookworsten naar smaak toe. Laat dit nog zo'n 3 kwartier sudderen. Klaar.

Voeg voor het opdienen de bewaarde prei en selderij toe.

Lekker met roggebrood met katenspek en mosterd.

Voedings-
waarde
Energie5386 KiloJoules
1282 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
108 gram
60 gram
11 gram