XS4ALL Televisie-app

   Downloaden & inloggen

   De XS4ALL Televisie-app is nu te downloaden in de App Store (geschikt voor iOS 10.0
   en hoger) en in de Play Store (voor Android 4.3 en hoger). Gebruik als zoekterm
   'XS4ALL Televisie'.

   Extra informatie Android installatie

   Let op: Nadat u de XS4ALL Televisie app heeft geinstalleerd, is het noodzakelijk dat u de app toestemming geeft, om volledig gebruik te kunnen maken van de app.


   Vanaf 20 maart is de Europese wetgeving veranderd: u kunt de app dan binnen de hele EU gebruiken. Om vast te stellen of u in de EU bent, hebben we uw locatie nodig. De locatiebepaling is grof en vindt buiten de app om in het besturingssysteem van uw apparaat plaats. Uw locatie wordt niet onthouden en wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

   Als u de app geen toegang geeft tot deze gegevens dan werkt de app niet. Heeft u per ongeluk op ‘nee’ gedrukt en wilt u de app toch gebruiken? Pas dan uw machtigingen aan in het instellingen-menu van uw telefoon bij applicatiebeheer.

   Welke apparaten worden er ondersteund?

   In principe werkt de app op alle apparaten die op Android of Apple iOS draaien. Het belangrijkste is dat uw apparaat up to date is. Voor Android is dat versie 5.0 en hoger, voor Apple is dit iOS 10.0 en hoger.

   Let op! Houd er wel rekening mee dat het kijken van live tv of een video een zware belasting is voor uw telefoon of tablet. Daarom kunnen er problemen ervaren worden met video’s kijken als het apparaat verouderd is, van lagere kwaliteit is, of als er problemen zijn met de internetverbinding. Een mogelijke oplossing hiervoor is het verlagen van de beeldkwaliteit in Profiel > Instellingen > Beeldkwaliteit.

   Online Televisie kijken op uw laptop of computer

   Met de XS4ALL Televisie-app tovert u ook uw computer om in een televisie. Ga naar https://televisie.xs4all.nl en log in met uw abonnementsnummer en pincode. Zo kijkt u in heel Europa ook televisie op uw laptop of computer.

   Let op: Op dit moment ondersteunen we alleen Google Chrome of Mozilla FireFox om online televisie te kijken.

   Om in te loggen in de app heeft u uw abonnementsnummer en bijbehorende pincode van Televisie van XS4ALL nodig. Bent u deze gegevens vergeten? Kijk dan even in Mijn XS4ALL bij ‘Televisie’ via de onderstaande knop.

   Abonnementsnummer & pincode opvragen

   Inloggen niet mogelijk

   Het abonnementsnummer heeft altijd 14 karakters. Als u de 14 karakters en de pincode op een juiste manier heeft ingevoerd, ziet u achter het abonnementsnummer en pincode een groen vinkje verschijnen. Vervolgens moet de inloggen-knop zichtbaar (magenta) worden. Is dit niet het geval dan is er een kans dat uw apparaat een extra spatie heeft gekopieerd vanuit Mijn XS4ALL. U kunt het probleem oplossen door handmatig het abonnementsnummer in te voeren.

   Algemeen

   De XS4ALL Televisie-app is vernieuwd en verbeterd. De app ziet er anders uit en we hebben mooie nieuwe functies toegevoegd. U kon al tv-kijken, de tv-gids gebruiken en opnames inplannen en bekijken in de app. Nu kunt u ook:

   • - Uitzendingen 7 dagen terugkijken vanuit de gids
   • - Live TV pauzeren
   • - Begin Gemist
   • - Films en Series uit het Basis- en Pluspakket
   • - Zelf de beeldkwaliteit instellen voor WiFi en 3G/4G. 
   • - De app gebruiken om TV of video's te kijken op een groot scherm met Chromecast-ondersteuning

   Startpagina en navigatie

   Op de startpagina van onze app vindt u een drietal gele knoppen waarmee u snel een bepaald onderdeel van de app kunt bekijken, zoals de 'TV GIDS'.

   Verder vindt u op de startpagina diverse carrousels waarin u opzij kunt swipen langs diverse uitzendingen. In deze carrousels swipet u langs uitzendingen die net begonnen zijn, uitzendingen die bijna beginnen of langs films en series uit bijvoorbeeld het Pluspakket.

   De zwarte balk onderin het scherm is uw navigatie in de app. Voorheen zat deze linksbovenin. De menu-items zijn:

   • - Startpagina
   • - Zoeken
   • - 'Kijken'-pagina: 'TV Kijken' en 'TV Gids'
   • - Mijn Profiel, hier vindt u zoal 'Instellingen' en 'Mijn Opnames' 

    

   Tv-kijken


   U kunt tv-kijken door op 'TV KIJKEN' in het startscherm te drukken, of door op de 'Kijken'-pagina (via de navigatie onderin) op 'TV Kijken' te drukken.

   Mini-gids
   • Tijdens het tv-kijken kunt u zien wat er nu en straks op andere kanalen te zien is.
    • - De mini-gids is deels zichtbaar onderin het scherm als u start met tv-kijken.
    • - De mini-gids komt tevoorschijn door tijdens het tv-kijken op het Gids-symbooltje bovenin te drukken.

    Tv-gids

    Navigeren door de tijd:
    De kanalen staan onder elkaar, bovenin ziet u een tijdlijn. U swipet verticaal langs alle kanalen en u veegt bovenin horizontaal over de tijdlijn om een ander tijdstip voor de kanalen te bekijken. U kunt ook een andere dag selecteren door bovenin het scherm op 'Vandaag' te drukken. Handig als u uitzendingen tot 7 dagen oud wilt terugkijken, of wanneer u een opname wilt inplannen.

    Navigeren per kanaal:
    U drukt in de gids op de naam van een kanaal. U krijgt nu een overzicht te zien van de volledige programmering voor dat specifieke kanaal.

    Drukt u in de gids eerst op de naam van een kanaal en daarna bovenin het scherm op de kanaalnaam met het neerwijzende pijltje ernaast, dan is het mogelijk om snel een ander kanaal op te zoeken. Dit is handig voor kanalen die ver weg in de kanaallijst zitten (bijvoorbeeld FOX Sports).

    Opnames

    U kunt met de XS4ALL Televisie-app opnames inplannen en bekijken. De mogelijkheden op een rij:

    • - U kunt opnames inplannen, beheren en afspelen.
    • - U kunt naar 'OPNAMES'  door op de gele knop in het startscherm te drukken. U komt er ook via de navigatiebalk onderin: druk op 'Mijn profiel' en dan op 'Mijn opnames'.
    • - De opnames blijven 1 jaar beschikbaar.
     - Het is helaas nog niet mogelijk om een opname van een HD-zender te bekijken op uw tablet of smartphone. De gemaakte opnames zijn wel zichtbaar, maar er verschijnt geen play-icoon in de opnamelijst of een tekstblokje met “nu kijken.”

    Chromecast-ondersteuning

    U kunt uitzendingen via onze tv-app op een tv-scherm kijken door te verbinden met een Chromecast. Let wel op: de Chromecast-functie is alleen beschikbaar wanneer uw smartphone/tablet is verbonden met hetzelfde WiFi-netwerk als de Chromecast in uw tv.

    1. U drukt op het Chromecast-icoon rechtsboven in het scherm of in de videospeler.
    2. De app verbindt vervolgens met de Chromecast.
    3. U kunt nu een video of live televisie afspelen op uw tv-scherm.

    Zoeken

    Via het loepje in de navigatiebalk onderin kunt u zoeken naar een specifiek kanaal, maar ook naar de titel van een uitzending in de gids of On Demand. De resultaten worden per categorie getoond. Het is mogelijk om een item in de zoekgeschiedenis te verwijderen door het item naar links te swipen. U kunt ook de volledige zoekgeschiedenis verwijderen door op ‘recente zoekgeschiedenis verwijderen’ te drukken.

    Veelgestelde vragen

    Ik zie een foutmelding bij het inloggen

    Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het inloggen niet lukt. Bij de meeste foutmeldingen wordt ook een foutcode vermeld. U zou de volgende foutcodes kunnen zien:

    - 403-3161: U heeft meer dan vijf foutieve inlogpogingen gedaan. Het account is dan voor 24 uur geblokkeerd.
    - 403-3162: De ingevoerde inloggegevens zijn onjuist. Controleer of u de juiste inloggegevens gebruikt.

    Ziet u geen foutmelding, of een andere foutmelding dan hierboven vermeld? Neem dan contact op met de Klantenservice.

    Waarom kan ik het On Demand menu niet vinden?

    Momenteel is er geen apart On Demand menu in de app. Gebruik hiervoor de carrousels op de startpagina of zoek naar films en series op de Zoek-pagina.

    Kan ik ook tv-kijken via 3G/4G in het buitenland?

    De XS4ALL Televisie app is in de hele EU beschikbaar. De kwaliteit van de dienstverlening in andere EU-landen kan afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Denk hierbij aan verschillen tussen de beeldkwaliteit en de snelheid van de app. Deze verschillen kunnen veroorzaakt worden door een lagere internetsnelheid, bijvoorbeeld als u in het buitenland verbonden bent via een 3G-netwerk.

    Hieronder staan de landen waar u televisie kunt kijken via de app. Het is niet mogelijk om de app buiten de EU te gebruiken.

    België Litouwen
    Bulgarije Luxemburg
    Cyprus Malta
    Denemarken Nederland
    Duitsland Oostenrijk
    Estland Polen
    Finland Portugal
    Frankrijk* Roemenië
    Griekenland Slovenië
    Hongarije Slowakije
    Ierland Spanje
    Italië Tsjechië
    Kroatië Verenigd Koninkrijk**
    Letland Zweden
    * Inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Réunion
    ** Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland

    Hoe zit het met de privacy van persoonsgegevens?

    Meer informatie over welke persoonsgegevens worden verwerkt en voor welke doeleinden is te vinden in hoofdstuk 6.6 van ons Privacy Statement.
    Privacy Statement

    In de XS4ALL Televisie app krijg ik de melding dat tv-kijken via 3G/4G is uitgeschakeld. Wat betekent dit en wat moet ik nu doen?

    De XS4ALL Televisie app controleert of u tv gaat kijken via WiFi of via het mobiele 3G/4G netwerk. Om tv zonder WiFi te kunnen kijken, is het belangrijk dat u in de app aangeeft dat u tv via 3G/4G wilt kijken. Dit kunt u aanzetten in de Instellingen (druk onderaan in het menu op het radartje).

    Kan ik onbeperkt televisie kijken in het buitenland?

    U kunt maximaal 4 maanden achter elkaar in het buitenland televisie kijken via de app.

    Waarom kan ik bepaalde zenders buitenshuis niet bekijken?

    Wij hebben niet voor alle zenders de rechten om deze buitenshuis uit te zenden. Als een zender buitenshuis niet beschikbaar is, dan wordt dit aangegeven met een doorgestreept oogje. Sommige zenders hebben wel rechten vrijgegeven voor het thuis bekijken van programma's en niet voor buitenshuis. Dit kan dus verschillen.

    Heb ik een speciaal toestel nodig om gebruik te kunnen maken van de XS4ALL Televisie app?

    U kunt met elk 3G/4G toestel buitenshuis gebruik maken van de XS4ALL Televisie app. Als u via het mobiele 3G/4G netwerk streamt, dan zal een 4G toestel in combinatie met 4G netwerk altijd de beste kijkkwaliteit geven. Het is niet mogelijk om met een laptop of computer buitenshuis (via een ander WiFi signaal) tv te kijken.

    Hoeveel mensen kunnen de XS4ALL Televisie app tegelijkertijd gebruiken?

    Als u verbonden bent met uw thuisnetwerk, kunnen er 3 apparaten tegelijkertijd tv-kijken. Buitenshuis is dit mogelijk met 2 apparaten tegelijkertijd.

    Voor meer veelgestelde vragen klik hier.