Technologie

XS4ALL is vanaf het eerste uur thuis in technologie rondom internet. Met onze opgebouwde kennis kunnen wij u het beste internet bieden. Hier leest u meer over de techniek die achter uw internet zit.

Factoren die van invloed zijn op de snelheid

Transparantie: snelheidsfactoren

Het is prettig dat uw internet aansluiting altijd en snel werkt. In de praktijk is dat meestal het geval. Er is echter een aantal zaken, dat goed is om te weten als het over de internet snelheid gaat.

De internetsnelheid die is aangegeven bij het internet abonnement van u keuze, is de hoogst haalbare snelheid bij ideale omstandigheden. In praktijk kan de snelheid lager zijn. Dat komt omdat XS4ALL niet de controle heeft over het hele internet, maar over een deel daarvan. XS4ALL kan daarom helaas geen absolute garanties geven over de internet snelheid.

In deze figuur is weergegeven welke onderdelen van het internet van belang zijn voor de snelheid die u in de praktijk ervaart en welke onderdelen XS4ALL kan beïnvloeden. Hier vindt u meer over de snelheid uw Internet Onderweg aansluiting.

Alle schakels in de figuur hebben invloed op de snelheid. Er kunnen dus ook oorzaken zijn die buiten de invloed van XS4ALL liggen. Maar XS4ALL kan u hierover wel goed adviseren om zo toch de best haalbare snelheid te krijgen.
De maximale snelheid is afhankelijk van een aantal factoren:

 1. Situatie buitenshuis
 2. Situatie binnenshuis
 3. De aangesloten apparatuur
 4. De computer instellingen
 5. Het draadloze netwerk
 6. Het aantal aangesloten apparaten
 7. Externe factoren
Situatie buitenshuis

De internet snelheid die is aangegeven bij het internet abonnement van uw keuze, is de hoogst haalbare snelheid bij ideale omstandigheden. In praktijk kan de snelheid lager zijn. De grootste oorzaak hiervan is de afstand van uw huis tot de wijkcentrale. Hoe dichter u bij de wijkcentrale woont, hoe hoger de internetsnelheid is.

Een ander onderdeel is de internettechniek die op uw adres beschikbaar is: ADSL, VDSL of glasvezel. ADSL is ruim voldoende voor alledaags gebruik, VDSL is de opvolger van ADSL en biedt een hogere bandbreedte en glasvezel is bedoeld voor gebruikers die zeer hoge eisen stellen aan hun internetverbinding. In veel delen van Nederland zijn de hogere maximum snelheden van VDSL al beschikbaar, maar nog niet overal. XS4ALL is voortdurend bezig om het aantal locaties waar het internetsignaal vandaan komt uit te breiden en daarmee te zorgen dat zich dichtbij alle huizen een wijkcentrale bevindt. In combinatie met nieuwe technieken (VDSL, de opvolger van ADSL, en pairbonding) wordt hiermee sneller internet voor meer mensen mogelijk.

Wat de maximale snelheid nu op uw adres is, kunt u controleren met onze postcodecheck.

Meer informatie over:

ADSL

Bij ADSL kunt u internetten met een snelheid tot 20 Mb/s. ADSL gebruikt de koperlijn – vroeger gebruikt voor de traditionele telefoonlijn - om te kunnen internetten. Woont u ver van de wijkcentrale (maximaal 8 km), dan neemt de snelheid van de internetverbinding af. Woont u bijvoorbeeld 1 km van de wijkcentrale, dan kan de snelheid afnemen tot 15Mb/s. Naast de afstand van de centrale hangt de snelheid ook af van de kwaliteit van telefoonlijn.

VDSL

VDSL is een van de opvolgers van ADSL, waarbij veel hogere internetsnelheden mogelijk zijn. Bij VDSL kunt u internetten met een snelheid tot 50 Mb/s. Om deze hoge snelheden te kunnen halen mag de afstand tussen uw woning en de telefooncentrale maximaal 1200 meter zijn. Om dit probleem op te lossen zijn er kleinere wijkcentrales in bepaalde wijken gebouwd. Zo wordt de afstand van de wijkcentrale tot uw woning korter (gemiddeld 400-800 meter). Maar ook bij VDSL neemt de snelheid van de internetverbinding af als u verder van de wijkcentrale woont. Bij VDSL zijn naast hogere downloads ook hogere uploads mogelijk tot 10 Mb/s!

Glasvezel

Glasvezel is de snelste internetverbinding van dit moment. Glasvezel is een draadje, zo dun als een haar, gemaakt van zeer helder glas. De lichtsignalen worden met een snelle laserstraal door de glasvezel gestuurd.
Met glasvezel maakt de afstand van uw huis tot de wijkcentrale niet uit, de afstand heeft geen invloed op de kwaliteit. Een filmpje versturen gaat net zo snel als een filmpje ontvangen.
De internetsnelheid gaat met glasvezel tot wel 500 Mb/s en is daarmee sneller dan de kabel Ook uploads, zoals het versturen van grote e-mails gaan met 500 Mb/s.

Kwaliteit van de telefoonkoperlijn

De kwaliteit van de telefoonlijnen in Nederland is een van de beste in de wereld. Maar vooral (grond)water en de lengte van de telefoonlijn die in de grond ligt hebben invloed op de kwaliteit. Vroeger was dat geen probleem omdat de telefoonlijn alleen voor telefoneren werd gebruikt. Internet vraagt echter een hogere kwaliteit van de telefoonlijn. Gelukkig is in de meeste gevallen de telefoonlijn goed genoeg om ook goed te kunnen internetten en TV te kunnen kijken.

Situatie binnenshuis

Door het verkeerd aansluiten van de apparatuur thuis, kunt u een lagere internetsnelheid ervaren. Sluit daarom de geleverde apparatuur aan met de bijgeleverde kabels. Als u lange kabels gebruikt om de modem aan te sluiten op de hoofdaansluiting zal de internetsnelheid lager worden.

Ook kunt u ervoor zorgen dat er vanaf de hoofdaansluiting geen vertakkingen zijn. Hierdoor komen namelijk ‘echo's’ op de lijn. Hierdoor gaat de kwaliteit van het signaal achteruit en dus de internetsnelheid omlaag.

De hoogste snelheid haalt u daarnaast altijd met goede ethernetkabels tussen de modem en uw computer. Slechte of verkeerde kabels kunnen de snelheid verlagen. Mogelijk schakelt dan de netwerkkaart in uw computer automatisch terug naar een lagere snelheid (van 100 Mb/s naar 10 Mb/s).

Tips

 • Sluit de modem direct aan op de hoofdaansluiting
 • Sluit uw computer met een kabel aan
 • Gebruik de juiste kabels en apparatuur
 • Een juist gebruik van randapparatuur voor Interactieve TV
De aangesloten apparatuur

Wilt u snel kunnen internetten, dan hebt u een modernere computer nodig. Als uw computer 5 jaar of ouder is, dan is uw computer langzamer dan de snelheid waarmee u gegevens van het internet binnenhaalt. Hierdoor lijkt uw verbinding traag te zijn. Zeker een computer met te weinig intern geheugen, een oudere videokaart of een wat oudere processor zal een trage internet-ervaring geven. Bezoek voor deskundig advies een computerspeciaalzaak bij u in de buurt.

Een oude netwerkkaart in uw computer kan ook de internet snelheid verlagen. Hebt u een internetabonnement met een snelheid lager dan 10 Mb/s? Dan is uw huidige netwerkkaart voldoende. Voor internetsnelheden boven de 10 Mb/s hebt u minimaal een 100 Mb/s netwerkkaart nodig.

Ook een oude router kan de internet snelheid vertragen. Het is van belang dat uw draadloze router over een 1 Gb/s-poort beschikt en met een Wi-Fi (draadloos netwerk) volgens de 'N'-technologie werkt. Klik hier voor de invloed van draadloze netwerken op uw internetsnelheid.

Tips

Zorg dat u een goede, moderne computer hebt die juist is ingesteld. Het besturingssysteem, de processor, het interne geheugen en de netwerkkaart van uw computer hebben namelijk invloed op de snelheid waarmee u kunt internetten.

Minimale systeemeisen Windows

 • Besturingssysteem Windows XP of hoger
 • Minimaal Intel® Duo Core™ 2 processor of een vergelijkbare processor
 • Intern geheugen 4GB of hoger
 • Netwerkkaart 100 Mb/s of hoger Voor glasvezel is bij voorkeur een netwerkkaart van 1 Gb/s vereist

Minimale systeemeisen Apple Macintosh

 • Besturingssysteem Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) of hoger
 • Intern geheugen 2GB of hoger
 • Netwerkkaart 100 Mb/s of hoger. Voor glasvezel is bij voorkeur een netwerkkaart van 1 Gb/s vereist
De computerinstellingen

De instellingen en gebruikte programma’s op uw computer kunnen ook de internetsnelheid verlagen. Hierbij spelen software instellingen, het gebruik van virusscanners, spyware, virussen en eventuele downloadprogramma's een rol.

Veel virussen, spyware en adware is zo gemaakt dat het ongemerkt uw computer gebruikt om bijvoorbeeld spam te versturen. Dit merkt u vaak als eerste doordat uw internetverbinding trager wordt. Bijvoorbeeld doordat er veel mails vanaf uw computer worden verstuurd.

Installeer daarom de veiligheidssoftware die is inbegrepen bij uw Internet abonnement. U kunt de laatste versie downloaden in het Service Centre (link) en draai hier ook regelmatig een update van.

Update met regelmaat de firmware van uw Fritz!Box modem met de laatste versie. Dit verbetert de prestaties en stabiliteit van uw verbinding.

Er zijn ook diverse instellingen op uw computer die de internet snelheid kunnen verlagen.

Bijvoorbeeld:

 • Automatische updates

Controleer of er regelmatig updates worden uitgevoerd op uw computer. Windows-programmatuur zoekt regelmatig naar nieuwe updates en haalt deze binnen via het internet. Als uw computer updates binnenhaalt, wordt hierdoor ook tijdelijk beslag gelegd op uw beschikbare bandbreedte.

Daarnaast zijn er ook andere programma’s die uit eigen beweging een update kunnen ophalen: Firefox, Java, uw pc-beveiligingspakket, etc. Voor een snelheidsmeting kunt u deze update functie tijdelijk uitzetten. NB: het is echter wel van groot belang dat deze update functie na de meting direct weer wordt ingeschakeld, omdat deze updates bedoeld zijn voor het vergroten van uw veiligheid op internet!

 • De instellingen van uw netwerkkaart. Zie hiervoor tips
 • De instellingen van het oudere besturingssysteem Windows XP. Zie hiervoor tips

Tips

 • Scan uw computer op virussen
 • Stel uw netwerkkaart in voor hoge snelheden
 • Stel het oudere besturingssysteem Windows XP in om goed te kunnen internetten
Het draadloze netwerk

Het voordeel van een draadloos netwerk is dat dit overal in huis beschikbaar is, zonder kabels te trekken. Het nadeel is dat een draadloos netwerk gevoeliger is voor storingen. Daarnaast is de snelheid van een draadloos netwerk altijd lager dan een verbinding via een kabel.

De snelheid van een draadloos netwerk wordt langzamer als de signaalkwaliteit slechter wordt. Bijvoorbeeld doordat uw computer ver weg staat van de modem of in huizen met veel betonbewapening in plafonds en muren. Ook huishoudelijke apparatuur, zoals een DECT telefoon, magnetron of een koelkast, kan invloed hebben op de snelheid van draadloze netwerken. Naast Wi-Fi hebben ook homeplugs die via het stroomnet werken, zoals de XS4ALL Draadloze Verbindingsset, last van storingen van huishoudelijke apparatuur.

Tips

 • Houd uw computer of draadloze modem uit de buurt van een DECT telefoon of andere elektrische apparaten.
 • Zet u draadloze modem niet op de grond of in een hoek, maar hang deze op.
 • Bij een langzame verbinding helpt het om uw draadloze modem te verplaatsen. Dit hoeft soms maar enkele centimeters te zijn. Als u een draadloze router op uw modem hebt aangesloten, controleer dan of deze beschikt over een 1 Gb/s-poort en met een Wi-Fi (draadloos netwerk) volgens de 'N'-technologie werkt. Anders remt de oude router je internetverbinding af.
 • Het draadloze netwerk van uw buren kan storen op uw draadloze netwerk. Een draadloos netwerk werkt op zogenoemde kanalen. Als op het kanaal van uw eigen draadloze netwerk ook dat van uw buren zit, kan dat de internetverbinding traag maken. Het advies is dan om het kanaal te wijzigen. Hoe u dit doet kunt u hier vinden: https://www.xs4all.nl/klantenservice/internet/installeren-en-gebruiken/
 • Zorg dat uw computer nooit meer dan 10 meter of 1 verdieping van de modem staat. Dit betekent overigens niet dat het niet kan, maar als u problemen hebt met uw draadloze netwerk is het wel raadzaam de computer dichterbij te zetten. Wanneer dit niet mogelijk is kunt u overwegen om een Wi-Fi repeater aan te schaffen. Hierdoor wordt het bereik van uw draadloze netwerk vergroot.
 • Ga na welke apparaten in uw huis draadloos werken. Zet deze apparaten uit als de draadloze internetverbinding verstoord wordt. Is de verbinding nu wel goed? Zet de apparaten dan één voor één weer aan, tot de verbinding weer slecht wordt. U hebt nu het apparaat gevonden dat de storing veroorzaakt.
Het aantal aangesloten apparaten

Bij gewoon surf- of kijkgedrag kunt u thuis gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk internetten of TV kijken. Maar als u grote bestanden downloadt en tegelijk televisie kijkt of andere online videofilmpjes, kan uw internet snelheid langzamer worden. Dit komt omdat een van deze activiteiten dan alle snelheid (dit noemen we bandbreedte) gebruikt waardoor er minder overblijft voor de andere activiteiten. Dit kan vooral gebeuren bij abonnementen van 8 Mb/s tot 20 Mb/s.

Als uw computer updates binnenhaalt, legt dit ook tijdelijk beslag op uw beschikbare bandbreedte. Windows-programmatuur zoekt regelmatig automatisch naar nieuwe updates en haalt deze binnen via het internet.

Naast het gebruik van meerdere computers of iPads, heeft Interactieve Televisie ook invloed op uw internetsnelheid. Interactieve TV en Bellen hebben altijd voorrang op het overige internetverkeer, zoals downloads.

De snelheid en de kwaliteit van de internetverbinding zijn belangrijk voor XS4ALL. We proberen dan ook de gevraagde bandbreedte van TV zo min mogelijk ten koste te laten gaan van de snelheid die de klant afneemt. Dit doen we door, als het kan, de snelheid van uw internetverbinding altijd op de maximaal haalbare technische bandbreedte te zetten tijdens het Tv-kijken. Dit maximum is voornamelijk afhankelijk van de afstand van uw huis tot de wijkcentrale.

Als u alleen internet hebt, dan zorgen wij ervoor dat u gewoon de snelheid krijgt die past bij uw pakket. De bandbreedte die TV nodig hebt gaat zoveel mogelijk ten koste van de bandbreedte die u over hebt tussen uw maximaal haalbare technische snelheid en de snelheid die past bij uw pakket. Pas als er te weinig snelheid over is dan gaat de bandbreedte van Televisie ten koste van de bandbreedte van internet en kunt u dus een lagere internetsnelheid ervaren dan u gewend bent.

Externe factoren

De internet snelheid die u ervaart zal altijd verschillen gedurende de dag. Dit komt omdat de drukte op het wereldwijde Internet gedurende de dag verandert. Daarnaast kunnen de websites die u bezoekt soms overbelast zijn of maar een bepaalde snelheid toelaten waardoor u ook minder snel surft. Overige externe factoren die bepalend kunnen zijn voor de snelheid van uw internetverbinding zijn de capaciteit van het binnenlandse netwerk en de internationale bandbreedte.

Tips

 • Hoewel het niet altijd mogelijk is, probeer het downloaden van grote bestanden in het spitsuur te vermijden. Start een download liever na 22:00 uur zodat deze ’s morgens voor u klaar staat.
 • Probeer geen grote bestanden te downloaden wanneer meerdere gebruikers van de internetverbinding gebruik maken.
Snelheid Internet Onderweg

De snelheid van uw Internet Onderweg verbinding wordt door allerlei factoren beïnvloed. Hier leest u alles over de snelheid van Internet Onderweg.

Wat is snelheid?

Dit is de tijd die je mobiel erover doet om een databestand binnen te halen. Deze snelheid wordt meestal uitgedrukt in Mega (miljoen) of Kilo (duizend) bits per seconde. Hoe meer bits per seconde je toestel in combinatie met het netwerk aankan, hoe sneller je een bestand binnen hebt en klaar bent met iets te downloaden.

Meer over de internet snelheid

Snelheid is een belangrijke factor bij zware toepassingen zoals online mobiel gamen. Bij elke handeling die je verricht, verstuur en ontvang je behoorlijke hoeveelheden data. Daarom is snelheid voor gaming belangrijk. Bij het versturen of ontvangen van een bericht is snelheid bijvoorbeeld veel minder belangrijk, aangezien de hoeveelheid data in een berichtje meestal erg klein is.

Wat is de uploadsnelheid?

De tijd die je toestel en het netwerk erover doen om een bestand te versturen. Dit kan een foto zijn die je wilt posten op een social netwerk, maar ook een handeling tijdens een game. Met een hoge uploadsnelheid gaan deze dingen sneller.

Wat is de downloadsnelheid?

De tijd die je toestel en het netwerk erover doen om een bestand te ontvangen. Dit kan de tijd zijn dat een filmpje moet laden voor je dit kunt bekijken, maar ook de snelheid waarmee je een app kunt downloaden. Voor welke diensten is elke snelheid geschikt of: Welke snelheid heb ik nodig voor welke diensten?

Minimaal benodigde snelheid per activiteit:

 • Surfen
  minimaal 0.5 Mbit per seconde
 • Mailen
  minimaal 0.2 Mbit per seconde
 • Video streamen
  Standaard video: minimaal 0.385 Mbit per seconde
  HD video: minimaal 1 Mbit per seconde
 • Skypen
  Alleen audio: minimaal 0.1 Mbit per seconde
  Audio en video: minimaal 0.6 Mbit per seconde
 • Audio streamen
  Standaard: minimaal 0.128 Mbit per seconde
  Hoge kwaliteit: minimaal 0.4 Mbit per seconde
 • Downloaden bestanden (bijvoorbeeld PDF)
  minimaal 1.0 Mbit per seconde

10 Mbit staat ongeveer gelijk aan 1 MB.

Je ziet dat je voor het bekijken van video's veel snelheid nodig hebt. Dat komt omdat een video is opgebouwd uit veel stilstaande beelden die snel achter elkaar worden weergegeven. Al deze beelden worden stukje voor stukje, vaak in kleur en met geluid, als een doorlopende stroom van gegevens verzonden. Het kost veel snelheid om de video zonder onderbrekingen af te spelen. Ook voor het downloaden van bestanden, zoals een PDF, heb je veel snelheid nodig omdat je deze bestanden vaak snel wilt ontvangen.

Ga je e-mailen of surfen op het web dan heb je meestal niet zoveel snelheid nodig. Dit komt omdat je steeds kleine pakketjes gegevens verstuurt. Als je e-mails gaat versturen (uploaden) met grote bijlagen zoals foto's dan heb je wel weer een hoge snelheid nodig.

De maximum snelheid en de snelheid in de praktijk

De maximum snelheid is de snelheid die ons netwerk kan halen als alle omstandigheden ideaal zijn. Door factoren als afstand tot de mast en drukte op het netwerk ligt de daadwerkelijke snelheid lager. Dit noemen we de werkelijke internetsnelheid. De weergegeven maximum snelheid is het technisch maximum dat ons netwerk kan halen. Dit is een theoretische snelheid. De werkelijke snelheid kunnen we niet altijd voorspellen omdat deze afhankelijk is van een aantal factoren.

Wat heeft invloed op mijn snelheid?

 • Apparaat
  Niet elk apparaat is even snel. Mobiele telefoons, tablets en modems kunnen vaak een maximumsnelheid aan. Een iPhone 4S kan snelheden tot 14,4 Mb/s aan. Een iPad 2 kan 14,4 Mb/s aan en de nieuwe iPad 21,1 Mb/s.
 • Type Internet Onderweg abonnement
  Niet elk abonnement biedt dezelfde snelheid. Bij de meeste abonnementen gelden internetsnelheden van 14.4 Mb/s. Bij Internet Onderweg abonnementen is de maximum snelheid afhankelijk van de bundelgrootte. Hoe groter de bundel, hoe hoger de maximum snelheid.
 • Afstand tot de dichtstbijzijnde mast en blokkades
  Hoe verder je van de mast staat, hoe minder de dekking en snelheid zijn. Verder zijn heel oude, massieve gebouwen en moderne gebouwen van gewapend beton moeilijk doordringbaar voor het mobiele internet- en belsignaal. Woon je bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk? Dan kan het zijn dat je minder bereik hebt.
 • Medegebruikers
  Wanneer een mast veel gebruikers van data moet voorzien functioneert het netwerk langzamer. Als 100 mensen gebruikmaken van dezelfde mast en allemaal video's downloaden via YouTube, dan gaat de snelheid omlaag. Wanneer deze 100 mensen alleen sms'en beïnvloedt dit de snelheid nauwelijks.
 • Beweging
  De (hoge) snelheid waarmee je je beweegt is ook van invloed op de kwaliteit en de snelheid van het netwerk. Als je bijvoorbeeld in een sneltrein zit en van het ene zendgebied naar het andere rijdt, kan de downloadsnelheid afnemen.
 • Apps, websites en e-mail diensten
  Apps, websites en e-mail diensten die je op een mobiel apparaat gebruikt kunnen de snelheid beïnvloeden. Een drukbezochte website of een overbelaste mailserver kan vertraging in de downloadsnelheid veroorzaken

Hoe wordt de werkelijke snelheid gemeten?

De werkelijke snelheid is de snelheid die je meestal ervaart wanneer je een bestand download. Om deze snelheid te meten hebben we de werkelijkheid zoveel mogelijk geprobeerd na te bootsen. Zo zijn er een aantal taxi's uitgerust met onze producten die dag en nacht de downloadsnelheid meten. Dit gebeurt geheel willekeurig en via verschillende routes.

Hoe wordt de praktische snelheid gemeten?

De praktische snelheid is de werkelijke snelheid die je meestal ervaart wanneer je een bestand download. Om deze snelheid te meten hebben we de werkelijkheid zoveel mogelijk geprobeerd na te bootsen. Zo zijn er een aantal taxi's uitgerust met onze producten die dag en nacht de downloadsnelheid meten. Dit gebeurt geheel willekeurig en via verschillende routes.

Hoe gaan wij om met snelheidsproblemen?

XS4ALL maakt gebruik van het mobiele netwerk van KPN. KPN werkt continu aan het verbeteren van haar netwerk. Knelpunten worden in kaart gebracht en bekeken hoe deze het beste kunnen worden opgelost. Op drukke plaatsen wordt structureel meer capaciteit bijgeplaatst. Daarnaast zorgt KPN dat bij evenementen of situaties waar veel mobiel dataverkeer wordt verwacht extra capaciteit wordt bijgeplaatst. Op veel grote evenementen is KPN aanwezig met extra mobiele opstelpunten om te zorgen dat klanten een zo goed mogelijke mobiele internetervaring hebt.

Internetsnelheden: Niet tevreden?

Mocht het zijn dat de snelheid van het door u gekochte Internet Onderweg abonnement toch niet aan uw verwachtingen voldoet, neemt u dan contact met ons op. Wij gaan dan op zoek naar een voor u passende oplossing.

U kunt ons bellen via 020 398 76 66. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur, op zaterdag: 10.00 – 17.00 uur.

Televisie & internetsnelheid

Wat is de benodigde internetsnelheid om Televisie van XS4ALL te ontvangen?

Of u Televisie kunt ontvangen is afhankelijk van de internetsnelheid op uw adres. De ondergrens voor Televisie van XS4ALL is 6 Mbit/s voor SD-TV (DVD kwaliteit) en 10 Mbit/s voor HD-TV (720p of 1080i). Daarmee houdt u minimaal 2 Mbit/s over om te internetten als uw ontvanger aanstaat. Hiermee kunt u nog gewoon goed bellen, mailen en surfen. Als de digitale TV ontvanger op stand-by staat, krijgt u weer gewoon uw snelheid terug. Het is dus van belang niet alleen de TV op stand-by te zetten, maar ook de digitale TV ontvanger.

De HD-zenders die zijn inbegrepen in het Basispakket kunt u alleen ontvangen als uw bandbreedte voldoende is: vanaf 10 Mbit/s. Indien uw bandbreedte tussen 10 en 18 Mbit/s ligt, kunt u wel een 2e TV-ontvanger gebruiken maar geen HD-zenders bekijken. U moet dan kiezen tussen de extra ontvangers en HD-zenders. Ligt uw bandbreedte boven de 18Mbit/s, dan kunt u op twee TV-ontvangers HD-zenders bekijken.

Invloed van Televisie van XS4ALL op bandbreedte

Maximale internetsnelheid - Televisie heeft invloed op uw internetsnelheid. Wij hebben een methode ontwikkeld om die invloed zo klein mogelijk te maken. We zetten de internetsnelheid tijdens het TV-kijken altijd op de maximaal haalbare. Automatisch.

De eerste week minder snelheid door DLM

Uw verbinding wordt eerst optimaal afgesteld qua snelheid en kwaliteit. Dit proces heet: Dynamic Line Management (DLM) en duurt maximaal 10 dagen. DLM detecteert lijnverstoringen en zoekt vervolgens een profiel dat het best overweg kan met de locale situatie. Op die manier bent u ervan verzekerd dat u (na uiterlijk 10 dagen) de meest optimale internetverbinding hebt op uw adres.

Automatische snelheidsaanpassing

De snelheid en de kwaliteit van de internetverbinding zijn belangrijk voor XS4ALL. We proberen dan ook de gevraagde bandbreedte van TV zo min mogelijk ten koste te laten gaan van de snelheid die de klant afneemt. Dit doen we door de snelheid van uw internetverbinding altijd op de maximaal haalbare bandbreedte te zetten. Dit maximum is voornamelijk afhankelijk van de afstand van uw huis tot de wijkcentrale.

Als u alleen internet hebt, dan zorgen wij ervoor dat u gewoon uw commerciële snelheid krijgt en ervaart zoals dat nu het geval is. De bandbreedte die TV nodig heeft gaat zoveel mogelijk ten koste van de bandbreedte die u over hebt tussen uw maximaal haalbare snelheid en de commerciële snelheid. Pas als er te weinig snelheid over is dan gaat de bandbreedte van Televisie ten koste van de bandbreedte van internet.

Twee voorbeelden

Klant 1: Internet Extra VDSL, 20 Mbps kijkt een normaal digitaal kanaal en neemt tegelijk op. De maximaal haalbare snelheid gaat na het inschakelen van de TV-ontvanger naar: 28 Mbps. Standaard (SD) TV-kijken, zowel live als je opnames, kost 4 Mbps en in High Definition (HD) kwaliteit kost 8 Mbps. Deze klant verliest niets van de internetsnelheid van 20 Mbps.

Klant 2: Internet Basis ADSL 10 Mbps kijkt een HD-kanaal. De maximaal haalbare snelheid gaat na het inschakelen van de TV-ontvanger naar: 16 Mbps. Het kijken naar een HD-kanaal kost 8 Mbps. Deze klant verliest 2 Mbps op de internetsnelheid. Zodra de TV-ontvanger uit wordt gezet, gaat de internetsnelheid weer van 8 naar 10 Mbps.

TV via het stopcontact met Devolo

Geen extra kabels meer nodig - Met een draadloze netwerkset sluit u uw TV gemakkelijk aan, overal in huis, zonder extra kabels te trekken. Steek de adapter in het stopcontact en sluit uw modem aan op dezelfde adapter. Steek vervolgens een adapter elders in huis in het stopcontact en sluit uw TV-ontvanger hierop aan.

Voor een draadloze verbinding van uw Internet modem naar de TV ontvanger hebt u een draadloze netwerkset (Devolo) nodig. De Devolo kost € 60,- (normaal € 129,-).

Minimale televisie-vereisten

Uw televisie-toestel moet uitgerust zijn met SCART-, composiet- of HDMI-aansluiting, voor het inkomende signaal. De meeste moderne toestellen beschikken over deze aansluitingen.

Gedragscode transparantie internetsnelheden

Er zijn branchebreed afspraken gemaakt over de transparantie rondom de aangeboden internetsnelheden. XS4ALL houdt zich aan deze gedragscode. U kunt de gedragscode hier als pdf downloaden.

Niet tevreden over uw internetsnelheid?

Mocht het zijn dat de snelheid van het door u gekochte Internet abonnement toch niet aan uw verwachtingen voldoet, neemt u dan contact met ons op. Wij gaan dan op zoek naar een voor u passende oplossing.

U kunt ons bellen via 020-398 76 66. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur, op zaterdag: 10.00 – 17.00 uur.

U kunt uw klacht ook eenvoudig indienen via ons contactformulier.

IPv6: de nieuwe serie IP-adressen

IPv4-adressen zijn op

De IPv4-adresreeksen, zo'n 4,3 miljard adressen, zijn op. Zonder nieuwe IP-adressen konden we geen computers meer aansluiten en dat zou ingrijpende economische en maatschappelijke gevolgen hebben. Daarom zijn er nu nieuwe IPv6-adressen. XS4ALL levert standaard IPv4 en IPv6 aan haar klanten, zodat ze nu en in de toekomst met het hele internet verbinding kunnen maken.

Zijn er wel genoeg IPv6 adressen?

340 sextiljoen 282 quintiljard 366 quintiljoen 920 quadriljard 938 quadriljoen 463 triljard 463 triljoen 374 biljard 607 biljoen 431 miljard 768 miljoen 211 duizend 456. Daar kunnen we mee vooruit!

IPv4 en IPv6 begrijpen elkaar niet

Een website met een IPv6-adres is niet bereikbaar vanaf een IPv4-adres en andersom. Zo kunnen er 2 'internetten' ontstaan die niet met elkaar verbonden zijn. Daarom maakt XS4ALL IPv4 én IPv6 tegelijk beschikbaar.

Voorbeelden

Ook websites hebben een IP-adres. Zo is bijvoorbeeld 194.109.6.92 het IPv4-adres en 2001:888:0:18::80 het IPv6-adres van www.xs4all.nl.

IP-adressen: net telefoonnummers

In 1995 vond Operatie Decibel plaats: Nederland kreeg nieuwe, tiencijferige telefoonnummers die veel meer combinaties mogelijk maakten. Zo krijgt de wereld er nu IPv6 bij, een nieuwe serie langere internetadressen. Dit levert een vrijwel onuitputtelijke voorraad IP-adressen op.

Internet moet één geheel blijven

Wat is het probleem van twee internetten? Stel dat:

 • Een bedrijf in Den Haag niet kan mailen met klanten en leveranciers in Brazilië
 • Ondernemers niet bij hun e-mail kunnen tijdens een werkbezoek in Rusland
 • U niet kunt Skypen naar vrienden in Nederland als u op vakantie bent in Thailand

XS4ALL grootste IPv6-provider in Nederland

We voorzagen al vroeg het belang van IPv6. Sinds 2010 leveren we klanten zowel IPv4- als IPv6-adressen, sinds 2012 activeerden we IPv6 standaard voor nieuwe aansluitingen en in juni 2014 hebben we IPv6 beschikbaar gemaakt voor al onze klanten.

IPv6

Alle computers en andere apparaten die met internet verbonden zijn, hebben een IP-adres. Dat adres zorgt ervoor dat een computer wordt gevonden en geïdentificeerd zodat internetverkeer (zoals een e-mailtje) op de juiste plek wordt afgeleverd.

De manier van nummering is vastgelegd in het Internet Protocol (IP) waarvan tot nu toe versie 4 (IPv4) in gebruik is. Een IPv4-adres is een reeks van 32 bits. Het maximale aantal adressen dat op deze manier gemaakt kan worden is in theorie 2^32, ongeveer 4,3 miljard. Maar omdat bepaalde gedeeltes van die reeks zijn gereserveerd voor intern-, test- en ander speciaal gebruik, zijn er effectief zo'n 3,7 miljard te gebruiken.

Inmiddels hebben ruim 2 miljard mensen toegang tot internet. Het aantal computers en andere apparaten dat aan het internet is aangesloten, ligt nog veel hoger. Daardoor is het aantal beschikbare IPv4-adressen uitgeput. Er is dus geen ruimte meer om nieuwe apparaten met internet te verbinden: het internet is vol.

Om het probleem van de schaarse IP-adressen op te lossen, is een nieuwe versie van het Internet Protocol bedacht: IPv6, een reeks van 128 bits. Het maximum aantal adressen in deze versie is dus 2^128, dat is zo'n 3,4 x 10^38, (34 met 37 nullen). Dat is zo'n onvoorstelbaar groot aantal dat die adressen waarschijnlijk nooit allemaal in gebruik zullen zijn. Door over te gaan op IPv6 is het probleem dus opgelost.

In 1993 was XS4ALL de eerste internetprovider die in Nederland toegang tot het internet voor iedereen mogelijk maakte. Al in 2002 heeft XS4ALL als eerste breedbandprovider haar netwerk geschikt gemaakt voor IPv6. Eerst als experimentele dienst, later als standaard onderdeel van de dienstverlening. Vanaf juni 2014 kunnen alle klanten van XS4ALL beschikken over IPv6.

Vragen over IPv6

Wat is IPv6?

Alle computers en andere apparaten op internet hebben een IP-adres. Lange tijd werden IP-adressen uitgegeven volgens het internetprotocol versie 4 (IPv4) maar inmiddels zijn er geen nieuwe IPv4-adressen meer beschikbaar. Daarom is het nodig om over te stappen naar een nieuwe versie IP-adressen: IPv6. Met de nieuwe IPv6-reeks zijn tot in de verre toekomst genoeg IP-adressen beschikbaar.

Waarom is IPv6 nodig?

Elk apparaat dat een verbinding heeft met het internet heeft een IP-adres nodig. Omdat steeds meer apparaten zoals mobiele telefoons, tv's en stereo's via internet communiceren en omdat er steeds meer mensen met een internetverbinding bijkomen, is de beschikbare hoeveel adressen in het huidige IPv4-systeem op. Daardoor kunnen er geen nieuwe apparaten meer bij. Door over te stappen op IPv6 kan internet gewoon doorgroeien.

Wat doet XS4ALL met IPv6?

XS4ALL is al sinds 2002 aan het werk met IPv6 en heeft dit beschikbaar gemaakt voor haar klanten op het XS4ALL Only netwerk. Voor nieuwe klanten wordt het automatisch geactiveerd. Klanten die niet op dit netwerk zijn aangesloten, kunnen overstappen naar dit netwerk.

Ik wil IPv6, wat moet ik doen?

Al onze klanten krijgen standaard IPv4 en IPv6. Uw computer kan hoogstwaarschijnlijk zonder problemen met IPv6 overweg. De modems die XS4ALL haar klanten in bruikleen geeft zijn geschikt voor IPv6 maar het kan zijn dat oudere modellen geen IPv6 kunnen gebruiken. Neem contact op met onze helpdesk om te zien of uw modem geschikt is voor IPv6.

Wanneer zijn de huidige IPv4-adressen op?

De organisatie die IP-adressen uitgeeft, heeft geen IPv4-adressen meer beschikbaar. Internetproviders kunnen dus geen nieuwe adressen meer aanvragen. Sommige internetproviders hebben nog een voorraadje. Als dat op is, is er geen mogelijkheid meer om aan nieuwe adressen te komen en kunnen nieuwe verbindingen niet worden aangesloten via IPv4.

Maakt XS4ALL mijn dienst (website / Dedicated server / Colocation) geschikt voor IPv6?

Alle Colocation, webhosting en homepage diensten van XS4ALL zijn geschikt gemaakt voor IPv6. In de meeste gevallen is IPv6 ook al aan gezet, neem contact met ons op als dit voor uw site nog niet het geval is.

Wat kost IPv6?

Het activeren van IPv6 op uw verbinding kost niets. Het kan wel zijn dat u nieuwe hardware nodig hebt.

Moet ik nieuwe apparatuur / software kopen?

Bijna alle computers en besturingssystemen (Windows, OS X, Linux) zijn al geschikt voor IPv6. Veel ADSL/VDSL/Glas modems zijn ook geschikt. Neem contact op met de leverancier om te controleren of dit ook voor uw modem het geval is.

Kan ik mobiel internetten via IPv6?

De meeste mobiele netwerken zijn niet geschikt om IPv6 over 3G te kunnen versturen, over 4G wordt dit op termijn wel mogelijk. Via WiFi is dit over het algemeen geen probleem.

Kan ik naast IPv6 ook IPv4 blijven gebruiken?

Ja, IPv6 en IPv4 worden naast elkaar gebruikt, dit wordt 'dual stack' genoemd. Het is dus niet zo dat u uw IPv4 adres kwijtraakt.

Ik wil geen IPv6 meer gebruiken.

Schakel IPv6 uit in uw modem.

Kunnen alle klanten IPv6 activeren?

Nee. Alleen de klanten op het XS4ALL Only netwerk kunnen IPv6 krijgen. Klanten die nog op het ADSL van KPN (AvK) netwerk zitten kunnen nog geen gebruik maken van IPv6. In dit geval kunt u overwegen om over te stappen naar het XS4ALL Only netwerk. Ex-Demon/Cistron klanten kunnen contact opnemen met de XS4ALL helpdesk op 020 398 76 66 om een verzoek in te dienen om de lijn van RFC1483 over te laten zetten naar PPPoA. Als dat gedaan is kunnen ook zij gebruik maken van IPv6.

Wat moet ik dan doen als ik ADSL van KPN heb?

Klanten die nog op het ADSL van KPN (AvK) netwerk zitten kunnen geen gebruik maken van IPv6. In dit geval kunt u overwegen om over te stappen naar het XS4ALL Only netwerk. Hier kunt u uw internetabonnement wijzigen.

Glasvezel: internet op lichtsnelheid

Wat is glasvezel?

Wat is glasvezel en hoe werkt het?

Een glasvezel is een dunne draad van glas. Glasvezel is sterk en buigzaam. In telecommunicatie wordt een speciaal gefabriceerde glasvezel gebruikt die supersnel lichtsignalen geleidt over grote afstanden en op een betrouwbare manier. Die lichtsignalen transporteren de gegevens, bijvoorbeeld voor internet, telefonie en televisie.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Met internet via glasvezel kun je bijvoorbeeld razendsnel films, foto's en muziek up- en downloaden. Dat geldt altijd, want u hebt uw eigen glasvezelverbinding. En omdat uploaden net zo snel gaat als downloaden, hoef je nooit lang te wachten. Concreet:

 • Even snel uploaden als downloaden
 • Altijd een stabiele en snelle verbinding, ook als je met meerdere mensen tegelijk online bent
 • Netwerk voor nu en ver in de toekomst

Hoe snel is glasvezel?

Met glasvezel is het mogelijk om informatie te versturen met de snelheid van het licht. Met dit razendsnelle internet kun je films, foto's en muziek in een oogwenk downloaden en versturen. Zo verstuur je 100 foto's in nog geen minuut. En ook zet je met diezelfde snelheid je filmpjes op YouTube en je foto's op Facebook. Glasvezel zorgt ervoor dat downloaden en uploaden snel en gemakkelijk gaat.

Wat zijn symmetrische snelheden?

Bij alle glasvezel internet abonnementen wordt de download- en de uploadsnelheid weergeven in bijvoorbeeld 50/50 Mb/s. Hierbij houdt het eerste getal de downloadsnelheid in Megabits per seconde in. Het tweede getal is de uploadsnelheid in Megabits per seconde. Hoe hoger de getallen, hoe hoger de snelheid van het versturen en ontvangen.

Een groot voordeel van glasvezel t.o.v. bijvoorbeeld de (TV) kabel is dat de up- en downloadsnelheid identiek zijn. Je kunt dus niet alleen heel snel downloaden, maar ook heel snel uploaden! Daarnaast is de uploadsnelheid op glasvezel erg hoog. Bij de kabel is deze maximaal 10 Mb/s, bij Glasvezel van XS4ALL tenminste 50 Mb/s.

Heeft glasvezel beperkingen in snelheid?

Nee. In theorie is de snelheid van glas onbeperkt. Echter: vaak wordt de snelheid van glasvezel begrensd door zaken als het modem en de netwerkapparatuur van de leverancier. Er zijn nu snelheden van 500 Mb/s (Megabit per seconde) mogelijk.

Wat zijn de kosten?

Bekijk hier ons aanbod voor consumenten en voor zakelijke klanten.

Wat zijn de aansluitkosten?

De kosten voor het aanleggen van glasvezel naar uw adres zijn doorgaans niet voor rekening van de klant. Deze worden betaald door glasleverancier Reggefiber alsmede uw ISP (Internet Service Provider), in dit geval XS4ALL. Er zijn voor u geen aansluitkosten. Wel brengen we €10,- verzendkosten in rekening voor verzending van het modem (en eventeel TV-ontvangers). Nieuwe klanten betalen bij aanvang van een Televisie-abonnement €35,- aansluitkosten. De installatie door een monteur is ook gratis.

Is draadloos internet mogelijk?

Ja de FRITZ!Box 7390 (het modem dat XS4ALL levert aan glasvezelklanten) biedt ook een draadloze oplossing. Daarbij heeft dit modem nog veel meer geavanceerde opties. Lees meer over dit modem

Wat kan ik in de toekomst met glasvezel allemaal doen?

Toekomstige voordelen van glasvezel zijn onder meer:

 • Digitale TV, full HD-TV en straks zelfs 3D
 • Zorg op afstand
 • Sneller en gemakkelijker thuiswerken
 • Studeren op afstand: volg bijvoorbeeld een college thuis op de bank
 • Gamen op volle snelheid

Zakelijk:

 • Alle IP-gerelateerde diensten over een verbinding
 • Alle gegevens in de cloud beheren en werken met toegang vanaf meerdere stations
 • Grote bestanden in een keer verzenden- geen koeriersdienst meer nodig
 • Gebruik maken van online bedrijfsapplicaties
 • Videoconferencing met meerdere locaties
 • Beveiliging van een gebouw of bedrijf met camera's

Levert XS4ALL ook Glasvezel via CIF?

Nee, daar zijn op dit moment geen plannen voor. XS4ALL gaat enkel leveren via Reggefiber.

Is de stabiliteit van Glas te vergelijken met mijn huidige DSL-verbinding?

Ja, Glas is net zo stabiel, zo niet nog stabieler dan DSL.

Is glasvezel veilig, of moet ik hier ook oppassen voor virussen?

Ook op glasvezel moet u op uw PC of laptop op uw hoede zijn voor computervirussen en andere ongemakken die bij internet kunnen horen. Dit staat los van de infrastructuur (DSL / kabel / mobiel / glas) waarover uw internetverbinding loopt. Zorg dus altijd voor up-to-date anti-virusssoftware. Bij XS4ALL krijgt u deze standaard gratis bij uw internetabonnement (t.w.v. €59,95).

Is een veiligheidspakket (anti-virus en spamfilters) inbegrepen bij de Glasabonnementen?

Ja, een veiligheidspakket inclusief updates (t.w.v. €59,95) is inbegrepen.

Technische vragen over glasvezel

Moeten oude computers worden aangepast? En mijn TV?

Nee. U hoeft uw computers of TV's niet aan te passen of te vervangen. Voor glasvezel hebt u vaak wel nieuwe randapparatuur nodig zoals een nieuw modem en een nieuw aansluitpunt in uw huis. Dit aansluitpunt bij glas is een combinatie van een FTU en NTU. Ht modem krijgt u bij XS4ALL in bruikleen (gratis) en de FTU en NTU worden door respectievelijk Reggefiber en XS4ALL geleverd. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Fiber Termination Unit (FTU) - De FTU is de verbinding tussen het glasvezelnetwerk en de Network Termination Unit (NTU), het apparaat dat toegang verschaft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker. Dit verzorgt Reggefiber

Network Termination Unit (NTU) (NT kastje of Media Converter) - Het apparaat dat toegang verschaft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker Dit verzorgt XS4ALL.

Kan ik nog gebruikmaken van mijn router/modem?

Voor glasvezel gaat XS4ALL gebruikmaken van de Fritz!box 7390. Hebt u een ander merk en/of type modem, raadpleeg dan de productspecificaties van uw huidige modem om te zien of het al dan niet geschikt is voor glasvezel. Sluit u bij XS4ALL een glasvezel abonnement af, dan leveren wij de FRITZ!Box 7390 er gratis in bruikleen bij.

Is draadloos internet mogelijk?

Ja de FRITZ!Box 7390 (het modem dat XS4ALL levert aan nieuwe glasklanten) biedt ook een draadloze oplossing. Daarnaast nog meer geavanceerde opties. Lees meer over dit modem.

Is glasvezel veilig, of moet ik hier ook oppassen voor virussen?

Ook op glasvezel moet u op uw PC of laptop op uw hoede zijn voor computervirussen en andere ongemakken die bij internet kunnen horen. Dit staat los van de infrastructuur (DSL / kabel / mobiel / glas) waarover uw internetverbinding loopt. Zorg dus altijd voor up-to-date anti-virusssoftware. Bij XS4ALL krijgt u deze standaard gratis bij uw glasvezelabonnement (t.w.v. €59,95).

Krijg je bij een Glasvezelabonnement een vast IPv4- en/of IPv6-adres?

Ja, u krijgt 1 vast IPv4-adres en u kunt IPv6 gratis aanvragen in het Service Centre.

Moet ik op voorhand een nieuwe hostname uitzoeken of worden mijn huidige hostname en IP-adres overgezet naar de glasaansluiting?

Als u nog geen klant bent bij XS4ALL: u krijgt een nieuwe hostname omdat u uw oude provider verlaat. U krijgt ook een nieuw IP-adres. Bent u al klant van XS4ALL dan wordt uw hostname overgezet. U krijgt een nieuw, vast IP-adres.

Hoeveel PC's en andere apparaten mag ik in mijn eigen netwerk hangen?

Zoveel als u wilt.

Wat sluit XS4ALL aan en wat sluit Reggefiber aan?

Het modem krijgt u in bruikleen bij XS4ALL (gratis) en de FTu en NTU worden door respectievelijk Reggefiber en XS4ALL geleverd. Hier zijn ook geen kosten aan verbonden.

Fiber Termination Unit (FTU) - De FTU is de verbinding tussen het glasvezelnetwerk en de NTU, het apparaat dat toegang geeft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker. Dit verzorgt Reggefiber.

Network Termination Unit (NTU) (NT kastje of Media Converter)- Het apparaat dat toegang geeft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker. Dit verzorgt XS4ALL.

Let op: u moet wel 2 stopcontacten hebben in uw meterkast. 1 stopcontact voor de NTU en 1 voor het modem. Deze stopcontacten moet u zelf aanleggen.

Wat gebeurt er als er apparatuur kapotgaat?

Vanuit XS4ALL leveren wij onze apparatuur (o.s. FRITZ!Box modem) in bruikleen. Als dit kapotgaat, onderzoeken we of dit komt door onzorgvuldig gebruik of niet. Zo niet, dan vervangen wij de apparatuur. Binnen 2 tot 3 werkdagen sturen wij u de nieuwe apparatuur toe. Zelf installeert u vervolgens de apparatuur, al dan niet met hulp van de helpdesk.

Het kan ook zijn dat de apparatuur van Reggefiber (FTU) kapotgegaan is. Deze wordt door Reggefiber vervangen.

Hoe wordt alles aangesloten in de meterkast?

Wij sturen altijd een monteur voor het aansluiten van internet. De monteur sluit de NTU aan op de FTU. Daarna zal hij de verbinding maken met het modem. De monteur kan ook Bellen en TV aansluiten. Indien u dit wenst, geef dit dan vooraf aan tijdens het inplannen van de afspraak met de monteur.

Vragen over de aanleg van glasvezel

Wie legt glasvezel aan?

Glasvezel wordt in Nederland aangelegd door glasvezel-aannemersbedrijf Reggefiber. Dit is een bedrijf dat los staat van XS4ALL. Kijk hier voor meer info: www.eindelijkglasvezel.nl

Wat wordt er precies aangelegd?

Indien u in een gebied woont waar besloten is glasvezel aan te leggen, dan legt Reggefiber het glasvezel aan bij u in huis. Daarnaast plaatsen zij in uw woning (meestal in de meterkast) een Fiber Termination Unit (FTU). De FTU is de verbinding met het glasvezelnetwerk. De Network Termination Unit (NTU), het apparaat dat toegang verschaft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker, wordt aangelegd door XS4ALL. Kijk hier voor meer info: www.eindelijkglasvezel.nl.

Wordt de straat dan helemaal opengelegd?

Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan van straat tot straat. Daarvoor is het nodig de stoep tijdelijk open te maken en te graven. Vaak doet Reggefiber dit aan één kant van de straat. Reggefiber doet haar uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Als Reggefiber de stoep 's ochtends hebt opengraven dan proberen ze deze voor het einde van de middag weer dicht te maken. Kijk hier voor meer info: www.eindelijkglasvezel.nl.

Wordt mijn voortuin geruïneerd door aanleg van glas?

Om uw woning te koppelen aan het glasvezelnetwerk, maakt Reggefiber een verbinding tussen de straat en uw woning. Als u een voortuin hebt, gebeurt dit door middel van een tuinboring. De glasvezel wordt dan op een diepte van 60 cm onder de grond naar uw woning geboord. Zo blijft uw tuin of bestrating intact. Kijk hier voor meer info: www.eindelijkglasvezel.nl.

Hoe lang duurt de aanleg van glasvezel?

Om uw woning te koppelen aan het glasvezelnetwerk, maakt Reggefiber een verbinding tussen de straat en uw woning. Als u een voortuin hebt, gebeurt dit door middel van een tuinboring. De glasvezel wordt dan op een diepte van 60 cm onder de grond naar uw woning geboord. Zo blijft uw tuin of bestrating intact. Kijk hier voor meer info: www.eindelijkglasvezel.nl.

Hoe komt glasvezel in mijn meterkast?

De glasvezelkabel komt in uw meterkast door de grond naar boven. Daar wordt deze aangesloten op een zogenaamde FTU. De FTU is de verbinding tussen het glasvezelnetwerk en de Network Termination Unit (NTU), het apparaat dat toegang verschaft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker.

Hoe lang duurt de aanleg / montage in mijn meterkast? Moet ik hier lang voor thuis blijven? Heb ik hier last van?

Reggefiber maakt hiervoor een afspraak met u. Kijk hier voor meer info: www.eindelijkglasvezel.nl.

Wat wordt er in mijn meterkast geplaatst?

Een FTU en een NTU.

Fiber Termination Unit (FTU) - - De FTU is de verbinding tussen het glasvezelnetwerk en de Network Termination Unit (NTU), het apparaat dat toegang verschaft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker. Dit verzorgt Reggefiber

Network Termination Unit (NTU) (NT kastje of Media Converter)- - Het apparaat dat toegang verschaft tot het thuisnetwerk van de eindgebruiker Dit verzorgt XS4ALL.

Heb ik stopcontacten nodig in mijn meterkast?

Ja, u hebt 2 stopcontacten nodig. 1 voor het modem en 1 voor de NTU.

Hoe werkt het bij een flatgebouw / appartement?

Bij een zogenaamde gestapelde woning, zoals een appartement, wordt er eerst contact gezocht met de eigenaar of VvE van het complex. In onderling overleg wordt vervolgens bepaald hoe de kabels worden aangelegd. Normaal gesproken wordt de glasvezelkabel via de meterkasten doorgetrokken.

Indien u zelf geen aansluiting wenst, vraagt glasvezel aanlegbedrijf Reggefiber toch om uw medewerking om uw bovenburen aan te kunnen sluiten. Er komt een FTU in uw meterkast of waar het isra-punt zich bevindt. Voor plaatsing van de FTU wordt een afspraak gemaakt en moet u thuis zijn.

Wordt mijn huis meer waard door een Glasvezel aansluiting?

Of uw woning dankzij glasvezel echt meer waard wordt, is moeilijk te zeggen. Wel zien we dat potentiële kopers een woning met glasvezel doorgaans aantrekkelijker vinden dan een huis zonder glasvezel. Uw woning is tenslotte al voorbereid op de toekomst.

Niet gevonden? Bel: 020 398 76 66

Technische ondersteuning

Dagelijks 8:00 - 22:00 uur.

Cookies op XS4ALL

Op XS4ALL.nl maken we gebruik van cookies voor webstatistieken en advertentiecampagnes. Dat gebeurt volledig anoniem en de verzamelde informatie wordt maximaal 2 jaar bewaard. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken zoals Doubleclick. Onder Meer informatie leest u meer over onze cookies en kunt u uw voorkeuren aanpassen. Gaat u akkoord met onze cookies?

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op verzoek van een website door uw browser op uw computer opgeslagen worden. Uw browser zal hierna bij elk bezoek aan deze website de inhoud van het cookie terug sturen. Op deze manier kan een website gegevens opslaan die bij uw browser en uw bezoek horen.

Zo'n cookie bevat bijvoorbeeld de inhoud van uw winkelwagentje in een webshop, of een stukje data wat aangeeft dat u ingelogd bent, bijvoorbeeld op XS4ALL Webmail, Facebook of Gmail. Telkens als u een nieuwe pagina bezoekt weet de site door het cookie wat u aan het bestellen bent, of dat u reeds ingelogd bent. Om een onderscheid te maken noemen we cookies voor dergelijke doeleinden "technische cookies".

Cookies kunnen ook dienen om uw browser en uw bezoek uniek te herkennen, om bijvoorbeeld te analyseren hoe bezoekers zich over een site bewegen, om de effectiviteit van online reclamecampagnes te meten of om aan de hand van surfgedrag bepaalde advertenties te tonen. Deze onderscheiden we als "analysecookies" en "advertentiecookies". Al deze cookies werken anoniem. We zijn niet geïnteresseerd wie onze website bezoekt, maar we willen wel graag weten hoe een bezoek aan onze website verloopt.

Wat doet XS4ALL met deze cookies?

Analysecookies: XS4ALL gebruikt cookies om het bezoek aan onze website te analyseren. We volgen u niet persoonlijk, de cookies werken volledig anoniem. Door deze cookies krijgen wij inzicht in hoe gebruikers zich over onze site bewegen. Kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt? Of klikt u misschien heel vaak van de ene naar de andere pagina voordat u de juiste pagina gevonden hebt? Door deze inzichten kunnen wij onze website verbeteren, en dat is goed voor ons en voor onze klanten.

Advertentiecookies: XS4ALL maakt gebruik van banners en andere online reclamecampagnes. Om de effectiviteit van deze campagnes te meten worden cookies gebruikt. Als u een website bekijkt met daarop een banner van XS4ALL wordt er een cookie geplaatst door de partij die de banner voorziet. Op onze website plaatsen wij een code afkomstig van diezelfde partij. Als u na het zien van de banner onze site opent wordt het eerder ontvangen cookie weer teruggestuurd naar deze partij. Op deze manier kan gemeten worden hoe effectief een banner of andere reclame-uiting is.

Daarnaast kan ook zogenoemde retargeting toegepast worden. U heeft bijvoorbeeld eerst op een reclame-boodschap over XS4ALL Televisie geklikt en hierna ons Alles-in-1 pakket bekeken, maar niet besteld. Retargeting betekent dat u later een reclame-boodschap over het 3-in-1 pakket te zien krijgt op de plek waar normaal een boodschap over Televisie zou staan. Op deze manier is het dus mogelijk om reclame-boodschappen toe te spitsen op de interesses van de bezoekers.

Geeft u XS4ALL toestemming voor het plaatsen van cookies?

Nee
XS4ALL mag alleen noodzakelijke cookies verzamelen om de website te laten werken of die gebruikt worden om informatie te krijgen over de kwaliteit of effectiviteit van de website.
Ik geef geen toestemming
Ja
XS4ALL mag cookies plaatsen om de gebruikerservaring van de website te optimaliseren en relevantere (XS4ALL) advertenties te tonen.