Alstublieft: 18 miljoen muzieknummers

Elk nummer kunt u overal afspelen met uw computer, telefoon of laptop

Nog altijd een jaar lang Spotify Premium cadeau bij XS4ALL!

Hebt u Alles-in-1 met Internet Smart, Plus of Pro? Dan krijgt u Spotify Premium (t.w.v € 10,- p/mnd) helemaal gratis. Spotify Premium; dat betekent de hoogste geluidskwaliteit en uiteraard geen reclame. Haal hier dus snel uw cadeau op! Had u zelf al een Spotify Premium abonnement? Dan krijgt u dat vanaf nu dus cadeau. Zo zet u uw betaalde account om.

 • Luister waar u ook bent

  Spotify werkt op uw computer, smartphone, tablet, home entertainment systeem en nog veel meer apparaten. U kunt zelfs muziek downloaden voor als u offline bent.

 • Radio

  Ga lekker achterover zitten en geniet van Spotify Radio. Begin met een nummer dat u mooi vindt en laat Spotify het ene na het andere geweldige nummer draaien. Perfect voor als u niet weet wat u wilt horen, of als u zin hebt in iets nieuws.

 • Stel uw eigen collectie samen

  Een persoonlijke collectie stelt u eenvoudig samen door eigen afspeellijsten te maken. Als u een goede afspeellijst vindt, is deze eenvoudig toe te toevoegen aan uw eigen collectie. Binnen no-time heeft u de perfecte muziek voor elke stemming en gelegenheid.

 • Volgen en delen

  Muziek brengt mensen bij elkaar. Daarom is Spotify zo sociaal. Deel muziek op Spotify, Facebook, Twitter, blog of via e-mail met vrienden. U kunt ook andere volgen. Als zij mooie nieuwe muziek ontdekken, ontdekt u het ook.

Wat is Spotify?

 • Altijd en overal toegang tot miljoenen nummers
 • Eenvoudig zelf installeren op uw computer
 • Direct afspelen in hoge kwaliteit
 • Ook offline muziek luisteren
 • Onderweg op smartphone of iPad, zonder extra dataverkeer
 • Muziek delen met vrienden en nieuwe muziek ontdekken

Tips & Tricks

Als u een nieuwe afspeellijst aanmaakt, deelt Spotify deze meteen. Zo kunt u muziek met uw vrienden delen, maar dit betekent ook dat al uw nummers openbaar zijn. Wilt u dit niet, klik dan op uw eigen naam in uw ‘People’ kolom. Vervolgens op ‘Edit’. U kunt nu instellen of een playlist publiek is; groen voor ‘ja’ en grijs voor ‘nee’. In hetzelfde menu kunt u de optie ‘Automatically publish new playlists I create’ uitvinken. Een andere ‘trick’ hiervoor is een rechtermuisklik op de gekozen playlists in de linker kolom en daar ‘Publish’ uitvinken. Zo kunt u altijd beslissen welke playlists u publiek wilt maken.

XS4ALL Playlists

Ook wij zijn te vinden op Spotify. Onze medewerkers stellen regelmatig typische XS4ALL playlists samen, die we delen via Facebook. Zoek XS4ALL met de zoekbalk van Spotify. Hier is alvast een voorproefje. Klik op de lijst en ontdek onze playlist.

Veelgestelde vragen

Wat is Spotify?

Spotify is een manier om muziek te luisteren. Met Spotify luistert u muziek via internet: u kunt muziek luisteren met uw computer, via uw eigen geluidsinstallatie of op uw mobiele telefoon. In de muziekbibliotheek zoekt u muzieknummers die u direct afspeelt, zonder downloaden en wachten.

Welke muziek zit er in de Spotify muziekbibliotheek?

U kunt luisteren naar top-40 hits, klassiek, dance, hardrock, enzovoort. Met Spotify Premium kunt u uit een bibliotheek van miljoenen nummers in hoge kwaliteit kiezen. Elke dag worden duizenden nummers aan de bibliotheek toegevoegd. Of een artiest beschikbaar is, hangt af van het platenlabel en de keuze van de artiest. U kunt elke dag zoeken of uw favoriete artiest is toegevoegd.

Waarom staat een net uitgekomen album niet in Spotify?

De lancering van nieuwe albums loopt niet altijd synchroon met de lancering in winkels en op iTunes. Een enkele keer is een album in winkel of iTunes eerder beschikbaar. Staat een net uitgekomen album nog niet Spotify, dan kan het zijn dat het album later uitgebracht wordt. U kunt ook de updates van Spotify bijhouden.

Waarom is niet alle muziek beschikbaar in Spotify?

De Spotify-bibliotheek bevat miljoenen nummers. Elke dag komen er vele nummers bij, ook nummers die al lang geleden zijn uitgebracht. Van enkele artiesten zijn de rechten nog niet geregeld. Spotify werkt er hard aan om zoveel mogelijk artiesten toe te voegen. Vanuit XS4ALL kan er geen invloed uitgeoefend worden om muziek sneller in Spotify beschikbaar te maken.

Wat is de kwaliteit van de muziek?

Met Spotify Premium krijgt u altijd de hoogste muziekkwaliteit die beschikbaar is in Spotify. De meeste muziek is beschikbaar in 320 kb/s, dat is vergelijkbaar met CD-kwaliteit. Welke muziekkwaliteit u krijgt, hangt af van het apparaat waar u op luistert en de instellingen. Op Laptop/PC/Mac/Logitech/Sonos luistert u naar de hoogste kwaliteit (tot 320kb/s). Op uw mobiele telefoon kunt u kiezen uit twee kwaliteitsopties. Bij een Wi-Fi verbinding of een onbeperkte databundel kunt u kiezen voor de hoge kwaliteit van 160 kb/s. Bij luisteren via Mobiel Internet met een beperkte databundel kunt u kiezen voor de lagere kwaliteit van 90 kb/s.

Op welke apparaten kan ik gratis Spotify Premium gebruiken?

Spotify is te gebruiken op elke Windows of Mac computer. Spotify is ook op een groeiend aantal mobiele telefoons te gebruiken. Om uw eigen muziekbestanden op uw iPod of mobiele telefoon te zetten kunt u Spotify gebruiken. Zo kunt u muziek luisteren en muziek gebruiken via één programma. Er zijn ook geluidsinstallaties op de markt die Spotify ondersteunen zodat u geen computer nodig hebt om muziek te luisteren (bijvoorbeeld Sonos, Logitech en Onkyo).

Op hoeveel apparaten kan ik gratis Spotify Premium gebruiken?

De software van Spotify kunt u op een onbeperkt aantal computers en mobiele telefoons downloaden. U kunt op een onbeperkt aantal apparaten naar Spotify luisteren. Op elk apparaat logt u in met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord van Spotify. Zie ook: Wat is een cloud service? Per account kunt u op één apparaat tegelijk ingelogd zijn.

Wat is een cloudservice?

Een 'cloud service' geeft aan dat u een programma of bestanden gebruikt terwijl deze niet op uw eigen computer staan opgeslagen. Een bekend voorbeeld: webmaildiensten zoals Gmail. Spotify is ook een 'cloud service'. Het voordeel is dat u toegang hebt tot oneindig veel muziek, zonder dat het schijfruimte kost. Spotify is te gebruiken vanaf verschillende apparaten, omdat u gebruikmaakt van één account. Op elke computer/mobiel met het Spotify-programma erop kunt u inloggen met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord van Spotify.

Voorwaarden

Wie mag er gratis gebruikmaken van Spotify Premium?

Spotify Premium (t.w.v. € 10,- p/mnd) is gratis voor klanten met een Alles-in-1 abonnement met Internet Smart, Plus of Pro.

Vanaf wanneer kan ik gratis gebruik maken van Spotify Premium?

Bent u net klant bij XS4ALL? Vanaf het moment dat u kunt inloggen in het Service Centre, kunt u een gratis account aanmaken of een bestaand Spotify Free account upgraden naar Premium.

Hoe lang mag ik gratis gebruikmaken van Spotify Premium?

Zolang u een pakket heeft dat voldoet aan de voorwaarden mag u gebruikmaken van Spotify Premium. Op het moment dat het aanbod vervalt, of indien u een onderdeel van het pakket opzegt of overstapt naar een Compact abonnement vervalt het recht op gratis Spotify Premium. Dit betekent dat u zelf de abonnementskosten van € 10,- gaat betalen als u uw Spotify Premium account wil behouden. Zo niet, dan wordt uw Spotify-account automatisch gedowngrade naar Spotify Free.

Staat gratis Spotify Premium ook op mijn XS4ALL rekening?

U vindt deze dienst niet terug op uw factuur.

Wanneer krijg ik mijn gratis Spotify als ik Glasvezel op voorinschrijving heb aangevraagd?

Zodra uw glasvezelverbinding is opgeleverd en u kunt inloggen op het Service Centre kunt u Spotify aanvragen. Let op, dit is alleen van toepassingals u Alles-in-1 Glas Extra heeft besteld.

Vragen? Bel onze klantenservice!
020-3987666