Wijzigen

Uw wachtwoord wijzigen

Uw wachtwoord van Mijn XS4ALL

U heeft van ons een loginnaam en wachtwoord gekregen toen u klant werd van XS4ALL.
Hiermee logt u in Mijn XS4ALL, waar u zelf onder andere uw gegevens kunt beheren, facturen kunt inzien en aanvullende diensten kunt bestellen en opzeggen.

U kunt zelf het wachtwoord van Mijn XS4ALL wijzigen via de onderstaande knop.

Wachtwoord wijzigen

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Als u het wachtwoord van uw beheeraccount of van uw Bellen-abonnement niet meer weet, vraag dan een nieuw wachtwoord aan.

Nieuw wachtwoord aanvragen

Niet gelukt om uw wachtwoord te wijzigen?

Als het niet lukt om uw wachtwoord te wijzigen of een nieuw wachtwoord aan te vragen, bel dan de Helpdesk met een telefoonnummer dat bij ons bekend is. Zet nummerweergave aan. Houd ook uw relatienummer bij de hand. Zo kunnen we u direct helpen.

Bent u uw loginnaam vergeten?

Uw loginnaam of relatienummer staan op elke brief die u van XS4ALL ontvangt en bij de betaling van uw facturen (uw relatienummer staat vermeld bij de afschrijving van XS4ALL). U kunt ook inloggen door middel van uw relatienummer.

Kunt u uw loginnaam of relatienummer niet meer vinden, bel dan de Klantenservice of Helpdesk met een telefoonnummer dat bij ons bekend is, zet nummerweergave aan. Houd ook uw rekeningnummer bij de hand. Zo kunnen we uw identiteit controleren en u direct helpen.

Wachtwoorden van uw belabonnement


Neemt u Bellen van XS4ALL af, dan heeft u daarvoor aparte wachtwoorden. Het normale wachtwoord gebruikt u om uw telefoonnummer in het modem in te stellen. Het VoIP Selfcare wachtwoord is voor de toegang tot VoIP Selfcare, om bijvoorbeeld uw gesprekskosten te bekijken en uw voicemailinstellingen aan te passen.

Wachtwoord wijzigen

 • Ga naar mijn.xs4all.nl en log in met gebruikersnaam en wachtwoord
 • Klik op Ga verder naar bellen
 • In het midden van de pagina ziet u uw telefoonnummers staan. Klik op het telefoonnummer waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen.
 • U krijgt nu een overzicht bij dat telefoonnummer te zien. Klik bij wachtwoord voor Bellen op Wijzig.
 • Vul een wachtwoord in van vijf tot acht tekens, waarvan minimaal twee van deze speciale karakters: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 - _ . ! ~ * ' ( ) Neem geen bestaande woorden, maar een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en de bovenstaande tekens. Een voorbeeld van een goed wachtwoord: TYH-a87.
 • Vul uw nieuw gekozen wachtwoord nogmaals in bij Bevestig wachtwoord.
 • Klik op Doorgaan.
 • Het kan tot 15 minuten duren voordat uw nieuwe wachtwoord actief is.

Selfcare-wachtwoord wijzigen

Het wijzigen van uw belabonnement kan u eenvoudig zelf regelen via Mijn XS4ALL.

 • Log in op Mijn XS4ALL met uw Loginnaam/Relatienummer en wachtwoord

 • Klik op Bellen

 • Klik op Wijzig belabonnement.

 • Klik op Wijzig.

 • Vul bij Gewenst wachtwoord uw wachtwoord in en bevestig uw wachtwoord nogmaals
 • Klik vervolgens op Verander wachtwoord om uw wachtwoord te bevestigen
 • .

Abonnementsnummer (TAN) en pincode van uw televisie

Als u uw TV aansluit, of opnieuw opstart, komt het voor dat u gegevens van uw televisieabonnement nodig heeft. Deze gegevens staan op de brief die u hierover van XS4ALL heeft gehad. U kunt ze echter ook inzien op Mijn XS4ALL.

Pin en abonnementsnummer weergeven

Ga naar Mijn XS4ALL

Bij televisiegegevens vindt u uw abonnementsnummer & pincode terug.


Uw abonnement wijzigen

Internetsnelheid aanpassen

Wilt u uw abonnement aanpassen omdat u een hogere snelheid wil, of heeft u juist voldoende aan een wat lagere snelheid en een goedkoper abonnement? Klik de volgende link om te kijken wat er op uw adres mogelijk is.

Internetabonnement wijzigen

Let op: Heeft u een kortingsregeling, dan komt die na de wijziging te vervallen.

Belabonnement wijzigen

U regelt elke aanpassing van uw belabonnement en telefoonnummer eenvoudig zelf.

Overstappen naar een ander belabonnement

Het veranderen van het belabonnement heeft geen invloed op het bijbehorende telefoonnummer. Dat blijft hetzelfde. Na het inloggen op de volgende link, ziet u wat u nu heeft, en op welke abonnementen u kunt overstappen (inclusief prijsinformatie).

Overstappen naar een ander belabonnement

Elke wijziging wordt direct doorgevoerd. Ook de facturering wordt direct aangepast. Wijzigt u uw abonnement halverwege de factuurperiode, dan wordt er over de resterende periode een creditnota gemaakt. De te veel betaalde abonnementskosten worden dan verrekend.

Overstappen naar een duurder abonnement kan direct. Overstappen naar een goedkoper abonnement kan op zijn vroegst 14 dagen nadat het belabonnement voor het eerst is aangemaakt.

Uw telefoonnummer wijzigen

Wilt u een ander nummer, dan kunt u een nieuw nummer aanvragen en het huidige opzeggen. Hieronder leest u hoe u een nummer opzegt en hoe u een nieuw nummer aanvraagt.

Gidsvermelding

Op deze pagina leest u hoe u de gidsvermelding voor uw telefoonnummer aanzet, wijzigt of uitzet.

Voor meer informatie over gidsvermelding kijk hier

Ga naar Mijn XS4ALL log hier in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

  • Klik op Bellen


Klik op Wijzig belabonnement.

Bellen wijzigen

Televisieabonnement wijzigens


U vind hier informatie over uw pakketten, extra televisie ontvangers en de kosten van extra televisie ontvangers.

Televisie op 3e TV

 • De  bij uw Televisie abonnement
 • Voor een draadloze verbinding van uw Internet modem naar de TV ontvanger hebt u een netwerkset (Devolo) nodig. De Devolo kost nu slechts € 75,- (of € 37,50 voor een enkel device dus € 112,50 om twee TV's aan te sluiten).
 • Voor een  betaalt u € 5,- extra per maand. Afhankelijk van uw beschikbare snelheid krijgt u dezelfde als de 1e en 2e TV-ontvanger, of een Digitenne-ontvanger met korting.
  Afhankelijk van de mogelijkheden op uw adres, kunt u een 3e of 4e TV-ontvanger bestellen voor € 5,- per maand per ontvanger. Voor Digitenne* betaalt u € 5,- per Digitenne-ontvanger per maand. U betaalt voor Digitenne dus geen aansluitkosten (€ 25,42) en abonnementskosten (normaal: € 15,- per maand).

Bestel hier extra TV-ontvangers

De kosten voor een 3e televisie ontvanger op een rijtje

De installatie van de 1e en 2e TV-ontvanger is gratis. De kosten van de installatie van een 3e TV-ontvanger zijn voor uzelf en afhankelijk van de situatie in huis. De monteurskosten voor de installatie van een 3e ontvanger zijn € 17,50 per 15 minuten, exclusief eventuele bedrading. Indien u later extra TV-ontvangers bijbestelt, geldt een minimale afname van drie kwartier.

Wilt u dat de monteur naast de 1e twee TV-ontvangers ook een 3e (of meer) installeert? Vertel dit dan tijdens het maken van de installatieafspraak met de monteur.

Voor een draadloze verbinding van uw Internet modem naar de TV ontvanger hebt u een netwerkset (Devolo) nodig. De Devolo kost nu slechts € 75,- per set (of € 37,50 voor een enkel device dus € 112,50 om twee TV's aan te sluiten). Indien u een monteur bestelt, koopt u de Devolo bij de monteur. Installeert u TV zelf, zonder monteur? Dan kunt u zelf een netwerkset aanschaffen en installeren.

* Voor Digitenne gaat u een apart jaarcontract aan met KPN. Daarvoor moeten wij uw gegevens (na uw toestemming) doorgeven aan KPN.

TV via Digitenne: behouden met korting

Heeft u al Digitenne van KPN en wilt u dit behouden? In combinatie met Televisie van XS4ALL betaalt u geen abonnementskosten (normaal € 14,- per maand). Wij zetten het abonnement over zodat u ook de korting op de abonnementskosten ontvangt.

Let op: wij kunnen alleen de korting activeren op een Digitenne abonnement dat op dezelfde naam en adres geregistreerd staat.

Ik wil korting op mijn huidige Digitenne abonnement aanvragen

TV-pakketten bestellen en opzeggen.

Wilt u graag tv-uitzendingen via Programma Gemist tot 10 dagen terugkijken? Kies dan voor het Pluspakket. Een keer het Kids-pakket uitproberen? Dat hebt u zo geregeld:

 • Uw tv-abonnement kunt u elk moment uitbreiden met een extra pakket
 • De extra TV-pakketten zijn na de eerste maand dagelijks opzegbaar
 • U regelt het zelf via onze website

TV Pakketten bestellen

TV Pakketten opzeggen

Houd uw loginnaam en wachtwoord bij de hand.


Mobiel Internet abonnement wijzigen

Hier kunt u uw Mobiel Internet abonnement aanpassen naar uw wens, u kunt hier ook een Internet Hotspot aanschaffen

Mobiel internet wijzigen


Een verhuizing doorgeven

Een verhuizing van uw internetabonnement is zó geregeld. Het is zelfs mogelijk om 1 maand overlap van verbinding te hebben in uw oude en nieuwe huis.

Alles over verhuizen

Nog vragen over uw verhuizing?

Hoe lang duurt het voordat de verhuizing is afgerond?

Als u minimaal 3 weken van tevoren uw verhuizing doorgeeft, dan zijn de XS4ALL-diensten meestal op de verhuisdatum klaar voor gebruik. In sommige gevallen wijkt de daadwerkelijke opleverdatum af van de datum die u heeft opgegeven. U ontvangt dan altijd bericht met de nieuwe opleverdatum. Zodra de verhuizing is afgerond ontvangt u een bevestiging via e-mail. U kunt de status van uw verhuizing ook online inzien op status

Wat gebeurt er bij een verhuizing?

 1. Geef uw verhuizing minimaal 3 weken van tevoren door aan XS4ALL.
 2. U ontvangt een bevestiging van uw verhuizing via e-mail.
 3. U ontvangt nieuwe hardware (optioneel)
 4. Onze installatiepartner Guidion neemt contact met u op voor een installatieafspraak.
 5. U ontvangt een e-mail en brief waarin we bevestigen dat diensten klaar zijn voor installatie. Hierin staat ook uw nieuwe IP-adres.
 6. U ontvangt een e-mail als de diensten klaar zijn voor installatie
 7. De monteur sluit uw diensten aan op uw nieuwe adres.
 8. De diensten op uw oude adres worden automatisch stopgezet.

Heeft u al een verhuizing doorgegeven en wilt u weten wat de status is? Klik hier om de status van uw verhuizing te bekijken.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met onze Klantenservice via telefoonnummer 020 398 76 66. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Wat is de Internet Overlapservice?

U kunt kiezen voor 1 maand internet op uw nieuwe adres terwijl u ook nog - zonder extra kosten - op uw oude adres internet heeft. Handig als u tijdelijk op 2 adressen wilt internetten. Wilt u bijvoorbeeld 's avonds na het klussen thuis op de bank naar een serie kijken? Of in uw nieuwe woning non-stop muziek luisteren via Spotify? Wij zorgen ervoor.

Zijn er kosten verbonden aan een verhuizing?

XS4ALL berekent voor een verhuizing geen kosten. Wij zorgen dat de XS4ALL-diensten op uw nieuwe adres wordt geïnstalleerd door onze gratis monteur. Er zijn wel kosten verbonden aan meerwerk (bijvoorbeeld de installatie van uw 3e en 4e TV-ontvanger).

Ik heb ook Televisie van XS4ALL. Verhuist XS4ALL dit automatisch mee?

Ja, in principe wel. Als u de verhuizing doorgeeft via onze website, dan ziet u direct of Televisie van XS4ALL ook meeverhuisd kan worden. Het maximum aantal TV-ontvangers en de beeldkwaliteit (SD of HD) zijn afhankelijk van de beschikbare bandbreedte op uw nieuwe adres.

Wat gebeurt er met mijn IP-adres?

Als u verhuist verandert het IP-adres van uw internetverbinding. Gebruikt u diensten die gekoppeld zijn aan uw IP-adres dan moet u deze aanpassen aan het nieuwe adres. U kunt uw nieuwe IP-adres inzien via Mijn XS4ALL.

Een XS4ALL contract overdragen

U wilt uw internetabonnement en eventuele andere diensten overdragen aan een ander persoon op hetzelfde adres. Bijvoorbeeld als u zelf verhuist maar u Internet, Bellen en TV achterlaat voor bestaande of nieuwe bewoners. Gaat u verhuizen en wilt u uw verbinding meenemen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Let op: het is niet mogelijk om een website of domeinnaam over te dragen via dit formulier. Heeft u een Domeinnaamreservering, Business Mail of Website die u wilt overdragen? Verschillende mogelijkheden hiervoor heeft u op deze pagina's. Heeft u zowel Internet als een Domeinnaamreservering, Business Mail of Website, en wilt u die beide overdragen? Dan dient u beide verzoeken tegelijkertijd in te dienen.

Uw aanvraag wordt binnen 7 dagen verwerkt. Na de overdracht staat het contract op naam van de ander en is deze eigenaar geworden van het internetabonnement, inclusief de bijbehorende e-mailadressen en andere diensten. De nieuwe contractant ontvangt een schriftelijke bevestiging met de datum van de overdracht. Vanaf deze datum worden de facturen naar de nieuwe contractant gestuurd. Er worden geen abonnementskosten over deelperiodes verrekend met de oude eigenaar.

 1. Formulier digitaal invullen
 2. Uitprinten
 3. Gegevens controleren en ondertekenen
 4. Versturen

Aanvraagformulier contractovername


Het verhuizen van een domein

U stapt over naar XS4ALL en neemt een .nl domein mee.

 • Stel uw oude provider schriftelijk op de hoogte van het feit dat u uw domein gaat verhuizen.
 • U vraagt bij XS4ALL een dienst aan waarbij een domeinregistratie is inbegrepen zoals een website of e-mailabonnement en geeft aan dat u een domein wilt verhuizen. U regelt de aanvraag via de website.
 • XS4ALL dient de verhuizing in bij SIDN.
 • XS4ALL bevestigt het activeren van de dienst(en) gelijktijdig met het indienen van de verhuizing. Dit geeft u de gelegenheid uw website-content alvast bij XS4ALL te plaatsen en voorkomt u dat uw website tijdelijk uit de lucht gaat.

U stapt over naar XS4ALL en neemt een .com, .eu, .net, .info, .org of .biz domein mee.

 • U vraagt bij XS4ALL een dienst aan waarbij een domeinregistratie is inbegrepen zoals een website of e-mail abonnement en geeft aan dat u een domein wilt verhuizen. Dit kunt u aanvragen via de website.
 • U ontvangt een e-mail van XS4ALL met instructie hoe u bij uw huidige provider een autorisatie code kunt verkrijgen die nodig is om een .info .org of .biz domein te verhuizen.
 • U stuurt deze e-mail met de autorisatie code retour aan XS4ALL.
 • XS4ALL mailt u een ingevuld transferformulier dat u controleert, ondertekent en retour stuurt. Voor de verhuizing van een .EU domein e-mailt XS4ALL u een transferformulier dat u controleert, ondertekent en retour stuurt.
 • XS4ALL dient de verhuizing in bij Network Solutions.
 • XS4ALL bevestigt het aanmaken van de dienst.
 • U ontvangt bericht van Network Solutions op het e-mailadres van de 'administratieve' contactpersoon, waarin u gevraagd wordt de verhuizing goed te keuren.

DNS gegevens wijzigen

MX-record

Een MX-record (Mail Exchange-record) is een type verwijzing in het DNS (Domain Name System). Een MX-record is indirect gekoppeld aan het ip-adres van de mailserver die het e-mailverkeer voor een domein afhandelt. Het MX-record werkt met prioriteit. U kunt meerdere MX-records inzetten. Door de prioriteit wordt het mogelijk om meerdere afleverpunten in te stellen voor een domein. Bijvoorbeeld een primaire en een backup mailserver. E-mailberichten worden doorgestuurd naar het ip-adres van uw mailserver. De volgorde waarin deze MX-records gebruikt worden, wordt bepaald door de prioriteit van het MX-record. Daarbij krijgen lagere nummers een hogere prioriteit.

Door middel van het MX-record ontvangt u alle mail die eindigt op de door u genoemde domeinnaam. Ongeacht wat er voor de @ staat. Uw eigen mailserver bepaalt vervolgens wat er met de individuele e-mails gebeurt.

Let op: Om mail te ontvangen via een MX-record hebt u een eigen mailserver nodig.

Als u meer zekerheid wenst wat de mailafhandeling betreft en u beschikt over een eigen mailserver, dan kiest u voor de dienst Advanced Business Mail. Voor het aanvragen van MX-records gebruikt u dit formulier.

A-record

Een A-record (Address record) is een type verwijzing in het DNS (Domain Name System). Een A-record is gekoppeld aan het ip-adres van bijvoorbeeld een webserver. Ook uw website is gekoppeld aan een ip-adres. Dit ip-adres wordt door uw computer gebruikt om de website te tonen. Door middel van een A-record is het mogelijk om verschillende verwijzingen te zetten. Stel dat u 2 vestigingen in verschillende plaatsen heeft en voor bezoekers daarin een onderscheid wenst te maken. Dan kunt u bijvoorbeeld amsterdam.uwdomeinnaam.nl verwijzen naar IP-adres 1 en rotterdam.uwdomeinnaam.nl verwijzen naar IP-adres 2. Zo wordt het mogelijk om op dezelfde domeinnaam door middel van verschillende URL's verschillende websites te laten zien. Voor het aanvragen van A-records gebruikt u dit formulier.

C-name record

Een C-name record (Canonical name record) is ook een type verwijzing in het DNS (Domain Name System). Een bijzonder handige toepassing van dit soort records is de mogelijkheid om uw website via meerdere adressen zichtbaar te laten zijn.

Stel u heeft een website op www.uwdomeinnaam.nl maar u wilt ook graag dat uw bezoekers uw website kunnen bereiken via www.uwdomeinaam.com of www.uwdomeinnaam.be en zelfs www.uwdomeinnaam.org. In dat geval volstaat een verwijzing van www.uwdomeinnaam die eindigt op .com, .be en .org naar .nl.

Een voordeel van dit soort verwijzingen is dat u voor de domeinen die worden verwezen naar het domein dat eindigt op .nl kunt volstaan met de dienst domeinnaamreservering. U hoeft dus op de domeinnamen die worden verwezen geen websitepakket af te nemen wat aanmerkelijk lagere kosten met zich meebrengt.

Let op: als u een verwijzing via XS4ALL op uw domeinnaam wenst dan moet deze in de DNS van XS4ALL zijn opgenomen.

Indien u een domeinnaam die niet in de DNS van XS4ALL staat, wilt verwijzen naar een websitepakket dat u bij XS4ALL afneemt, dan moet u naast de C-name-verwijzing ook een aanpassing door laten voeren in het websitepakket. Dit wordt aangeduid met de term server-alias of virtualhost. Deze aanpassing is kosteloos. Voor het aanvragen van C-name records gebruikt u dit formulier.

Sender Policy Framework (SPF)

Sender Policy Framework/Sender Permitted From, of kortweg SPF, is ontworpen om het vervalsen/misbruiken van (afzender)adressen bij e-mail tegen te gaan. Spammers verzenden bijvoorbeeld nog steeds regelmatig e-mail met een afzenderadres wat van een nietsvermoedende gebruiker is.

Met een SPF-record is het mogelijk om aan te geven welke mailservers e-mails mogen versturen voor een bepaald domein. Een mailserver met SPF-ondersteuning zal bij elke inkomende e-mail controleren of het domein van de afzender een SPF-record hebt. En als dat het geval is, controleren of de versturende mailserver wel in het SPF-record aanwezig is. Wanneer dat niet zo is, wordt deze e-mail tegengehouden.

In de DNS voor een domein kunnen TXT records opgenomen worden. Door bepaalde informatie in een TXT record te plaatsen voor SPF, wordt opgegeven welke mailservers gebruikt worden voor het verzenden van e-mail. Dit kan op basis van IP adres of reeks en MX records. De ontvangende partij (als die SPF gebruikt) kan dan de SPF records opvragen en kijken of de verzendende mailserver genoemd staat.

In de strijd tegen spam is het gebruik van SPF helaas niet waterdicht. XS4ALL raadt het gebruik niet aan. We staan het echter niet in de weg als u het toch graag gebruikt. Voor het aanvragen van SPF TXT-records gebruikt u dit formulier

Klantenservice

Heeft u nog vragen?

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk op deze pagina voor al uw contactopties