Televisie

Hoe werkt Netflix?


Bestellen of aan/afmelden

Een Netflix-abonnement is geen dienst vanuit Televisie van XS4ALL. Makkelijke toegang tot de Netflix-app wordt wel beschikbaar gemaakt voor al onze TV-klanten met geschikte hardware/software, echter dient u zelf een abonnement bij Netflix af te sluiten. Dit kan via netflix.com/xs4all.

Staat Netflix niet tussen de apps van Apps op TV?

Dan kan het zijn dat de software op uw FRITZ!Box niet up-to-date is. Lees hier hoe u deze zelf kunt updaten. Is er geen update beschikbaar en/of staat Netflix nog steeds niet tussen de rest van de apps van Apps op TV? Dan heeft u waarschijnlijk een TV-ontvanger waarop Netflix later beschikbaar komt.

Bij opzeggen Netflix

Wanneer u uw Netflix abonnement opzegt, kan de app nog wel geopend worden. U krijgt dan bij het inloggen de melding dat het abonnement niet langer actief is. Dit gebeurt binnen de app van Netflix, niet binnen het TV-menu.

Performance/ Quality van Netflix

Netflix is een streamingservice: films en series worden via internet gestreamd, niet gedownload. Een verbinding met internet is noodzakelijk wanneer u titels van Netflix kijkt. De beschikbare bandbreedte bepaalt de kwaliteit van de dienst. Bij het aanmelden is het mogelijk om uit 3 pakketten te kiezen, hoewel de TV-ontvanger enkel content in SD- en HD-kwaliteit ondersteunt. Uiteraard kunt u wel UHD ontvangen op alle andere devices die u gebruikt, die deze kwaliteit ondersteunen.

Het gebruik van Netflix zal over de open internet verbinding gaan en de snelheid van gebruik van de app is daarmee afhankelijk van de beschikbare internetsnelheid op dat moment. Het kan dus zijn dat er een HD-film is gekozen, maar slechts SD-formaat te zien is omdat de beschikbare bandbreedte onvoldoende is. Het gebruik van Netflix TV gaat dus op basis van best-effort en niet op basis van gegarandeerde snelheid (zoals lineaire TV of andere diensten van Televisie van XS4ALL)Vragen over Netflix

U kunt met de volgende vragen terecht bij de Technische Helpdesk van XS4ALL:
Vragen die aan Netflix kunnen worden gesteld
Hoe installeer ik Netflix?
Waarom heb ik geen Netflix?
Waarom is een Netflix traag?
Wat kan ik doen als ik mijn Netflix password kwijt ben?
chevron-down