Televisie

Foutcode 140/141/142/143/144/843


Als u één van deze foutcodes krijgt, betekent het dat de TV-ontvanger geen IP-adres kan krijgen.

 1. Verbinding tussen modem en TV-ontvanger
  - Heeft u de TV-ontvanger op de FRITZ!Box aangesloten met behulp van Devolo's? Haal de Devolo die op het modem is aangesloten uit het stopcontact en sluit deze na 10 seconden weer aan. Doe hetzelfde bij de Devolo bij de TV-ontvanger.
  - Heeft u de TV-ontvanger rechtstreeks op de FRITZ!Box aangesloten met een netwerkkabel? Haal de kabel dan aan beide uiteinden uit de aansluiting. Sluit de kabel daarna weer aan op dezelfde poorten. Sluit de TV-ontvanger niet aan op de poort LAN4 van de FRITZ!Box


 2. Andere TV-ontvanger
  Heeft u nog een andere TV-ontvanger? Sluit deze dan aan in plaats van de TV-ontvanger met problemen.
  Verdwijnt de storing? Probeer dan de oorspronkelijke TV-ontvanger nog eens. Komt dan het probleem weer terug, neem dan contact op met XS4ALL. Blijft de storing bij de andere TV-ontvanger? Ga dan naar de volgende stap.


 3. Lokaal netwerk
  - Haal op uw FRITZ!Box alle netwerkkabels uit de gele poorten LAN1 tot en met LAN4. Heeft u een glasvezelverbinding? Laat dan de netwerkkabel in LAN1 aangesloten.
  - Sluit daarna de netwerkkabel die naar de TV-ontvanger of Devolo gaat weer aan.
  - Zet WiFi uit door op de WLAN-knop te drukken.
  - Haal uw FRITZ!Box van stroom en sluit deze na 10 seconden weer aan.
  - Na 2 minuten zet u de TV-ontvanger uit met de knop achterop of haal de TV-ontvanger van de stroom. Herstart na 10 seconden de TV-ontvanger.


 4. Werkt het nog niet?

Indien u telefonisch contact opneemt is het noodzakelijk dat u op locatie aanwezig bent waar het probleem zich voordoet.

Mocht ondanks de bovenstaande werkwijze foutcode 140/141/142/143/144/843 zich nog steeds voordoen, kijk dan eerst op http://www.xs4all.nl/storingen of er in uw regio een internet of televisie storing is. Zo niet, neem dan contact met de helpdesk van XS4ALL.

chevron-down