Internet

Draadloze internetverbinding werkt niet of niet naar behoren


Wat kunt u doen om uw WiFi te verbeteren?

Ga na of één of meerdere van de beschreven acties er toe leiden dat uw internet weer naar behoren werkt.

WLAN Lampje

Controleer of het lampje voor WLAN brandt op uw Fritz!Box (of andere modem/router) indien dit niet het geval is, activeer dan de draadloze verbinding door op de "WLAN" knop te drukken op het modem of via de interface van uw router.

Netwerkkaart

Controleer of de draadloze netwerkkaart (ook wel WLAN of Wifi genaamd) in uw computer is ingeschakeld in uw besturingssysteem en installeer eventueel opnieuw de bijbehorende software. Zeker als uw draadloze netwerkkaart Wifi N (802.11n) ondersteunt kan het noodzakelijk zijn om de drivers van draadloze netwerkkaart te updaten. Raadpleeg hiervoor de handleiding en/of de website van de fabrikant.

Afstand tot modem

Controleer of de verbinding wel werkt als u de computer met de draadloze netwerkkaart dichterbij het draadloze modem plaatst.

Firewall

Controleer of de firewall software op uw computer de draadloze netwerkverbinding blokkeert.

Beveiliging

XS4ALL raadt u aan de verbinding tussen uw computer en het modem te beveiligen met een encryptie-sleutel(WPA/WPA2). De sleutel bestaat uit een reeks cijfers/letters die zowel in het modem als in de computer moet worden ingesteld. Controleer of de sleutels in de computer en het modem overeenkomen. Modem fabrikant AVM (Fritz!box) vermeld de encryption key op de onderkant van het modem, maar tijdens het installeren kunt u ook een afwijkende waarde kiezen.

Modem resetten

Zet het modem voor minimaal 30 seconden uit en daarna weer aan. Afhankelijk van uw lijn kan het enige tijd duren voordat uw computer en het modem weer verbinding met elkaar hebben.

WiFi-kanaal aanpassen

Draadloze modems zenden uit op een vooraf in het modem ingesteld kanaal. Als uw modem op hetzelfde kanaal is ingesteld als het draadloze modem van uw buren dan kan de snelheid verminderen of de verbinding wegvallen.

Veelgestelde vragen

Wat is Wi-Fi?
Hoe werkt draadloos internetten via DSL?
Wat voor apparatuur heb ik nodig om een draadloos netwerk op te zetten?
Hoe moet ik mijn verbinding instellen?
Wat is het bereik van een draadloos netwerk?
802.11 standaard
Is een draadloze netwerkverbinding veilig?
Wat kan ik doen om mijn draadloze netwerk te beveiligen tegen indringers en meelifters?
Wat is het verschil tussen WEP of WPA beveiliging?
chevron-down