Hosting

Wat is Advanced Unix Website


Instellingen
SFTP Server wh-sftp.xs4all.nl
SFTP remote directory Webhosting/htdocs/
SSH Server wh-shell.xs4all.nl
SSH Remote directory Webhosting/htdocs/
Max. dataverkeer 100 GB per maand
Schijfruimte 10 GB

Over Advanced Website

Met een Advanced Website kunt u eenvoudig een simpele website opzetten, waarbij u de beschikking heeft over verschillende CGI scripts. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van PHP en en eigen scripts. Bij deze dienst kunt u ook een MySQL database aanmaken. Dit doet u op mijn.xs4all.nl.

Website bouwen

Wanneer u ervoor kiest om zelf uw website te bouwen, dan heeft u wellicht wat aan de pagina homepagehulp. Verder zijn er op het internet een ontelbare hoeveelheid manuals te vinden, bijvoorbeeld http://www.htmlhelp.com/. De helpdesk biedt verder geen enkele ondersteuning bij het bouwen van een website.

CGI scripts

Met CGI scripts kunt u actieve elementen toe voegen aan uw website. U kunt bijvoorbeeld een gastenboek maken, of een mail-a-form. Zie: CGI Scripts Overzicht

Uploaden

Als uw website klaar is, kunt u deze uploaden naar de server van XS4ALL. U moet uw bestanden in de folder Webhosting/htdocs/ zetten. Hiervoor heeft u een SFTP-programma nodig met de juiste instellingen. Een SFTP-programma maakt gebruik van een beveiligde verbinding om bestanden te verplaatsen.

Uitleg voor veel gebruikte SFTP-programma's kunt u hier vinden.

Problemen met de website

Wanneer u uw website gepubliceerd heeft dan kan het voorkomen dat iets niet zo werkt zoals verwacht. Op de pagina met een aantal veelvoorkomende vragen vindt u waarschijnlijk een oplossing.


chevron-down