Email

Veiliger e-mailen


Voor minder doen we het niet meer. Laat het ons uitleggen: er zijn verschillende instellingen die gebruikt kunnen worden om uw e-mailprogramma te laten verzenden en ontvangen. De ene instelling doet niks anders dan e-mails van A naar B brengen – de andere instelling leidt uw e-mail alleen langs de veiligste routes. Wij blokkeren alle instellingen, behalve de veiligste. Zo kunnen wij u de beste e-mailveiligheid garanderen. Met deze nieuwe instellingen worden al uw e-mails voortaan versleuteld ontvangen en verzonden. Onleesbaar voor derden die op één of andere manier uw e-mailverkeer weten te onderscheppen.

Controleer op elk apparaat uw instellingen

Zorg dat de instellingen van uw e-mailprogramma(’s) op de juiste manier zijn ingesteld. U kunt uw instellingen nu al aanpassen, dan maakt u direct gebruik van veilig e-mailen. Het kan zijn dat u uw XS4ALL-e-mailaccount op meerdere apparaten gebruikt, zoals een PC, laptop, tablet of smartphone. Alle apparaten waarmee u e-mail via een XS4ALL-e-mailadres verzendt en ontvangt, moeten zijn ingesteld met de veilige instellingen. Controleert u dus op elk apparaat de instellingen. Op elk apparaat waarop u de veilige instellingen niet instelt kunt vanaf één week na onze e-mail geen e-mailberichten meer verzenden en ontvangen.

Welk e-mailprogramma gebruikt u?

Controleer de instellingen in elk apparaat dat u gebruikt om te e-mailen.

Achtergrondinformatie

Door de instellingen te wijzigen, wordt de verbinding naar onze e-mailservers versleuteld. Vanaf onze e-mailservers wordt het verder verzonden naar de geadresseerde. Het is mogelijk dat hierbij nog versleutelde verbindingen gebruikt worden. Voor totale privacy is het daarom nodig om ook de e-mail zelf te versleutelen. Hiervoor kunt u PGP-sleutels gebruiken.

chevron-down