Email

Ik kan geen bijlagen versturen


Bericht te groot

Waarschijnlijk is de bijlage (1 of meerdere bestanden) in het bericht te groot. Via een regulier e-mailprogramma mag de totale grootte maximaal 100 MB zijn. Via de Webmail mogen bijlages maximaal 30 MB zijn.

Bijlage opdelen

Hou er rekening mee dat de grootte van een bestand tijdens het coderen met ongeveer 30% kan toenemen. Als het bestand te groot is om te versturen, zult u het in kleinere stukken moeten hakken. Dit kunt u doen met het programma WinZip dat kan worden gedownload van www.winzip.com (voor Windows). Ook voor Macintosh zijn zogeheten 'splitters' beschikbaar. In de recentere versies van Outlook kunt u aangeven dat Outlook automatisch de bijlage in stukken hakt. U regelt dit in de geavanceerde instellingen.

Bijlage online plaatsen

Bedenk dat e-mail niet altijd het geschikte medium is om bestanden te versturen. Grote bestanden kunt u beter via SFTP (Secure File Transfer Protocol) verplaatsen. Deze kunt u dan op uw eigen websiteruimte (Homepage) zetten. Anderen kunnen het dan bekijken via de URL, bijvoorbeeld https://loginnaam.home.xs4all.nl/temp/bestand.doc. Hier kunt u naar verwijzen in de e-mail.

Om bestanden te uploaden op uw eigen webruimte op sftp.xs4all.nl kunt u gebruik maken van een SFTP-programma. Bijvoorbeeld FileZilla.

chevron-down