Bellen

Mijn nummer is niet bereikbaar


VoIP Selfcare

Controleer in VoIP Selfcare of het nummer niet (per ongeluk) geblokkeerd is:

  • Ga naar VoIP Selfcare

  • Log in met uw telefoonnummer en uw 4 cijferige PIN code

  • Klik links, onder het kopje 'Nummerblokkering', op 'Uitgaande oproepen'.

  • Controleer of uw bij 'Blokkeer groepen nummers voor uitgaande oproepen' niet toevallig een verkeerde groep heeft aangevinkt

  • Controleer of uw bij 'Overzicht geblokkeerde nummers en netnummers' niet het betreffende nummer geblokkeerd heeft. U kunt nummers uit deze lijst verwijderen door achter het nummer op 'Verwijder' de klikken.

Controleer internetverbinding

Als uw telefoonnummer zich niet kan aanmelden of registreren controleert u dan altijd eerst of uw internetverbinding wel goed werkt. Bellen van XS4ALL zorgt er voor dat uw telefoongesprek over het internet verloopt. Hierdoor kunnen wij (veel) lagere kosten hanteren dan een telefoonaanbieder over het vaste net. Enige voorwaarde is wel dat uw internetverbinding goed werkt.

Manieren om te controleren of uw verbinding goed werkt:

Probeer met uw Internet browser (Internet explorer, Firefox of Safari) een internetpagina te openen. bijvoorbeeld: http://www.xs4all.nl of http://www.nu.nl

a ) Ik krijg de websites te zien:
Dan heeft u een werkende internet verbinding.

b ) De pagina kan niet worden weergegeven:
Uw internetverbinding werkt niet correct. Probeer via de command prompt of terminal naar een website of extern IP-adres te pingen. Bijvoorbeeld www.xs4all.nl of 194.109.6.92.

  • Ik krijg antwoord op mijn ping verzoek:
    Dan heeft u een werkende internet verbinding.

Controleer de instellingen

Op welke manier probeert u gebruik te maken van uw telefoonnummer:

Controleer uw wachtwoord

Het invullen van een verkeerd of te lang wachtwoord zal er ook voor zorgen dat uw telefoonnummer zit niet kan aanmelden. Als het nummer niet aangemeld is kunt u niet gebeld worden of uitbellen. Het wachtwoord van uw telefoonnummer kan nooit langer zijn dan 8 karakters.Als u achter uw wachtwoord een (extra) spatie zet zal dit ook als extra karakter gezien worden. Aangezien een spatie niet in het wachtwoord systeem van XS4ALL past zal dit dus altijd resulteren in een foute login / aanmeld poging.

Heeft u een andere Windows versie, een Mac of een linux computer dan is er geen snelle manier om uw wachtwoord te controleren. U kunt bij Controleer de instellingen steeds een ander wachtwoord proberen of hier uw wachtwoord wijzigen zodat u zeker weet dat u het juiste wachtwoord gebruikt.

Overig

Zie ook de pagina Mijn nummer kan niet uitbellen

chevron-down