Internet

Overzicht serverinstellingen


Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud van deze pagina. De informatie wordt niet ondersteund door de helpdesk van XS4ALL of op juistheid gecontroleerd. Kijk voor actuele, ondersteunde informatie op de reguliere servicepagina's van XS4ALL.

Hostnaam Functie
resolver.xs4all.nl Het gebruik van vaste IP adressen voor resolvers raden we af. DNS servers worden automatisch via DHCP of PPP geconfigureerd. De IP adressen die gebruikt werden voor DNS resolvers bij XS4ALL stoppen met werken zodra de migratie compleet is.
www.xs4all.nl WWW server (website op http://www.xs4all.nl)
proxy.xs4all.nl Stop met het gebruik van de www proxy, deze levert al jaren geen verbetering bij het web surfen. De www proxy wordt uitgeschakeld zodra de migratie compleet is.
webmail.xs4all.nl Secure webmail server op https://webmail.xs4all.nl
pop.xs4all.nl POP3 server (inkomende mail)
smtp.xs4all.nl SMTP server (uitgaande mail)
imap.xs4all.nl IMAP server (inkomende mail)
news.xs4all.nl NNTP server (newsserver, nieuwsgroepen)
sftp.xs4all.nl SFTP server (up- en downloaden van bestanden) op poort 22
sip.xs4all.nl De VoIP server van xs4all komt te vervallen zodra de migratie compleet is. Gebruik de door KPN aangeraden instellingen voor VoIP.
ntp.xs4all.nl /ntp2.xs4all.nl Stop met het gebruik van de NTP service van XS4ALL. Een alternatief is de server van time.nl, of eventueel vanaf het KPN netwerk time.kpn.net
chevron-down