Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Televisie & internetsnelheid

Wat is de benodigde internetsnelheid om Televisie van XS4ALL te ontvangen?

Of u Televisie kunt ontvangen is afhankelijk van de internetsnelheid op uw adres.

De ondergrens voor Televisie van XS4ALL is 6 Mbit/s voor SD-TV (DVD kwaliteit) en 10 Mbit/s voor HD-TV (720p of 1080i). Daarmee houdt u minimaal 2 Mbit/s over om te internetten als uw ontvanger aanstaat. Hiermee kunt u nog gewoon goed bellen, mailen en surfen. Als de digitale TV ontvanger op stand-by staat, krijgt u weer gewoon uw snelheid terug. Het is dus van belang niet alleen de TV op stand-by te zetten, maar ook de digitale TV ontvanger.

De HD-zenders die zijn inbegrepen in het Basispakket kunt u alleen ontvangen als uw bandbreedte voldoende is: vanaf 10 Mbit/s. Indien uw bandbreedte tussen 10 en 18 Mbit/s ligt, kunt u wel een 2e TV-ontvanger gebruiken maar geen HD-zenders bekijken. U moet dan kiezen tussen de extra ontvangers en HD-zenders. Ligt uw bandbreedte boven de 18 Mbit/s, dan kunt u op twee TV-ontvangers HD-zenders bekijken.

Invloed van Televisie van XS4ALL op bandbreedte

Maximale internetsnelheid - Televisie heeft invloed op uw internetsnelheid. Wij hebben een methode ontwikkeld om die invloed zo klein mogelijk te maken.

We zetten de internetsnelheid tijdens het TV-kijken altijd op de maximaal haalbare. Automatisch.

Automatische snelheidsaanpassing

De snelheid en de kwaliteit van de internetverbinding zijn belangrijk voor XS4ALL. We proberen dan ook de gevraagde bandbreedte van TV zo min mogelijk ten koste te laten gaan van de snelheid die de klant afneemt. Dit doen we door de snelheid van uw internetverbinding altijd op de maximaal haalbare bandbreedte te zetten. Dit maximum is voornamelijk afhankelijk van de afstand van uw huis tot de wijkcentrale.

Als u alleen internet heeft, dan zorgen wij ervoor dat u gewoon uw commerciële snelheid krijgt en ervaart zoals dat nu het geval is. De bandbreedte die TV nodig heeft gaat zoveel mogelijk ten koste van de bandbreedte die u over heeft tussen uw maximaal haalbare snelheid en de commerciële snelheid. Pas als er te weinig snelheid over is dan gaat de bandbreedte van Televisie ten koste van de bandbreedte van internet.

Twee voorbeelden

Voorbeeld 1: Uw maximaal haalbare bandbreedte is 60 Mbit/s, en u heeft Internet Compact (50 Mbit/s). Voor Standaard (SD) TV-kijken, zowel live als je opnames, is 4 Mbit/s nodig. Voor High Definition (HD) kwaliteit is dat 8 Mbit/s. De maximaal haalbare snelheid zal bij gebruik van de TV-ontvanger naar 56 Mbit/s gaan, zodat u niets van de internetsnelheid van 50 Mbit/s verliest.

Voorbeeld 2: Uw maximaal haalbare bandbreedte is 46 Mbit/s, en u heeft Internet Compact (50 Mbit/s). Voor Standaard (SD) TV-kijken, zowel live als je opnames, is 4 Mbit/s nodig. Bij het gebruiken van de TV-ontvanger zal 4 Mbit/s gebruikt worden voor het kijken van TV. U heeft dan nog 42 Mbit/s over voor internetten. Indien u in High Definition (HD) kwaliteit TV wilt kijken, wordt 8 Mbit/s gebruikt. U houdt dan nog 38 Mbit/s over om te internetten. Zodra de TV-ontvanger uit wordt gezet, gaat de internetsnelheid weer naar 46 Mbit/ss.

TV via het stopcontact met Devolo

Geen extra kabels meer nodig - Met een draadloze netwerkset sluit u uw TV gemakkelijk aan, overal in huis, zonder extra kabels te trekken. Steek de adapter in het stopcontact en sluit uw modem aan op dezelfde adapter. Steek vervolgens een adapter elders in huis in het stopcontact en sluit uw TV-ontvanger hierop aan.

Voor een draadloze verbinding van uw Internet modem naar de TV ontvanger hebt u een draadloze netwerkset (Devolo) nodig. De Devolo kost nu slechts € 75,- (normaal € 129,-) per set.

Minimale televisie-vereisten

Uw televisie-toestel moet uitgerust zijn met SCART-, composiet- of HDMI-aansluiting, voor het inkomende signaal. De meeste moderne toestellen beschikken over deze aansluitingen.