Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

TV-ontvanger aansluiten

Om Televisie van XS4ALL te kunnen kijken, is het nodig dat u de TV-ontvanger met uw TV en met het FRITZ!Box modem verbindt. Indien u meer dan één TV-ontvanger wilt aansluiten, is het nodig extra stappen te doorlopen. Hieronder wordt toegelicht hoe u één of meerdere TV-ontvangers aansluit op het FRITZ!Box modem en hoe u de TV-ontvanger aansluit op uw TV. De FRITZ!Box dient hiervoor ingesteld te worden.


Één TV-ontvanger op het modem aansluiten

Indien u 1 TV-ontvanger wilt aansluiten kunt u de TV-ontvanger direct op een van de vrije LAN poorten op uw Fritz!Box modem aansluiten.

Heeft u een glasvezel modem, dan is de eerste poort gereserveerd voor inkomend internet verkeer, dit betekent dat u uw TV-ontvanger kunt aansluiten op poort 2-4.”.


Figuur 1: Het aansluiten van uw TV-ontvangers op het FRITZ!Box modem

Meerdere TV-ontvangers op het modem aansluiten

“Indien u gebruik wilt maken van meer dan 1 TV-ontvanger kunt u de extra ontvanger in een van de beschikbare LAN poorten aansluiten.”

Figuur 3: Het aansluiten van meerdere TV-ontvangers op het modem.

Uw TV-ontvanger aansluiten op uw TV

U kunt de TV-ontvanger op twee manieren aansluiten op uw TV, via een HDMI- of een SCART-kabel. Het heeft de voorkeur om HDMI te gebruiken als uw TV die mogelijkheid biedt. U gebruikt een HDMI-kabel als u een HDMI-aansluitpunt op uw televisie hebt. U gebruikt een SCART kabel als uw televisie alleen een SCART-aansluitpunt heeft en geen HDMI-aansluitpunt.

In het geval van HDMI sluit u de HDMI-kabel aan op de HDMI-uitgang op de TV-ontvanger en de HDMI-ingang op uw TV (Figuur 4). In het geval van SCART sluit u de SCART-kabel aan op de SCART-uitgang op de TV-ontvanger en de SCART-ingang op uw TV (Figuur 5).

U dient op uw TV het gekozen inputkanaal te selecteren, zodat het beeld wordt weergegeven dat behorend bij het gekozen inputkanaal wordt weergegeven.

Plaats de meegeleverde AAA batterijen in de afstandsbediening (Figuur 6). U bent nu gereed om verder te gaan met de installatie van uw modem en Televisie van XS4ALL.Figuur 4: Sluit de TV-ontvanger aan op HD-TV met een HDMI-kabel.Figuur 5: Sluit de TV-ontvanger aansluiten met een SCART-Kabel op Televisie.Figuur 6: Plaats de batterijen in de afstandsbediening

Een smartcard of CI+ oplossing?

XS4ALL biedt voorlopig geen smartcards of ondersteuning voor televisie met CI+ mogelijkheden. Dit is mede vanwege de beperkte functionaliteit die in zulke apparatuur zit, hierdoor zou het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om de videotheek, begin gemist of bijvoorbeeld live pauzeren aan te bieden.