Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Vragen mag altijd, hier vindt u antwoorden

Hoe werkt de Kids-omgeving?

De Kids-omgeving voor tablets

De Kids-omgeving binnen het Pluspakket en Kidspakket is gericht op kinderen van 0 tot 6 jaar en biedt een veilige omgeving voor kinderen om films en series te kijken uit het On Demand aanbod. Alleen Kids-content te zien dus. De omgeving is alleen beschikbaar op tablets voor klanten met het Pluspakket of het Kidspakket. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de instellingen voor het Kinderslot op uw account. Als het genre ‘Angst' bijvoorbeeld door u is geblokkeerd op uw tv-ontvanger, dan worden films en series met dit genre niet getoond in de Kids-omgeving.

De Kids-omgeving heeft een ruimte-thema en er wordt gebruik gemaakt van verschillende voor kinderen bekende karakters, zoals bijvoorbeeld Brandweerman Sam, Dora en Bob de Bouwer.

Kids-omgeving openen

De Kids-omgeving is beschikbaar op tablets wanneer u het Pluspakket en/of het Kidspakket heeft. De omgeving is te bereiken via de televisie-app. Er zijn twee ingangen naar de Kids-omgeving:

• Via het Kijken-menu (voorbeeld hieronder)

• Via Mijn Profiel

Startpagina

In de Kids-omgeving staat het ruimte-thema centraal. In de raket staan bekende karakters, die ook aangepast kunnen worden. Bij het klikken op de karakters begint de app automatisch met afspelen.

Onder de raket vind u alle films en series terug die u kunt bekijken.

Kijken

Bij het kiezen van een film of serie wordt het afspelen automatisch gestart in klein scherm. Na 15 seconden wordt er automatisch overgeschakeld naar volledig scherm.

Volgende item starten

In de Kids-omgeving kunt u snel naar het volgende item via de volgende manieren:

• Via de ‘terug' en ‘volgende' knoppen in de player
• Door het ‘bolletje' naar rechts te verslepen.
• Wanneer een film of aflevering is afgelopen, wordt er automatisch een nieuw item gestart

Bij het afspelen in klein scherm kunt u aan de rechterkant meer afleveringen of films vinden.

Kids-omgeving verlaten

Om de Kids-omgeving af te sluiten kunt u op de ‘Ouders’-knop klikken rechtsboven. Alle opties die onder de ‘Ouders’-knop te vinden zijn, zijn beveiligd met een sommetje. Zo voorkomt u dat uw kinderen teruggaan naar de reguliere omgeving van de televisie-app.